zondag, 26 juni 2022 13:00

Mooie omstandigheden bij de Nootdorp halve

Geschreven door Edwin

Zondagmorgen 8:30 uur stond Fred Louter – zoals afgesproken – voor m’n deur, om samen naar Nootdorp te rijden. Daar stond vandaag een halve marathon op de agenda. De start was om 10:00 uur, maar toen wij om 09:00 uur het parkeerterrein van de plaatselijke ijsvereniging opreden, waren we de allereersten. Nou het was duidelijk -> wij hadden er zin in!

In een oer-oudhollands kleedkamertje konden we ons dan ook rustig omkleden. Met een voorspelde temperatuur van 22 graden was een singlet voldoende. Omdat de organisatie nog geen aanstalten maakte enige vorm van startnummeruitgifte op poten te zetten, namen we plaats op het terras. En wie kwam daar aangelopen, het was de good old Philip van Dongen. Leuk! Philip had deze morgen de knoop doorgehakt en kon dus op zoek naar de plek voor na-inschrijven. Het inschrijven en verkrijgen van een startnummer was een rommeltje, maar de loop zelf maakte veel goed.

In twee lussen werd het parcours afgelegd. Er was een mooie wisseling tussen verhard, onverhard, langs een weg, langs het water en zelfs stukken bos. Met 4 waterposten in een halve, bovendien ook nog eens prima verzorgd. Fred en ik liepen samen op, met het plan te kijken of we onder de 1:30:59 konden eindigen. Rond de 15 km werd dat een zekerheid en liet Fred het tempostreven iets losser. Ikzelf zag nog een paar lopers voor me die me motiveerden nog wat te versnellen op het laatst. Philip vertelde later het zwaar gehad te hebben, maar tevreden te zijn met z’n prestatie en eindtijd. De zon was serieus doorgebroken en een alcoholvrij biertje op het steeds gezelliger wordende terras, ging er dan ook wel in.

Op de foto het Maaslands klassement. De echte nummer 1 liep 1:15:15 dus die hebben we gewoon z’n eigen ding laten doen. Ondanks het gedoe met startnummers, waarschijnlijk tot volgend jaar!

Edwin van Kersbergen

Tijden (bruto):
Edwin - 01:29:24
Fred - 01:29:43
Philip - 01:51:14

Uitslagen: https://www.nootdorpseijsclub.nl/hardlopen/halve-marathon/91-artikelen/uitslagen/221-uitslag-dobbeloop-202206

Gelezen: 95 keer Laatst aangepast op zondag, 26 juni 2022 13:02

Komende trainingen

Op het programma staat:


Bekijk het schema