woensdag, 14 februari 2024 19:28

Ruitenburg MD Halve succesvol verlopen

Geschreven door Ad

Met 486 inschrijvingen hadden we een record te pakken. Het aantal finishers was wat lager; zoals altijd komen er mensen toch niet opdagen, en sommigen willen bewust niet in de uitslag staan.

Het was dan ook prima loopweer, een goede temperatuur, weinig wind, en vooral omdat het droog bleef.

Bij de evaluatie zullen er ongetwijfeld nog weer wat verbeterpunten naar voren komen, maar in grote lijnen is organisatorisch alles prima verlopen. Het rondje door Maasland was dit jaar iets langer, en daardoor kon voor de 21 km de lus bij de Duifpolderweg vervallen, en voor de 10 km werd de lus een stukje korter. Het startvak had nu ook iets meer tijd om leeg te raken voordat de eerste loper weer langs de start kwam. Gezien het hoge aantal deelnemers waren we vooraf toch wel wat bevreesd voor een “kop-staart botsing” in het startvak.

Bij het uitdelen van de startnummers in de MVV-kantine was er al een gemoedelijke en gezellige sfeer, en dat bleef tot ver na de prijsuitreikingen. Ook bij de start/finish locatie was dat niet anders, en de verkeersregelaars en vrijwilligers werden door de lopers vaak bedankt voor hun assistentie.

Overigens zijn er op zo’n middag toch ongeveer 100 vrijwilligers in touw, van verkeersregelaars en EHBO’ers tot bijvoorbeeld de mensen achter de bar in de MVV-kantine. Zonder deze mensen zou de loop ook niet gehouden kunnen worden. Chapeau!

Snelste Thoffers op de 10 km waren Ronald vd Hoeven (overall 6e!) en Iris Dijkxhoorn. Bij de halve marathon waren dat Edwin van Kersbergen en Martine Bek.

Voor uitslagen en foto’s zie www.ruitenburgmiddendelflandhalve.nl

Gelezen: 360 keer Laatst aangepast op woensdag, 14 februari 2024 19:32

Komende trainingen

Op het programma staat:


Bekijk het schema