zondag, 18 september 2022 17:37

Gerard Kerkhof

Lees meer over Gerard Kerkhof.

vrijdag, 08 april 2022 19:06

Parijs Marathon

Direct na afloop van de marathon in Berlijn en onder het genot van wat biertjes werden er met de groep meteen plannen gemaakt voor een nieuwe - korte termijn - uitdaging. Door de COVID perikelen konden we daar helaas geen invulling aan geven. Op een verjaardagsfeestje bij de familie Vermeer, wederom onder het genot van wat biertjes, samen met Hans het alternatief bedacht om met onze vrouwen een gezellig weekendje Parijs te gaan doen in combinatie met het lopen van de marathon van Parijs die gepland stond op zondag 3 april. De volgende dag meteen maar inschrijven om de plannen te bestendigen. Yes, we gaan weer wat doen!

En voor je het weet is het dan weer zover. In het startvak nog even snel de 3 allesbepalende randvoorwaarden checken en afvinken. Heb ik genoeg getraind? Yes, ik denk het wel, alhoewel m’n 50k per week volgens de boeken eigenlijk het minimum zou moeten zijn om fatsoenlijk een marathon te kunnen volbrengen. Ben ik voldoende uitgerust en sta ik te stuiteren in het startvak? Uuhhh, ik denk van wel, maar dat stuiteren laat ik maar achterwege. Ben ik volgetankt? Tsja, ik ben geen grote eter, maar probeer de dagen voor een marathon wel wat aandacht te hebben voor voldoende benzine. Het checken en afvinken heeft eigenlijk al geen zin meer. Onze wave komt in beweging en strak volgens plan beginnen we om 09:20 uur aan ons avontuur!

Het was met een paar graden boven nul en een flauw windje koud weer in Parijs. Dat leverde wat kledingstress op, maar nu we weg zijn blijken we wel de juiste keuze te hebben gemaakt. Een lange broek, thermoshirt en een shirtje er overheen. Vanaf de start op de Champs Elysées lopen we oostwaarts via de Place de la Concorde en Place de la Bastille naar het Bois de Vincennes. Vervolgens draaien we weer om terug naar het westen en lopen we een lang stuk langs de Seine met veel enthousiast publiek. Werkelijk een schitterende route met veel herkenningspunten en super mooi om deze nu op een ander, unieke, manier te ervaren.

Langs de Seine op zo’n 30, 32k beginnen m’n beentjes wat te protesteren. Nu heb ik die 4 uur grens al langere tijd los gelaten en stel mezelf vooral als doel om netjes te blijven lopen en vooral te genieten, maar dit was wel heel vroeg in het avontuur. Na moed (het inschrijven) en toewijding (het harde trainen) werd de derde benodigde eigenschap voor het fatsoenlijk lopen van een marathon op de proef gesteld: veerkracht! Ik moet mezelf echt toespreken dat het allemaal nog niet zo erg gesteld is met de beentjes. Gewoon stap voor stap doorgaan en niet toegeven aan de vurige wens van het kadaver om te gaan wandelen!

Na een uurtje houthakken op het vals plat van het Bois de Boulogne kom ik nu toch echt in de buurt van de finish. Een paar honderd meter voor de finish staan Sandra en Helma me aan te moedigen; wat een geweldig moment (zie foto, met dank aan Helma)! De laatste meters zijn ingezet en je bedenkt dat het wel eens de laatste marathon zou kunnen zijn (dat gevoel heb ik wel vaker...). Dan word je wat baldadig en overmoedig en heb je nog net geen “shirt uit en zwaaien” momentje, maar de euforie zorgt er wel voor dat er kramp in m’n linker hamstrings dreigt. Shit, dat gun ik de Franse toeschouwers niet. Even kort inhouden en vervolgens dik genietend de laatste meters volbrengen. Yes, het is weer gelukt. Het mentale/fysieke spelletje is gespeeld en het doorzettingsvermogen beproefd! M’n doel (niet houthakken, maar netjes blijven lopen) heb ik weliswaar niet gehaald, maar heb wel met heel veel plezier weer een onvergetelijk avontuur beleefd!

Na de finish vinden Hans en ik elkaar weer snel en strompelen we rustig terug naar ons hotel. We proberen te begrijpen waarom het gegaan is zoals het is gegaan, maar we komen er niet helemaal uit. Ook al denk je te hebben voldaan aan de 3 randvoorwaarden, dat onvoorspelbare in de marthon blijft me mateloos boeien! De evaluatie gaat die avond nog verder door onder het genot van veel gezelligheid, lekker eten en drinken.

Tsja, dan komt natuurlijk de hamvraag wat de volgende marathon moet gaan worden. Na de marathons van New York City, Amsterdam, Barcelona, Rome, Berlijn, Jungfrau, Eindhoven, Gent, Westland, Duifpolder en Rotterdam, mag die van Londen eigenlijk niet ontbreken. Deze staat ook bij andere Thoffers op het verlanglijstje. Het idee is dan ook om deze met een groep Thoffers (georganiseerd) op 23 april 2023 te gaan doen. Laat maar weten of je hier ook warm voor loopt!

Met sportieve groet, Philip.

Na drie jaar afwezigheid wordt op Koningsdag ook weer de Groene Oaseloop gelopen! Het traditionele hardloopevenement is altijd een van de hoogtepunten van Koningsdag en brengt honderden mensen op de been, zowel kinderen, jongeren als senioren. Voor een goed en veilig verloop van de Groene Oaseloop hebben we wel enige hulp nodig. De organisatie, bestaande uit Therry Hanemaaijer, Wil Lantinga en Fred Louter, is op zoek naar mensen die zich een paar uurtjes willen inzetten voor de volgende functies/werkzaamheden:

  • Inschrijvers
  • Verkeersregelaars
  • Opbouw start en finish
  • Voor- en achterfietsers
  • Tijdsregistratie
  • Opvang jeugd
  • Drankpost Kwakelweg
  • Uitdelers medailles
  • Overige werkzaamheden

Help ook mee en meld je aan bij Therry Hanemaaijer via een belletje naar 06-17368638 of via een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Of schiet Wil of Fred gewoon even aan. Namens alle deelnemers heel veel dank!

donderdag, 11 november 2021 15:55

Hans van Veen

Lees meer over Hans van Veen.

donderdag, 25 maart 2021 18:32

Traininingschema Q2

Heel even nog, hou vol!

Het nieuwe trainingsschema 2021 Q2 is weer geplaatst in de rubriek trainingsschema’s.

Wij missen jullie ook! Het licht aan de eind van de tunnel wordt langzaam zichtbaar, dus…

Heel even nog, hou vol!

Blijf trainen, blijf hardlopen, blijf powerwalken, blijf bewegen.

Wij hopen jullie weer gauw op de trainingen te kunnen/mogen zien.

De trainers

woensdag, 06 mei 2020 19:45

Geslaagde Thof challenge op Koningsdag

Op Koningsdag 27 april 2020 kleurde Maasland en omstreken voor 1 dag Thof-rood in plaats van koninklijk oranje. Wat leuk om te zien dat zo velen van jullie gehoor hebben gegeven aan de actie om Thof shirts op te hangen! En wat een creativiteit zagen we voor jullie deuren! Maar daar bleef het uiteraard niet bij. Hopelijk hebben velen genoten van dit mooie tafereel tijdens een wandeling op Koningsdag! Een aantal van onze leden kwam echt in actie en deed mee aan de door ons opgezette Challenge. Het doel was om zo veel mogelijk verschillende Thof shirts op de foto te zetten. Deed je dat in combinatie met de Nederlandse vlag dan verdiende je een bonuspunt. Een aantal Thoffers gingen in duo op pad. Als je goed hebt opgelet dan zag je aan je raam voorbijkomen: Paul de Koning, Gonnie en Paula, Suus en dochter Verona (op skates!), Lyzette en Linda, Bart en Marja, Fred Louter.

Uiteindelijk werd het nog een spannende strijd met Gonnie en Paula die nipt de overwinning in de wacht sleepten met 83 punten. Daarmee lieten ze Paul achter zich met 78 punten. Weliswaar maakten hij zo’n 50 foto’s, maar daar stond niet altijd de Nederlandse vlag op. Dat hadden Gonnie en Paula op 1 na wel gedaan! Helma en Gerben verrasten de prijswinnaars met een mooi pakket van Boerebont. Een lekker gezonde prijs als beloning voor hun inspanning. Ondertussen denken we hard na over een nieuwe challenge want deze smaakte naar meer. Heb je een leuk idee.. laat het weten!

Ps. Heeft iedereen een beetje (nieuwe) energie gekregen van de ‘Opkikker’? ;-)

PhotoGrid 1588315198036

dinsdag, 22 oktober 2019 19:39

Sanne Verkade

Lees meer over Sanne Van Mil.

zaterdag, 21 september 2019 11:17

Helma Vermeer

Lees meer over Helma Vermeer.

dinsdag, 24 oktober 2017 20:27

Edwin van Kersbergen

Lees meer over Edwin van Kersbergen.

dinsdag, 24 oktober 2017 20:25

Paul de Koning

Lees meer over Paul de Koning.

Komende trainingen

Op het programma staat:


Bekijk het schema