vrijdag, 17 februari 2017 15:21

Trail Dwingelderveld

Geschreven door

Huh? Wat hoor ik? Wat is dat? Het klinkt als mijn wekker…. Hoe kan dat nou? Het is zaterdag. Hoe laat is het dan in hemelsnaam? WAT!?! Kwart over zes in de ochtend! Wie verzint er nou zoiets?

 

Daar heb ik een antwoord op: de liefhebbers van trail lopen. Sinds enige tijd zijn er binnen Thof enkele fanatiekelingen die naast het “gewoon” hardlopen over verharde wegen extra uitdaging zoeken in een parcours off-road. Op uitnodiging van Nens ben ik er in getuind om me in te schrijven voor zo’n evenement, net als andere debutant Ronald.

 

Met dikke slaap in de ogen werd om 07.00 uur verzameld om de reis richting het hoge noorden aan te vangen. Met de nodige tegenzin werd de reis van ruim twee uur gestart. Bestemming: Dwingelderveld, u weet wel van het nationaal park te Drenthe van ongeveer 37km² groot!

 

Hans, Helma, Philip en Sandra met dochters vonden deze gelegenheid ideaal om te combineren met een verblijf op een knus vakantiepark in de buurt om te overnachten in een zogenaamd “hutje op de hei”. Wij kwamen daar omstreeks 9.15 uur aan en konden gelijk aanschuiven voor koffie met appelgebak mede mogelijk gemaakt door René en Jolanda. Is dit sluikreclame trouwens?

trail 32485596530 a49d59c46f o

Afijn de sfeer zat er prima in. Alle lopers waren ontspannen en hadden zin om de trail te lopen in koude, winterse omstandigheden. Wat Philip de dag er voor had uitgespookt weet ik niet, maar het resultaat was dat hij gezellig met Helma de 14km zou gaan lopen in plaats van de voorgenomen 25km.

 

Om 10.45uur werden we “druppelsgewijs” op het parcours los gelaten onder luid gejuich van het in grote getale opgekomen publiek…ahum…. Doordat grote delen van de route over smalle heidepaden loopt, was het af en toe goed opletten en inhalen was soms geen optie.

 

Na ruim twee uur hobbelen naast mijn lieve vrouwtje waarbij gladheid, modder, heuvels, stronken, sneeuw, zand en water getrotseerd werden, kwam de finish in zicht. Volkomen voldaan konden we ons tegoed doen aan de versnaperingen die ook bij de twee drankposten onderweg beschikbaar waren. Wat te denken van chips, koek, drop, soep? Is dit dan sluikreclame?

 IMG 4520

Door de kou, snel terug naar de bungalow voor een warme douche. Toen bleek het stuk lopen ineens aanzienlijk langer. Hoe kan dat nou? Gek is dat hè? Of zou het door de zware benen komen? Twee kilometer verder zagen we de rook uit de schoorsteen komen te midden van het bos. Hebben we mooi t

och ff 30 kilometer weg gezet op een zaterdagmiddag. Na voldoende rust en de terugreis kwamen we om 17.00 uur weer aan in Maasland. Het was een mooie ervaring en voor herhaling vatbaar.

 

Deelnemers Hans, Helma, Philip, René, Jolanda, Ronald en Nens bedankt voor de gezelligheid!

 

Groet,

Mark

32023841244 54eebb5925 o

trail IMG 4498

 

 trail IMG 4623

 

trail IMG 6668

Gelezen: 725 keer Laatst aangepast op maandag, 13 maart 2017 20:12

Volgende trainingen

Bestuur 14 maart: trainingen zijn de komende tijd afgelast.


Bekijk het schema