maandag, 11 april 2022 13:33

Debuut marathon Rotterdam 2022

Geschreven door Max van Viersen

Debuut marathon Rotterdam 2022

Zondag 10 april was het eindelijk zover de marathon van Rotterdam. De voorbereiding van een marathon, zeker de eerste brengt veel twijfels met zich mee. Heb ik genoeg getraind? Heb ik niet teveel getraind? Doe ik een korte broek aan of een lange broek? Daar kom ik later op terug. Op zaterdag 9 april begonnen de twijfels al. Is 8.00 verzamelen vanaf de sporthal niet te laat? Na hevig app verkeer werd er besloten om een half uurtje eerder te vertrekken. Uiteindelijk was iedereen om 7.30 present bij de sporthal. Daar stonden Ronald van Mil, Mark de Kok en Mark van Leeuwen. Aangekomen in Maassluis bij de metro sloot de ervaren marathon loper Theo van Vliet bij ons aan, zo konden wij keurig op tijd om 7.50 de metro nemen. Eenmaal aangekomen in Rotterdam was het een klein stukje lopen naar onze kleedruimte in de school van Zadkine (vlakbij Hofplein).

Vooraf dacht ik slim te zijn om alleen een lange broek mee te nemen zodat ik vlak voor de start niet zou twijfelen tussen een lange of korte broek. Maar na veel goedbedoelde adviezen toch maar een korte broek aangetrokken van Theo van Vliet, nogmaals bedankt Theo! Vanaf Zadkine was het 10 minuten lopen naar de start. Eenmaal aangekomen in wave 1 kwam de volgende keuze gaan we voorin starten? of achterin? Deze keuze was een stuk simpeler want we konden ons niet naar voren wringen. Dus begon ik samen met Ronald van Mil een beetje achterin in wave 1. Na het ‘fantastische’ gezang van Lee Towers kon ook mijn eerste marathon starten. Vooraf door velen gewaarschuwd: start niet ‘te hard’, anders kom je de man met de hamer tegen in het Kralingsebos. Die man met de hamer die kende ik voor de marathon nog niet, maar daar heb ik nu ook mee kennis gemaakt.

De eerste 32 km ging redelijk soepel in een redelijk constant tempo. Vooraf ook door velen gezegd vanaf dan begint de marathon en daar heb ik ook mee kennis gemaakt. Na 34 km haalde ‘de geblesseerde’ Ronald van Mil mij in die uiteindelijk een hele mooie tijd van 3.10 liep. Mijn hoofd zei meteen volgen die Ronald maar mijn benen spartelden duidelijk tegen. Het was na 34 km strompelen naar de finish waar uiteindelijk Fred Louter mij bij het punt van 39 km inhaalde en een tijd van 3.15 liep ondanks een enkel blessure. Na veel lopen en strekken van de hamstrings kwam ik in een tijd van 3.21 binnen. Tot de 34 km heb ik genoten van de marathon de laatste 8 kilometer waren wat minder.

Na afloop werd er bij Zadkine nog gezellig nagepraat waarbij iedereen zijn verhaal deelde. Zo liepen Mark de Kok, Harm van Berkel en Mark van Leeuwen een super pr! Zo wist Theo ons te vertellen dat zijn laatste 21.1 km maar 3 sec langzamer was dan zijn eerste 21.1 km. Werner vertelde ons dat hij dit jaar 3 minuten sneller was dan vorig jaar. En ook Henry wist weer een topprestatie te leveren ondanks zijn mindere voorbereiding. En Patricia Ammerlaan liep samen met haar moeder Jolanda Ammerlaan wat heel bijzonder is. Op het moment dat we weer tevreden naar huis gingen kwamen we Rob van Noordt nog tegen die de marathon in 4.08 voltooide. Helaas heb ik Hans van Veen gemist maar ook die heeft de marathon in een goeie 4.04 gelopen.

Toch blijf ik die eerste 34 kilometer herinneren en zal ik zeker terugkeren in de marathon!

 

Gelezen: 254 keer Laatst aangepast op maandag, 11 april 2022 13:36

Komende trainingen

Op het programma staat:


Bekijk het schema