zondag, 25 mei 2014 19:53

Verkeersregelaar bij Westland Marathon

Geschreven door

Daar kwamen de eerste lopers onder muzikale begeleiding het dorp binnen gelopen en gedurende de tijd werd het alsmaar meer.

Het zouden er 1000 a 1100 worden, allemaal hadden ze het zelfde doel voor ogen de finish halen.

Op zich geen verkeerde instelling het weer werkte mee, hoewel het was met ruim 18 graden behoorlijk warm zeker voor een marathon, maar goed je hebt er voor getraind dus waar kon het fout gaan.

Maar dit schrijven gaat niet over de enthousiastelingen die aan de start stonden voor de hele en halve marathon maar over al die mensen die het verkeer regelde zodat de lopers veilig over het parcours konden lopen.

Voor een dergelijke organisatie ging weken van voorbereiding aan vooraf en op het cruciale moment viel de puzzel precies, een ieder wist exact wat er gedaan moest worden en wat er van hem of van haar werd verlangd. De probleempjes die er waren werden goed opgevangen en opgelost. Alle regelaars waren goed voorbereid, het hele gebeuren verliep dan ook grandioos. Er waren helaas twee incidenten te betreuren waarvan er één is door gespeeld naar de organisatie.

Wat ook zeker op rolletjes liep was de verkoeling op het 10 km punt. Het was daar bijzonder gezellig de muziek en de nodige drank was daar volop aanwezig. Dit team heeft zich voortreffelijk gemanifesteerd want ga er maar aan staan om zo’n 1000 man van water en of energiedrank te voorzien terwijl er ook nog een sponsenpost was ingericht kortom een huzaren stukje. Na passage laatste loper is met extra hulp van enige verkeersregelaars de post schoongemaakt en rond 13.15 uur was de post weer schoon en beschikbaar voor de recreatieve wandelaar c.q. fietser. Een prestatie die z’n weerga bijna niet kent.

Afsluitend kan ik dan maar één woord bedenken voor allemaal: chapeau.

 

groeten Mari Borsboom

Gelezen: 1123 keer Laatst aangepast op maandag, 02 juni 2014 19:33

Komende trainingen

Op het programma staat:


Bekijk het schema