woensdag, 19 augustus 2015 19:40

Ronde van West te Capelle

Geschreven door Helma

Het idee was leuk. Een van de mensen welke 1 november 2015 de New York Marathon gaat lopen, opperde om afgelopen dinsdag de Ronde van West te Capelle te lopen. De Brienenoord brug en de Algarabrug zit in het parcours, dus dat is een goede training voor New York werd gemeld. Enthousiast geworden, dus even op de site kijken. Parcours blijkt alleen maar onder de Brienenoord door te gaan en Algarabrug niet eens in het zicht.

Maar ja, ik had de wedstrijd van zaterdag in de Lier al geschrapt, dus toch maar naar Capelle. We kwamen uiteindelijk met 5 thoffers naar een soort dorpje in de stad Capelle. René was mee voor de support, want die had nog de 56 km in zijn benen van een trail in Duitsland.

Het mieserde een beetje en de temperatuur was goed. Tien over 8 ging het startschot. Bleek dat er eerst ongeveer 500 meter gelopen moest worden, dan een rotonde en dan weer terug naar de start. Ik zag Henry, Philip en Hans, die hadden die rotonde al gedaan. Ik liep traag, dacht ik, maar ik ging 5,50, dat voelde goed.

Richting de Brienenoord er onderdoor en rond een industrie-parkachtig gedeelte. Weer terug die Brug onderdoor. Liep nog steeds lekker, dat kon wel eens een PR worden. Bij 8 kilometer dacht ik, we gaan richting "dorp". Maar er kwam nog een heuvel, en een lus door 2 straten, daar waren de mensen erg enthousiast aan het aanmoedigen. En weer terug de heuvel op, het "dorp" weer in en richting de finish.

Bij de finish haalde de mannen, want die waren natuurlijk al ff binnen, me binnen. Mijn 10 kilometer zat erop en mijn PR was behaald. 56.51.

Wie het stukje moest schrijven was voor de mannen gelijk duidelijk. En zou dan toch die echte Italiaanse pasta zijn werk hebben gedaan!

43:28 Hans, 44:18 Philip, 44:35 Henri .


Ps: Sorry dat we niet Thof shirt liepen, maar deze loop deed toch niet mee in de competitie.

Gelezen: 473 keer Laatst aangepast op donderdag, 27 augustus 2015 08:06

Volgende trainingen

Bestuur 14 maart: trainingen zijn de komende tijd afgelast.


Bekijk het schema