zondag, 24 december 2017 09:42

Kom naar de oliebollenrace!

De laatste wedstrijd van de Thofcompetitie komt er weer aan. Net zoals andere jaren is dit de oliebollenrace bij MVV'27.
De periode rond oud & nieuw staat al sinds 1973 garant voor de oliebollenrace. Ook dit jaar staat het hardloopevenement weer op het programma en wel op zaterdag 30 december. Zorg jij ook dat je erbij bent? Voor de winnaars is er een leuke attentie en voor alle deelnemers zijn er natuurlijk heerlijke oliebollen!
Daarna kan er in de kantine onder het genot van een drankje en een oliebol geëvalueerd worden. MVV hoopt op een groot deelnemersveld. Mocht je nu niet kunnen lopen, kom dan gewoon gezellig de andere lopers aanmoedigen en een heerlijke oliebol proeven.

https://www.mvv27.nl/agenda-30-december-oliebollenrace/

zaterdag, 12 augustus 2017 14:25

Bradelier

Voornaam   Achternaam Deelname Wedstrijdpunten Thof Shirt Foto Totaal
Edwin van Kersbergen 20 15 10 5 50
Fred   Louter 20 15 10 0 45
Fred   Vermeer 20 15 10 5 50
Gerben   Splinter 20 15 10 0 45
Irene de Bloois 20 15 10 5 50
Jacco van der Hoeven 20 15 10 5 50
Jolanda   Ammerlaan 20 15 10 5 50
Kelly van der Meer 20 15 0 0 35
Matti   Paping 20 15 10 0 45
Nico   Haring 20 15 10 0 45
Philip van Dongen 20 15 10 0 45
Rob van Noordt 20 15 0 0 35
Silvano   Fa 20 15 0 0 35
Suzanne   Fa - van Balen 20 15 10 0 45
Veerle van der Stok 20 15 0 5 40
woensdag, 22 oktober 2014 08:26

Marathon van Mallorca

Eind vorig jaar ontstond het idee om de marathon van Mallorca te gaan lopen. Zo vlogen we donderdag met z’n vieren ineens voor een paar dagen naar Mallorca. Amy en Chantal zouden daarnaast de 10km lopen en Jeffrey (zoon van Robert v.d. Meer) vulde het kwartet aan.
Over de dagen voor de marathon kan ik heel kort zijn, dat was relaxen aan het strand en erg gezellig. Wel viel al op dat de warme temperaturen (26 á 28 graden) al voor het middaguur gehaald werden.

Vrijdag zijn we naar Palma de Mallorca (stad) gegaan voor het ophalen van de startnummers. Daar bleek e.e.a. al goed georganiseerd. Ondanks de drukte hadden we vrij snel onze tas met startnummer en overbodige flyers. Vanaf dat moment zagen we de tas en het wedstrijdshirt dan ook veel opduiken. Je merkte aan alles dat het eiland in de ban was van de marathon, althans in ieder geval genoeg bezoekers van het eiland. Maar ook toen we in het hotel vroegen of we vanwege de marathon iets eerder konden ontbijten bleek dat dit allang geregeld was en er voor alle gasten een vroeg en aangepast ontbijt werd geserveerd.
Het werd vroeg opstaan, want de start was om 09.00 uur en de taxi besteld om 07.45 uur. Als één van de velen zaten we dus om 07.00 uur aan de pannenkoeken en bananen.

Bij de startlocatie aangekomen waren het de vertrouwde beelden, alleen dan onder de palmbomen en in het kielzog van een mooie grote Spaanse kathedraal. Een laatste keer naar de wc en toen Amy en Chantal nog even succes gewenst.
Op mijn startnummer stond ‘startvak A’. Geen idee waarom, maar wel prettig. De laatste dagen was al opgevallen dDSC02559at er veel Duitsers aanwezig waren. De marathon was gesponsord door TUI; een Duitse organisatie. Zo stond ik dus in startvak A tussen allemaal Duitsers. Nu spreek ik no Duits en keine Spaans, dus hield ik rekening met een eenzame race.

Mijn plan was te starten op 5:20 om er bij 30km beter aan toe te zijn dan met de Westlandmarathon. Toen kreeg ik kramp in beide kuiten en heb ik heel wat stukken moeten wandelen. Het lukte goed dit tempo vast te houden, ook al kent de marathon in Mallorca nog wel wat hoogteverschillen. Iedere 3 km een verzorgingspost; om de 3 water en de andere 3 sportdrank en fruit. Daar kwam bij dat het uitgedeelde water in een afgesloten fles zat die dus niet direct op hoefde, maar ook een stuk bewaard kon blijven. Ideaal!
Bij 19 km stonden Amy, Chantal en Jeffrey langs de route en ontving ik nog een reep en een gel. Heerlijk! En ik voelde me nog prima.

De kilometerbordjes bleven komen en wat haalde ik eigenlijk veel mensen in. (Volgens de tussenmetingen heb ik 124 mensen ingehaald sinds de 30 km en in totaal 268 sinds de 10 km.)
Inmiddels hadden we de haven, binnenstad, kasteelmuur en boulevard gezien. Via een afgezette parallelweg van de snelweg liepen we naar Can Pastilla en vanuit daar 12km boulevard naar de finish. Heb ik al genoemd dat er werkelijk overal mensen langs de route stonden? Neveldouches, bands en dames in Braziliaanse carnavalskleding. Aanmoedigen gebeurde vanwege een startnummer met naam met ‘Come on Edwin’ en ‘Vamos Edwien’. En hier en daar toch ook een Nederlander. Langs de lijn en tussen de deelnemers. Toch nog wat korte woordjes gewisseld met landgenoten.
Hoogtemeters En daar was dan de finish. Inmiddels kon ik niet meer, maar Chantal liep het laatste stuk mee en vertelde me dat ik er echt bijna was. Lachen naar de fotograaf lukte niet meer. Met een zware medaille om m’n nek lag ik even later in het grasveld bij te komen. Dat was nummer drie! En dit keer zoals het moet verlopen. Ondanks de hoogteverschillen en hoge temperatuur. Helemaal leeg gelopen, maar wel pas de laatste paar kilometers aan het halen van de finish gedacht. Zeer tevreden zijn we het alcoholvrije biertje gaan halen wat voor alle deelnemers klaarstond.

Eindtijd: 03:49:05. Uiteindelijk is m’n gemiddelde volgens de officiële meting 5:36, maar dat komt ook doordat mijn horloge 42,79km aangeeft en bij die afstand hoort toch echt een gemiddelde van 5:21. Haha.

De dames liepen 1:08:46 en 1:09:30 op de 10km. Voor hun ook geen pr of supertijd, maar net zo goed een hele ervaring en knappe prestatie.

Nu de spierpijn kwijtraken en weer even rustig opbouwen.

Edwin van Kersbergen

dinsdag, 24 september 2013 14:44

Nieuw onderdeel: Records

Beste Thoffers,

Een tijdje geleden ontstond het idee onder de zondagochtendlopers om ieder zijn records een plekje op de website van Thof Running te geven. Stefan en Edwin hebben dit idee verder opgepakt, uitgedacht en willen dit nu laten starten!

Het idee is als volgt. Je vult door middel van een formulier je record per afstand in op de website onder het kopje 'Wedstrijden' > 'Thof Running Records'. De records zullen hiermee per afstand per persoon inzichtelijk worden. Het geheel staat niet gesorteerd van snel naar minder snel, want het is absoluut géén ranglijst. Wel is het mogelijk om zelf te sorteren op naam of tijd zodat je kunt zien wat je wilt zien.

Voor de duidelijkheid, het is vooral géén verplichting, géén wedstrijd en géén ranglijst! Iedereen mag hier aan meedoen, ook de starters. Het doel van deze Record lijst is om op deze manier mogelijk meer Thof-leden te laten deelnemen aan wedstrijden. Daarnaast is het natuurlijk een makkelijke en leuke manier op je eigen records te kunnen vergelijken.

Vind je het leuk je tijden door te geven? Klik dan hieronder op de afstand(en) die je graag wilt doorgeven:

1 km, 5 km, 6 km, 10 km, halve marathon en de hele marathon.

Je vindt de ingezonden records hier en via het menu via Wedstrijden > Thof Running records.

Veel plezier met de Thof Running Records!

Om ons hardloop half jaar feestelijk af te sluiten, organiseren wij op zaterdag 13 juli onze jaarlijkse BBQ, voorafgegaan door de befaamde Thof Triatlon. Dit jaar is de Thof Triatlon anders dan anders: de afstanden zijn korter (300 meter, 14 en 2,5 kilometer), nog ludieker (je moet met een normale fiets met bagagedrager en standaard rijden) en je kan alleen de gehele triatlon doen of met zijn tweeën of drieën. Je ziet wel, alles is mogelijk.

Aansluitend is de jaarlijkse BBQ. Heerlijke hapjes, geflankeerd met drank. Niks geen 'alleen gezonde kost', gewoon lekker grote, malse stukken vlees met verschillende sauzen. Voor slechts € 17,50 (kinderen t/m 14 jaar € 5,00) kun je dan onbeperkt, All inclusive eten en drinken en de verbrandde calorieën weer met een doses Thof gezelligheid er weer bij eten. Wil je niet alleen komen: neem je partner en kinderen dan gewoon mee.

Alleen, er moeten wel Thoffers mee doen. Geen BBQ en Triatlon zonder Thoffers. Er is dan geen competitie en geen gezelligheid.

De triatlon is echt laagdrempelig en voor iedereen geschikt. En het is nog gewoon leuk. Dus: schijf je vandaag, of uiterlijk morgen in.

Schrijf je nu in.

Komende trainingen

Op het programma staat:


Bekijk het schema