woensdag, 26 april 2023 07:20

Thof Londen Marathon april 2023

Geschreven door Hans

Thof Londen Marathon april 2023

Na ingeloot te zijn en een smak geld betaald te hebben vertrok vrijdag 21 april om 5:15 een kleine delegatie van Thof (bestaande uit Philip, Hans (ik), Angeli en José) richting Londen om daar zondag 23 april de marathon te gaan lopen. De Londen marathon is 1 van de Big Six 6 Marathons (Berlijn,Tokio,New York, Boston, Chigago en Londen) en met ruim 49.000 deelnemers 1 van de meest sfeervolle marathon van Europa. Dat wilden wij natuurlijk meebeleven.

Onze trainingen waren verre van ideaal (veel te weinig kilometers gemaakt) maar gezien onze ervaringen moet dat geen probleem zijn (Sifan Hassan had tenslotte ook geen ideale voorbereiding). Waar we ons wel druk om maakte was het weer (Iets waar we totaal geen invloed op hebben). 2 weken van tevoren keken we al naar de weerberichten, het zou een zomers dag worden 18 graden, geen wind en een heerlijk zonnetje. Een fantastische dag dus om een marathon te gaan lopen. We hebben er zin in.

Op Schiphol werden we opgevangen door Marathon International die ons de komende dagen zou ontzorgen. Omdat we door een strenge douanecontrole moesten, moesten we 3 uur van tevoren aanwezig zijn op Schiphol, de vliegreis duurde exact 48 minuten. Mooie marathon tijd dacht ik (3:48). Ik teken ervoor.

Aangekomen in Londen werden we via de expo (startnummer ophalen) naar ons hotel gebracht. Daarna hadden we free time, die zoals Thof gebruikelijk, in gezellige Engelse Pub hebben besteed. Natuurlijk hielden we de weerberichten nauwlettend in de gaten.

Zaterdagmorgen was het een prachtige morgen, de zon scheen en weinig wind. In de briefing die we ’s morgens kregen kwam als eerste onderwerp “het weer” ter sprake. Ze hadden alle weerberichten bekeken: zondag ging het sowieso regenen!!!
Na een gezellig trainings/promotie rondje met de organisatie hadden we ’s middags free time. Wij hebben toen het finish gebied bekeken en zoals Thof gebruikelijk hebben we de middag afgesloten in een gezellige Engelse Pub. Natuurlijk hielden we de weerberichten nauwlettend in de gaten.

Afbeelding2

Zondag 23 april Marathon day. ‘s Ochtens om 6:00 uur aan het ontbijt en om 7:30 vertrek naar het startgebied. Omdat we alle 4 een andere start locatie hadden, scheiden onze wegen direct bij het hotel. Om 49.675 deelnemers volgens een strak tijdschema te kunnen laten starten vereist een goede organisatie. En dat was het!!!

De marathon lopen in Londen is fantastisch. Het leek wel of heel Londen stond aan te moedigen. Weer of geen weer. Overal stond het rijen dik en iedereen was even enthousiast. Het is een feestje van 42,2 km lang. De verzorging onderweg was super. Je hebt alle ruimte om een goede tijd neer te zetten. Veel deelnemers zijn verkleed als, spiderman, neushoorn (pak van 10kg), trekker, slang, Big Ben en noem maar op. Echt makkelijk lopen is dat niet, maar allemaal voor een goed doel. Na 20 kilometer loop je over de Tower Bridge, met aan beide kanten vol publiek. Dit is een geweldige ervaring om hierover heen te denderen. Kippenvel. Vervolgens loop je na een lus langs de Tower of Londen, de Londen Eye, Big Ben en Buckingham Palace om te finishen op “the Mall”.
Na afloop hadden we natuurlijk allemaal ons eigen marathon verhaal. We waren het er alle 4 overeens. Dit was een geweldige marathon. Publiek en deelnemers: WE FINISCHED TOGETHER

Zoals Thof gebruikelijk hebben we de marathon natuurlijk afgesloten in een gezellige Engelse Pub. En hoe was “het weer” tijdens de marathon? Eigenlijk was heel goed hardloopweer. Aan het begin een heel klein beetje miezer/regen. Het viel heel erg mee. Dus een leer voor de volgende keer: maak je niet druk om dingen waar je geen invloed op hebt. Neem het zoals het is en pas je aan.

Echter een volgende keer komt er voor mij niet. Na 20 jaar (april 2003 Rotterdam / april 2023 Londen) 38 marathons te hebben gelopen, was dit ECHT de laatste. De Londen marathon was een hele mooie afsluiter.
Philip, Angeli en José, jullie waren erbij ;-) . Bedankt voor dit gezellige fantastische weekend!!! Ik zal de Thoffe marathon reisjes echt gaan missen.

Sportieve groetjes,
Hanssie

PS
Als er halve marathon reisjes gehouden worden, ik ga graag mee ;-)

Afbeelding3

 

Gelezen: 182 keer

Komende trainingen

Op het programma staat:


Bekijk het schema