dinsdag, 01 september 2015 12:57

Chronische Achillespees blessure

Geschreven door

achillespeesblessure

Chronische Achillespees blessure

Chronische achillespees blessures worden regelmatig gezien in de praktijk. Vaak ontstaan dit soort blessures door sporten als hardlopen, atletiek, triatlon en andere duursporten waarin de achillespees veel belast wordt. Wat is nu de juiste manier om van deze blessure af te komen? Hoe moet je revalideren en wat is het meest effectief om te doen?

In een recent onderzoek is gekeken naar de effectiviteit van heavy slow resistance (HSR) training en excentrische (ECC) training op een chronische achillespees blessure oftwel een achillestendinopathie. In beide onderzoeksgroepen was de klacht aanzienlijk verbeterd, maar tussen de groepen zelf is geen significant verschil waargenomen.

Het laatste decennium laat een aanzienlijke stijging zien van de populariteit van excentrische oefeningen als voorkeursbehandeling voor achillestendinopathie. Rede voor dit onderzoek is dat een recente studie in van een patella tendinopathie heeft laten zien dat er superieure resultaten waren voor HSR training in vergelijking met ECC training.

In het onderzoek naar de chronische achillespees blessure is er een aanzienlijk verbeterd beeld in beide therapieën en geen significant verschil tussen de therapieën.

Conclusie
Vanuit dit onderzoek wordt gesteld dat voor een chronische achillespees blessure beide therapieen effectief blijken te zijn.

Opmerking
Het is van belang om te weten in welke fase een chronische achillespees blessure oftewel een achillestendinopathie zich bevindt om de juiste therapie in te zetten. Deze diagnose is te stellen door middel van echografisch onderzoek. Op deze manier kan de fase vastgesteld worden en de therapie zo effectief mogelijk ingezet worden.

Heeft u achillespees klachten of wilt u meer informatie over de behandeling van deze blessure kunt u altijd contact met ons opnemen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of via 010 – 76 14 462

 

Gelezen: 713 keer Laatst aangepast op dinsdag, 08 september 2015 20:31

Volgende trainingen


Bekijk het schema