zondag, 18 november 2018 08:46

Cross Challenge

Geschreven door

Zaterdag was de 2de cross van Cross Challenge. Ik besloot ’s morgens om mee te doen. Het is wel aparte opzet van een cross: De Cross Challenge gaat niet over een vooraf bepaalde afstand, maar over een vastgestelde tijdsduur, nu 40 minuten. In tegenstelling met andere wedstrijden bepalen de lopers bij de Cross Challenge vooraf niet welke afstand ze gaan lopen. Je mag tijdens het lopen namelijk zelf beslissen hoeveel rondes je gaat lopen.
Bij deze cross is de enige regel dat je na 40 minuten niet meer aan een nieuwe ronde mag starten. Elke ronde was (nu) 2,5 km.

Enfin, nadat de regels duidelijk waren zijn wij (Gonny, Helma en ik, Sandor) een paar rondjes gaan inlopen en om 1315 uur klonk het startschot. Het terrein varieerde van zand, bergjes, gras, modder en gravel en het weer was perfect. Frisjes, maar lekker zonnig. Voor mij ging de eerste ronde in 14 minuten, alleen in ronde twee moest ik echt gaan temporiseren. Ook werd ik al ingehaald door de snelle lopers. Ik kwam in ronde twee net over de 30 minuten over de streep, dus ik realiseerde mij dat ik nog maar 1 ronde kon lopen. In 46 minuten kwam ik over de finish. Gonny en Helma kwamen een minuut of 2 later binnen. Wij hadden alle drie keurig 3 rondes gelopen. De winnaar 5! Enfin, verschil moet er zijn.

Al met al een leuke cross! Voor herhaling vatbaar en op 29 december is cross 3 (over rondes van 3 km en 48 minuten).

Gelezen: 565 keer Laatst aangepast op zondag, 18 november 2018 09:22

Volgende trainingen


Bekijk het schema