dinsdag, 12 oktober 2021 12:01

Vestingloop Helden!

Vestingloop Helden!

In augustus begonnen de hardloopkriebels. Er mag weer meer, dus er zullen nu ook steeds meer hardloopevenementen door kunnen gaan. Laten we een leuke wedstijd uitzoeken zeiden Marco van den Beukel en Marian Strik tegen elkaar. Al snel vonden ze wat leuks, namelijk een vestingloop in Hellevoetsluis. Maar waarom alleen voor de vestingloop in Hellevoetsluis inschrijven? Het is ook leuk om alle 5 de vestinglopen mee te doen. 3 in het najaar (Hellevoetsluis, Willemstad en Bergen op Zoom) en 2 in het voorjaar (Brielle en Gorinchem). Maar wat Marco en Marian niet goed begrepen hadden, was dat alle lopen in hetzelfde kalenderjaar bij elkaar horen en dat Brielle en Gorinchem dus al geweest hadden moeten zijn. Deze zijn echter vanwege corona niet doorgegaan, maar loop je dus virtueel voor jezelf. Dat kan dus op elk willekeurig moment, dus dat komt ook wel goed.

Op zondag 5 september was het dan zover, de eerste vestingloop (Hellevoetsluis) en tevens de allereerste hardloopwedstijd waar Marian aan mee ging doen. Het was een mooie dag, maar eigenlijk te warm. Voorafgaand aan de start zat de sfeer er al lekker in, met muziek van de Snollebollekes ging het hele startvak van links naar rechts als warming-up. Er werd in verschillende groepen gestart, telkens 50 lopers per keer. Marco ging met de eerste groep weg. Het startschot werd met een kanon gedaan, een harde knal, maar zeer bijzonder. Na 23.59 kwam Marco als 19e loper over de finish (15e bij de mannen). Toen was het wachten op Marian, die in de 3e groep gestart was. Met een tijd van 29.36 kwam Marian (na een extra lusje door verkeerd te lopen op de route) ook over finish. Hiermee werd ze 61e loper en 22e dame. Moe, maar zeker voldaan, keken zowel Marco als Marian uit naar de volgende vestingloop.

Op zondag 19 september stond de vestingloop in Willemstad op de planning. Weer een zeer mooie dag, ook weer vrij warm, maar gelukkig iets minder warm dan in Hellevoetsluis. Marian had als doel om de route goed te lopen en proberen onder de 28 minuten te finishen. Dat is gelukt, na 25.52 minuten was de finish bereikt! De laatste kilometer was erg zwaar, maar ze is zeer trots op deze prestatie, het PR is hiermee enorm aangescherpt. Deze tijd zorgde voor een 47e plaats van alle lopers en 12e bij de dames. Voor Marco was het ook geluk om sneller te lopen dan in Hellevoetsluis, hij liep in een tijd van 22.41 en werd hiermee 19e loper en 17e man die over de finish kwam.

Helaas zorgde deze prestaties ook voor lichte blessures bij zowel Marco als Marian. Marco kreeg last van zijn kuit en bij Marian begonnen de scheenbenen weer pijnlijk te worden. Even rustig aan dan maar om toch op 10 oktober weer fris aan de start van de laatste vestingloop te verschijnen, de vestingloop in Bergen op Zoom. En dat is gelukt, beiden waren er weer helemaal klaar voor. En wat een geluk, ook deze dag gaf mooi weer. En eindelijk kon er een wedstrijd gelopen worden in het Thof-shirt wat op dinsdag 21 september uitgedeeld was. Hoe leuk is het dan om ook echt samen te gaan lopen, Marco wilde toch nog wat rustig aan doen vanwege zijn kuit. Het ging bij allebei lekker en uiteindelijk gefinisht in 25.32, dus het PR van Marian weer een stukje verder aangescherpt. Marian werd hiermee 9e bij de dames en Marco 26e bij de heren. Omdat ze nu alle vestinglopen van 2021 gelopen hebben, mogen ze zichzelf vestingloop held noemen.

Groeten,

Marian Strik

 

zondag, 03 oktober 2021 09:39

Happen en stappen

Happen en stappen met Thof Running

Dinsdag 21 september was het weer een zeer gevarieerde training bij Thof Running. De activiteitencommissie had, een week na het gezellige lopersuitje naar Hellevoetsluis, nu Happen en Stappen op het programma gezet. Dit betekende dat de hardlopers en powerwalkers van de populaire Maaslandse vereniging tijdens het sporten maar liefst vier verschillende adressen van leden aandeden, waar even kon worden gerust en een versnapering kon worden genuttigd. Zo konden de leden onder meer genieten van flensjes, een ijsje en een glaasje warme glühwein. Het werd weer een gezellig samenzijn, waarop met veel plezier zal worden teruggekeken.

Meer weten over Thof Running of direct een gratis proeftraining volgen? Meld je dinsdag of donderdag rond half 8 bij Sporthal De Hofstede aan de Hofsingel in Maasland.

dinsdag, 21 september 2021 06:06

Veilig hardlopen in het donker

Kun jij al wennen aan de ‘kortere dagen’? Het kost altijd wel een paar weken om er aan te wennen. Ook de overige weggebruikers moeten hier aan wennen en een voetganger/hardloper valt daarom niet altijd direct op als deze op de openbare weg loopt.

Hardlopen in het donker hoeft zeker niet onveilig te zijn, zolang je maar de juiste maatregelen neemt. De hoogste tijd om je (lichtgevend)hesje weer aan te trekken, eventueel aangevuld met verlichting. Zorg dat je gezien wordt. Spreek elkaar er op aan. Houd elkaar scherp. Ook de trainer kan/mag je er op aanspreken. Het gaat tenslotte om jouw eigen veiligheid.

 

Daarom vanaf donderdag 23 september 2021 is het weer verplicht een reflecterend hesje en/of verlichting te dragen!

Zichtbaarheid......een must in het donker. Wees bewust van je eigen kwetsbaarheid in het donker!

 

Veel (veilig) train plezier.

We hebben met meer dan 30 aanmeldingen inmiddels voldoende deelnemers om per bus naar Hellevoetsluis af te reizen. Super leuk! We vertrekken stipt om 19.00 uur vanaf de sporthal, zodat we onze medelopers van Pallas niet te lang hoeven laten wachten. Kom daarom op tijd en neem alvast plaats in de bus.

Voor degenen die zich nog niet hadden opgegeven: er zijn dus nog een aantal busplaatsen beschikbaar! Mocht je op het laatste moment willen aanhaken dan is dat mogelijk. Je hoeft je niet in te schrijven, maar vol is vol.

Aan het Haringvliet ligt het pittoreske stadje Hellevoetsluis. Maak op dinsdag 14 september kennis met de rijke maritieme historie en het roemruchte verleden van deze unieke vestinghaven. We zijn uitgenodigd door hardloopvereniging Pallas ’93 om samen te trainen! Trainer Erik heeft speciaal voor Thof twee routes uitgezet van ca. 8km en 12km. Op die manier kunnen alle hardloopgroepen en Powerwalkers deelnemen. Het betreft een ‘Social Run’. Dit betekent dat ook de leden van Pallas ’93 met ons meelopen. Wel zo gezellig toch? We hopen hen in het voorjaar van 2022 in ons prachtige Maasland voor een tegenbezoek te mogen verwelkomen.

In 2021 is het 400 jaar geleden dat de haven van Hellevoetsluis werd gebouwd. De vestingstad Hellevoetsluis groeide na 1621 uit tot de belangrijkste oorlogshaven van Holland. Michiel de Ruyter bezocht Hellevoetsluis regelmatig voor inspecties. Piet Hein bracht in 1629 via de rede van Hellevoetsluis de Zilvervloot (veroverd op de Spanjaarden) naar Amsterdam.

De algemene ledenvergadering was dit jaar anders dan anders. In een Online setting werd kort teruggeblikt op het afgelopen jaar en (waar mogelijk) vooruitgekeken. Uiteraard hoort daar ook de financiële gang van zaken bij. Er is definitief besloten om de contributie van het eerste half jaar 2021 niet te innen vanwege het niet doorgaan van trainingen tot 20 mei (ingezet vanaf half oktober 2020).

Goed nieuws viel er te melden omdat we in de persoon van Cora Ammerlaan een opvolger hebben kunnen vinden voor Ronald van der Hoeven. Hij legt na twee jaar zijn functie als secretaris neer en zal Cora nog wel op weg helpen. Ronald wordt bedankt voor al zijn inspanningen voor de vereniging en Cora wordt van harte welkom geheten op deze post.

Erg leuk was het moment waarop de Paul de Koning Trofee werd uitgereikt. Paul maakte het Online erg spannend. Zonder nog een naam te noemen werd deze persoon geprezen voor zijn inspanningen. Live in de Online sessie zou een zekere ‘Gaston’ gaan aanbellen bij ….???? Uiteindelijk bleek het Frans Plieger (de vorige winnaar) in hoogsteigen persoon te zijn die bij Edwin van Kersbergen aanbelde. Een verrassend en terecht moment. Edwin spant zich al jaren in voor de club. Uiteraard als trainer, maar deze trofee komt hem vooral ook toe vanwege zijn inspanningen m.b.t. communicatie en onderhoud website. Gefeliciteerd! Naast Edwin mogen ook een aantal andere Thoffers die zich hebben ingespannen voor de vereniging binnenkort een presentje verwachten.

Het bestuur wil iedereen bedanken voor zijn/haar aanwezigheid tijdens de Online ALV vergadering. Op naar een mooie zomer met veel loopplezier!

Het bestuur.

maandag, 01 juni 2020 09:07

Thof challenge 2: De slimste Thoffers

Thof challenge 2: De slimste mens Thoffers

Hemelvaartsdag 21 mei 2020 stond de tweede Thof challenge voor de deur. Een ware Escape room werd georganiseerd ter vermaak van de Thof leden. Bestuurslid Helma zocht een stel mooie breinbrekers bij elkaar, zodat alleen de slimste Thoffers een combinatie met 5 km zouden ‘overleven’. In totaal durfden 10 (teams) het aan, maar haalde uiteindelijk niet iedereen de eindstreep. Aanmeldingen kwamen binnen van (leuk dat jullie meededen!):

 1. Marco v/d Beukel en Marian Strik
 2. Cora en John Ammerlaan
 3. Fred Louter en Kelly Bradley
 4. Linda en Lyzette
 5. Geer en Rianne Jansen 
 6. Hennie Vermeer en Anneke Jansen
 7. Anne en Arie van den Akker
 8. Suzanne van Balen en Sanne Verkade
 9. Michelle Bol en dochter
 10. Matti Paping en zijn vrouw

Een dag van te voren kreeg iedereen al een eerste instructie in de bus: Ga naar de sporthal, maak een startfoto en app die naar Helma om vervolgens de gehele route te ontvangen. Voordat iedereen de route kon vervolgen moest er wel een eerste codekraker worden opgelost. Zo gingen de puzzelaars van locatie naar locatie, waar elke keer weer een nieuwe uitdaging stond te wachten. Kruiswoord, rebussen, gehusselde woorden, etc. etc. Het zal de lopers onder warme omstandigheden geduizeld hebben. Zeker omdat elke puzzel uiteindelijk ook een cijfercombinatie opleverde (volgt u het nog?), waarvan de laatste het getal 24. Laat dit nu net het adres van De Schilpen in Maasland zijn! Eenmaal daar aangekomen combineerden de lopers alle cijfers tot een mysterieus telefoonnummer. Sommige lopers schijnen leuke gesprekken te hebben gevoerd met wildvreemden ;-). Deed je het uiteindelijk goed dan kreeg je de voorzitter van Thof aan de lijn! Die zat de hele dag in zijn hangmat te wachten om uiteindelijk iedereen een set coördinaten te kunnen geven. Niet getreurd, dit is jullie laatste punt! Maak daar de eindfoto en stuur zo snel mogelijk een App naar Helma en wie weet…? De lopers kwamen uiteindelijk bij Hans en Helma uit. Aafje had haar prachtige Thof koningsdag pop in ere hersteld en die hing te glimmen bij de deur. Ook kon de dorst worden gelest en de buik gevuld met wat lekkers, welke Helma voor de puzzelaars had neergelegd. Einde van een pittige challenge! Maar wie mag zich nu de slimste Thoffer noemen? Uiteindelijk bleek het een nek aan nek race tussen twee teams: Marco / Marian & Anne / Arie. Het laatste team had de hele afstand hardlopend gedaan en was daarmee de snelste. Dit was helaas niet mogelijk voor Marian omdat zij nog geblesseerd is. Desondanks gaven zij een hint voor een puzzel aan Anne en Arie, waarop zij weer zo sportief waren om de prijs te delen. Wat een broederschap! Helma verraste de sportieve, slimme Thoffers met een waardebon van Running Point en nog een kleinigheid van Boerenbont. Komt er nog een volgende challenge of was dit slachtveld al weer het einde?

Geschreven door Gerben.IMG 20200530 WA0008

dinsdag, 24 maart 2020 16:20

Sportieve quizzzz

De Corona-pandemie legt Nederland plat. Alleen wij zelf moeten niet gaan platliggen. Sterker nog: een rustige training versterkt het immuunsysteem en zijn we nog beter bestand tegen virussen en bacteriën. Blijf dus lopen! Het helpt je voor je gezondheid, om rust te vinden in je hoofd om deze gekke situatie een beetje te verwerken.

Omdat je nu niet ‘met Thof hoeft’ te lopen kan je nu op plaatsen gaan lopen die anders zijn dan anders. Daar is iedereen wel benieuwd naar.

Daarom maken we er een soort raadspelletje van. Stuur een foto (naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) van een onbekende, beroemde, gekke, mooie locatie en wij zetten deze op Facebook zodat iedereen die kan zien. Dan vragen wij aan iedereen hun suggestie daar onder te zetten waar dat zou kunnen zijn! Een soort sportieve quizzzz!

donderdag, 05 maart 2020 13:50

Thof Running heeft een nieuwe voorzitter

Tijdens de jaarlijkse ALV van dinsdag 3 maart is de nieuwe Thof-voorzitter gekozen. De aanwezigen konden kiezen uit twee goede kandidaten: Pieter Spuij en Gerben Splinter. Met een kleine meerderheid trok Gerben na een spannende verkiezingsronde uiteindelijk aan het langste eind. Zijn eerste officiële taak was het voorzitten van de ALV en dat deed hij op een manier die de meeste leden ongetwijfeld kon bekoren.

Bedankt Pieter voor je interesse en aanmelding om deze taak op te nemen en Gerben ook bedankt en succes met deze mooie taak!

woensdag, 17 juli 2019 09:19

Seizoensafsluiting 2019 (+ NIEUWE foto's)

De eerste Thof biatlon was een groot succes! Arthur, Jacq en Matti (en alle vrijwilligers, bestuur en commissies) hebben hier een waar spektakel van weten te maken waarvoor hulde!

Aansluitend was er een gezellige BBQ en werd door Paul de Koning de fel begeerde PdK-trofee dit jaar uitgereikt aan Frans Plieger. Frans, van harte gefeliciteerd!

 

Hier twee albums met foto's van de geslaagde Seizoensafsluiting, PdK-prijs en BBQ!

https://myalbum.com/album/4h8AC5z7TjGL

https://myalbum.com/album/gghcGWWoXkau

https://myalbum.com/album/9jVeBMQw6j8m (nieuwe foto's!!)

 

66498576 2729387270408959 7489835923799015424 n

dinsdag, 25 juni 2019 11:15

Veilig en gezond hardlopen in de zomer

De komende dagen stijgt het kwik boven de 30⁰ en er is veel zon. Zonlicht is goed voor de mens. Dit licht is zelfs van levensbelang. Het zorgt voor een dag- en nachtritme en voor de aanmaak van vitamine D. Maar een te lange blootstelling aan zonlicht direct op de blote huid kan schadelijk zijn. Neem maatregelen!

 • Vermijd direct zonlicht zo veel mogelijk.
 • Vermijd in elk geval hardlopenin de zon tussen 12 en 15 uur wanneer de zon in Nederland op zijn krachtigst is.
 • Draag een pet met een flap in de nek. Let op: niet alle kleding beschermt even goed. Dunne stof beschermt nauwelijks tegen straling van de zon. Maak eventueel gebruik van de speciale uv-werende kleding.  
 • Draag, indien mogelijk, een uv-werende zonnebril.
 • Smeer delen van de huid die niet door kleding bedekt kunnen worden (handen, gezicht) goed in met zonnebrandcrème. In Nederland is minimaal beschermingsfactor 10 noodzakelijk en herhaling na 2 uur. Mensen die veel transpireren, kunnen beter vaker insmeren.  
 • Bedenk wel dat zonnebrandcrème de uv-straling niet volledig tegenhoudt. Het is dus geen vrijbrief om oneindig in de zon te zijn. De zon vermijden blijft de beste remedie.
 • Controleer het lichaam regelmatig op verdachte plekjes op de huid en meld de veranderingen bij de bedrijfsarts of huisarts. Als een moedervlek verandert van kleur of grootte, is het ook verstandig om naar de huisarts te gaan. De meeste vormen van huidkanker zijn bij ontdekking in een vroeg stadium goed te genezen.
 • Pas de werk- en rusttijden aan: korter werken in koelere periodes, extra pauzes;
 • Verlaag het werk/sporttempo en –intensiteit;
 • Drink veel en bij voorkeur koelere dranken en in een koelere pauzeruimte;
 • Houdt het zoutgehalte van lichaam op peil, vooral na 'intensieve' trainingen;
 • Stel zwaar fysiek sporten uit tot koelere periodes en anders uitvoeren gedurende korte tijd;
 • Wees alert op symptomen van warmtebelasting (ophoping van vocht in onderhuidse weefsels door overmatige vaatverwijding; duizeligheid, bleek, hoofdpijn en mogelijk bewusteloosheid, uitdroging, krampen in been- en buikspieren).
 • En let op elkaar! Zie je dat het bij een ander niet gaat, neem actie!

Zie ook de bijlage!

We mogen weer

Het bestuur heeft besloten de trainingen met ingang van dinsdag 18 januari weer te starten, nu de versoepelingen dit weer toelaten.


Bekijk het schema