maandag, 28 september 2015 13:31

Westlands Mooiste

Geschreven door Jolanda
Foto:Carry Wilmink Foto:Carry Wilmink Foto:Carry Wilmink

Zaterdag 26 september was de laatste wedstrijd van het Fides loopcircuit. Om half drie werd gestart in het centrum van s'Gravenzande. Het was prima loopweer en er waren heel wat deelnemers. Alleen de opkomst van Thof viel wat tegen, maar ik las, dat Petra en Tamara naar Texel waren afgereisd en zo zal ieder de zaterdagmiddag hebben ingevuld. Zelf had ik ook nog wat aan de hand, maar ik besloot om toch eerst even te gaan lopen.

Edwin en Rene kozen voor de 5 kilometer en Gerrit, Henry, Philip, Gerrit, Rob en ik kozen voor de 10 e.m. Ook Marja, Gonnie en Susanne kozen voor deze afstand als training voor de halve marathon van Etten-Leur. Bram was deze keer als supporter aanwezig met de kinderwagen.

De route is de laatste jaren niet veel veranderd. Langs de Maasdijk, via Oosthuizenlaan rondom het Staalduinse bos en door de polders weer terug. Het is een vrij open parcours en daardoor kun je ( zeker in mijn geval ) heel veel lopers voor je zien lopen en heb je een mooi richtpunt. Zo zag ik een paar kilometer voor het eind een bekend Thofshirt en besloot me daarop te richten. Het was Gerrit, die een mooi tempo liep. Ik besloot om in het kielzog van Ruud Dudink van Olympus, die er nog een versnelling in had zitten, Gerrit te passeren. Dit lukte waarachtig. Helaas kon ik het tempo toch niet volhouden en begonnen de kuitspieren te verkrampen. De spierpijn van de trial van vorige week was er nog niet helemaal uit. Gerrit zag dat waarschijnlijk en dit gaf hem de spirit er nog een eindsprintje uit te persen om voor me te eindigen. Goed gedaan hoor!

Verder heeft iedereen goed gelopen en de drie dames kwamen gezellig samen over de finish.


Bruto eindtijden:


5 km.

Edwin: 19.35 min

Rene: 20.27 min.

10 e.m.

Rob 1.11.52
Philip 1.12.28
Henry 1.13.21
Gerrit 1.22.20
Jolanda 1.22.29
Marja, Gonnie en Susanne 1.38.18

Gelezen: 492 keer Laatst aangepast op maandag, 28 september 2015 13:38

Volgende trainingen

Bestuur 14 maart: trainingen zijn de komende tijd afgelast.


Bekijk het schema