vrijdag, 26 februari 2021 07:53

Hardlopen in Coronatijd

Geschreven door Yvonne Bek

Het is alweer ruim 4 maanden geleden dat we onze laatste gezamenlijke training hadden.

Volgens mij was het 13 oktober toen we te horen kregen dat we voor de 2e keer niet meer met elkaar mochten lopen.

Gekscherend wensten we elkaar fijne feestdagen, toen niet wetende dat we 2 maanden na die feestdagen nog steeds niet samen kunnen lopen. Wat duurt het toch allemaal lang. Zoals Johan zei "elk nadeel heb z'n voordeel" geldt dat nu eigenlijk ook. Je kan gaan lopen wanneer je wil. Bij daglicht, als het droog is en als het niet te hard waait, maar al deze voordelen wegen niet op tegen het gezellig met elkaar rennen. Zeker niet nu de dagen weer langer worden en de lente er aan komt.

Zelf ben ik de hele winterperiode voornamelijk zo doorgekomen. Wel lekker hardlopen maar met goed weer.

In Sandra (van de Bogert) heb ik echt mijn maatje gevonden. Samen hebben we al heel wat kilometertjes afgelegd. De ene keer in de vorm van een duurloop en de andere keer in de vorm van een interval. Heel vaak komen we Thoffers tegen en soms zijn we zo snel dat we ze zelfs inhalen;) ;)  We zouden een keer 10 x 400 meter trainen maar toen kwamen we er na 9 keer achter dat het al 5 over half 9 was. We liepen bij de Boonervliet en moesten ook nog naar de sporthal en... ik moest ook nog naar huis. Toen maar de laatste 400 meter (want we slaan natuurlijk niets over) richting sporthal gedaan. Niks uitlopen, gewoon door en bij de sporthal in de auto gesprongen en naar huis. Pfff, precies op tijd thuis. Toch nooit gedacht dat ik op mijn 59e nog moest racen om op tijd thuis te zijn. Met Helma heb ik ook een paar keer door Maassluis gehobbeld. Heel gezellig kletsend goed bezig zijn.

Ook Linda (van Leeuwen) heeft me een paar keer geëntertaind, rennend en wandelend. En ook na onze wandeling moest Linda direct naar huis om op tijd thuis te zijn. Ach, het is even niet anders en laten we er maar om lachen dat we op onze leeftijd moeten haasten om op tijd thuis te zijn.

Ik hoop dat de maatregelen echt snel iets gaan versoepelen zodat we het verenigingsgevoel weer een beetje kunnen aanscherpen en  weer gezellig al rennend of wandelend met elkaar van mooie voorjaars-  en heerlijke zomeravonden kunnen genieten.

Groetjes,

Yvonne

 

Yvonne avond

Gelezen: 143 keer Laatst aangepast op vrijdag, 26 februari 2021 13:38

Geen training

Het bestuur heeft in overleg met de trainers besloten de trainingen tijdelijk te stoppen. Wel kun je voortaan via de website met iemand afspreken samen te gaan lopen.