dinsdag, 24 maart 2020 16:20

Sportieve quizzzz

De Corona-pandemie legt Nederland plat. Alleen wij zelf moeten niet gaan platliggen. Sterker nog: een rustige training versterkt het immuunsysteem en zijn we nog beter bestand tegen virussen en bacteriën. Blijf dus lopen! Het helpt je voor je gezondheid, om rust te vinden in je hoofd om deze gekke situatie een beetje te verwerken.

Omdat je nu niet ‘met Thof hoeft’ te lopen kan je nu op plaatsen gaan lopen die anders zijn dan anders. Daar is iedereen wel benieuwd naar.

Daarom maken we er een soort raadspelletje van. Stuur een foto (naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) van een onbekende, beroemde, gekke, mooie locatie en wij zetten deze op Facebook zodat iedereen die kan zien. Dan vragen wij aan iedereen hun suggestie daar onder te zetten waar dat zou kunnen zijn! Een soort sportieve quizzzz!

donderdag, 05 maart 2020 13:50

Thof Running heeft een nieuwe voorzitter

Tijdens de jaarlijkse ALV van dinsdag 3 maart is de nieuwe Thof-voorzitter gekozen. De aanwezigen konden kiezen uit twee goede kandidaten: Pieter Spuij en Gerben Splinter. Met een kleine meerderheid trok Gerben na een spannende verkiezingsronde uiteindelijk aan het langste eind. Zijn eerste officiële taak was het voorzitten van de ALV en dat deed hij op een manier die de meeste leden ongetwijfeld kon bekoren.

Bedankt Pieter voor je interesse en aanmelding om deze taak op te nemen en Gerben ook bedankt en succes met deze mooie taak!

woensdag, 17 juli 2019 09:19

Seizoensafsluiting 2019 (+ NIEUWE foto's)

De eerste Thof biatlon was een groot succes! Arthur, Jacq en Matti (en alle vrijwilligers, bestuur en commissies) hebben hier een waar spektakel van weten te maken waarvoor hulde!

Aansluitend was er een gezellige BBQ en werd door Paul de Koning de fel begeerde PdK-trofee dit jaar uitgereikt aan Frans Plieger. Frans, van harte gefeliciteerd!

 

Hier twee albums met foto's van de geslaagde Seizoensafsluiting, PdK-prijs en BBQ!

https://myalbum.com/album/4h8AC5z7TjGL

https://myalbum.com/album/gghcGWWoXkau

https://myalbum.com/album/9jVeBMQw6j8m (nieuwe foto's!!)

 

66498576 2729387270408959 7489835923799015424 n

dinsdag, 25 juni 2019 11:15

Veilig en gezond hardlopen in de zomer

De komende dagen stijgt het kwik boven de 30⁰ en er is veel zon. Zonlicht is goed voor de mens. Dit licht is zelfs van levensbelang. Het zorgt voor een dag- en nachtritme en voor de aanmaak van vitamine D. Maar een te lange blootstelling aan zonlicht direct op de blote huid kan schadelijk zijn. Neem maatregelen!

 • Vermijd direct zonlicht zo veel mogelijk.
 • Vermijd in elk geval hardlopenin de zon tussen 12 en 15 uur wanneer de zon in Nederland op zijn krachtigst is.
 • Draag een pet met een flap in de nek. Let op: niet alle kleding beschermt even goed. Dunne stof beschermt nauwelijks tegen straling van de zon. Maak eventueel gebruik van de speciale uv-werende kleding.  
 • Draag, indien mogelijk, een uv-werende zonnebril.
 • Smeer delen van de huid die niet door kleding bedekt kunnen worden (handen, gezicht) goed in met zonnebrandcrème. In Nederland is minimaal beschermingsfactor 10 noodzakelijk en herhaling na 2 uur. Mensen die veel transpireren, kunnen beter vaker insmeren.  
 • Bedenk wel dat zonnebrandcrème de uv-straling niet volledig tegenhoudt. Het is dus geen vrijbrief om oneindig in de zon te zijn. De zon vermijden blijft de beste remedie.
 • Controleer het lichaam regelmatig op verdachte plekjes op de huid en meld de veranderingen bij de bedrijfsarts of huisarts. Als een moedervlek verandert van kleur of grootte, is het ook verstandig om naar de huisarts te gaan. De meeste vormen van huidkanker zijn bij ontdekking in een vroeg stadium goed te genezen.
 • Pas de werk- en rusttijden aan: korter werken in koelere periodes, extra pauzes;
 • Verlaag het werk/sporttempo en –intensiteit;
 • Drink veel en bij voorkeur koelere dranken en in een koelere pauzeruimte;
 • Houdt het zoutgehalte van lichaam op peil, vooral na 'intensieve' trainingen;
 • Stel zwaar fysiek sporten uit tot koelere periodes en anders uitvoeren gedurende korte tijd;
 • Wees alert op symptomen van warmtebelasting (ophoping van vocht in onderhuidse weefsels door overmatige vaatverwijding; duizeligheid, bleek, hoofdpijn en mogelijk bewusteloosheid, uitdroging, krampen in been- en buikspieren).
 • En let op elkaar! Zie je dat het bij een ander niet gaat, neem actie!

Zie ook de bijlage!

Blijf in conditie en meld je aan als zomergast bij de leukste hardloopvereniging van Maasland!

 

Wie wil niet fit aan het nieuwe seizoen beginnen? Thof Running Maasland bied je weer de mogelijkheid om in de maanden juni, juli en augustus mee te trainen en je conditie op peil te houden. Meetrainen levert je sowieso veel gezelligheid en nieuwe vrienden op! Zo organiseren we begin juli een (alternatieve) biatlon & BBQ, die je niet wil missen. We doen we af en toe een training op locatie (bijvoorbeeld strand/duin-training) en zijn er in de regio allerlei leuke prestatielopen waaraan je kunt meedoen.

Wanneer je 16 jaar of ouder bent, kun je je aanmelden om als zomergast mee te trainen op de dinsdag en/of donderdagavond in één van de vier loopgroepen. De groepen staan onder leiding van ervaren en enthousiaste trainers, die garant staan voor leuke en gevarieerde looptrainingen. De trainingen starten om 19:30 uur (vertrek vanuit sporthal De Hofstede) en duren ongeveer tot 21:00 uur (inclusief warming-up en cooling-down). De kosten voor drie maanden meetrainen bedragen in totaal slechts € 10,00.

Twijfel je nog? Loop dan gerust een keertje mee en ervaar het zelf. Ben je al overtuigd? Meld je dan aan via E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Na aanmelding krijg je per e-mail een reactie met verdere informatie.

 

Heb je vrienden of kennissen waarvan je vermoed dat ze het ook leuk zouden vinden om mee te trainen, laat ze dit dan weten en attendeer ze op deze kans!

`

De Sport en Spel prestatielopen waren wederom een succes. Er waren veel deelnemers op de 1k (kinderen t/m 9 jaar) en 2k (kinderen van 10 t/m 14 jaar) en de 6k en 10k prestatielopen. Onder leiding van Sanne zijn weer veel vrijwilligers op de been geweest om dit mogelijk te maken waarvoor hulde!!! Er is vast weer een mooi bedrag opgehaald voor de goede doelen van Sport en Spel!

Bestuur – Thof Running Maasland.

 

zondag, 26 mei 2019 14:31

Nieuwe foto's estafetteloop online

Er staan nieuwe foto's van de Estafetteloop van 23 mei op onze Facebookpagina online.

 

 

donderdag, 02 mei 2019 15:11

175 nieuwe foto's Groene Oaseloop

Er staan op Facebook 175 nieuwe (finish)foto's van de Groene Oaseloop 2019

 

https://www.facebook.com/pg/Thofrunning/photos/?tab=album&album_id=2596719103675777

 

zaterdag, 13 april 2019 09:46

13e editie Omloop van Ter Heijde

De Dorpsvereniging Ter Heijde aan Zee en Olympus ’70 organiseren op 10 mei 2019 de 13e Omloop van Ter Heijde.

Evenals andere jaren begint het programma met een jeugdloop. Nieuw is de bijdrage aan een goed doel. Voor elke inschrijving voor de 5 en 10 kilometer doneert de organisatie € 1,00 aan Strandgoed Logies & Respijt in Ter Heijde, een logeerhuis voor mensen met een lichamelijke beperking of een lichte vorm van dementie.

Het programma:

19.00 uur:   Piet Looije Jeugdloop t/m 8 jaar, 600 meter

19.10 uur:   Piet Looije Jeugdloop 9 t/m 12 jaar, 1.300 meter

19.30 uur:   Van Nierop Recreatieloop, 5 kilometer

20.15 uur:   Spruijt Advies Omloop Ter Heijde, 10 kilometer

Inschrijven kan sinds 1 maart 2019 via: www.omloopterheijde.nl

zondag, 17 februari 2019 17:06

Pilates les overleefd!

Op zondag 17 februari heeft Moniek de Haas van NTO Maasland voor Thoffers een les Pilates verzorgd. De NTO-zaal was met zo’n 30 Thoffers goed gevuld. Leuk dat deze groep deze kans aangreep!

Pilates docente Moniek heeft ons in een uur tijd kennis laten maken met deze – voor hardlopers – goeie crosstraining. Na een warming-up, waarin onze dierbare kuiten prima aan bod kwamen, werd ingezet op het steviger werk. Onder andere de rug- en buikspieren werden gecontroleerd aangepakt en tussendoor zaten de nodige oefeningen voor souplesse en coördinatie. Aan het eind werd er gerekt en gestrekt en was er een rustmoment. Zo’n uur is een ideale manier om het lijf weer recht te trekken en te resetten!

Wij zijn benieuwd hoe jullie het ervaren hebben en of (en waar!) de clinic spierpijn heeft opgeleverd!

Groetjes, Philip, Nancy en Helma.

Volgende trainingen

T/m 28 mei vinden er nog geen trainingen plaats.


Bekijk het schema