dinsdag, 14 april 2015 07:12

NN Rotterdam Marathon 2015

Geschreven door Bram

+/- een jaar geleden sprak ik met mijn zusje Marja af om de tien kilometer te gaan lopen in Schipluiden tijdens de Midden-Delfland Loop. Daar aangekomen was haar plan gewijzigd en ging ze toch maar een halve marathon lopen iets wat ik nog nooit eerder had gedaan. Aangezien ik niet onder wilde doen voor mijn kleine zusje zou ik ook wel even meedoen. Dit was echt afzien en met pijn en moeite haalde ik de eindstreep van mijn eerste halve marathon. En nam ik me voor: dit nooit meer!

Na maanden van voorbereidingen was het dan eindelijk zover. Het Marathon weekend! Vrijdagavond gezellig pasta eten met een grote groep marathonlopers bij Paul. Waar er mij werd verteld dat ik wel in de hotelkamer kon overnachten de nacht voor de marathon. Dit leek me wel een erg goed idee. Kon ik lekker slapen en rustig aan wakker worden. Uitslapen was er echter niet bij want de overige Thof runners hadden besloten om te gaan verzamelen om 7.15 waardoor ze een paar minuten over 8 al op de deur stonden te kloppen.

Hierna volgde 1,5 uur van voorbereidingen. Ben ik niks vergeten? Heb ik genoeg gegeten? Neem ik wel of geen massage vooraf? Heb ik wel genoeg getraind? Moet ik nu ook mijn teennagels nog lakken of staat dat niet bij mijn ongeschoren benen? Moet ik misschien toch nog een filmpje gaan liggen kijken in bed? Moet ik de lift of de trap nemen straks naar beneden? Zal ik ooit die eindstreep gaan halen?

Fraude hoort ook bij het spel: zo kon ik het rugnummer van Theo gebruiken om bij mijn thofmaten in het startvak te komen (hiervoor eeuwige dank). Alles voor een goede startpositie was mij al een paar keer eerder verteld.

Rotterdam wat een stad. LEE TOWERS die een liedje zingt en dan gaat het kanon af. Oh nu is het echt begonnen. Langzaam aan zet iedereen zich in beweging. Wat een mensen wat een sfeer.Hey wat leuk dat jij ook bent komen kijken. Ik zou bijna iedereen een handje willen gaan geven maar dan zou ik mijn streeftijd nooit halen. Over de Erasmusbrug naar de Kop van Zuid linksaf richting het mooiste stadion van de mooiste club van Nederland.

Loop ik hier tussen al die mensen. Waar ben ik aan begonnen? Hey, daar lopen Edwin en Paul. Dat komt best uit die hebben een horloge en weten precies of ik niet te hard van start ga. Paul kramp na 6km? Wat nu? Doorlopen!

Samen met Edwin lopen we verder met om de paar kilometer wat drinken hier en daar een grapje en heel veel muziek langs het parcours is het zo wel goed vol te houden. Wat veel mensen staan er langs de weg. Echt heel leuk dat ze ook allemaal mijn naam weten. Hup Bram word er door voor mij totaal vreemde mensen geroepen. Ga ik toch twijfelen aan mijzelf of het echt nog wel goed met me gaat.

Daar is de Erasmusbrug weer. Dat is 25km. Daar is de Coolsingel daar moet ik wezen. Het gaat nog steeds lekker. Nog maar een rondje Kralingsebos en we zijn er weer. Wat staan hier veel Thof supporters langs de kant. Wat gaaf zoveel bekende langs het parcours. Dat al die mensen het Kralingsebos weten te vinden. Daar is 30km.

En ja het was me al zo vaak verteld: DE MARATHON BEGINT BIJ 30KM! auw auw dit doet pijn. Dag Edwin. Dag meneer de haas met de ballon van 3.30. Rustig door blijven stappen. Niet gaan wandelen dan is het over.
Eten en drinken. 31-32-33-34-35km nu is het nog minder dan een rondje Kwakelweg. Dat moet ik toch nog wel kunnen?

36-37-38 dag minder prettig rondje. Welkom terug in de stad. Nog meer Maaslanders langs de route. Wat een feest, nu is het niet ver meer. Daar is de Coolsingel. Daar is de finish nu moet ik lachen voor de foto. Hoe kom je eigenlijk over een finish? Moet ik juichen, een dansje doen? Toch maar met een arm in de lucht.

Auw, auw een hek, ff hangen. Oh dat was echt supergaaf. Wat was mijn tijd? 3.30.26 precies mijn streeftijd. En bijna tien minuten sneller dan mijn vader ooit de marathon heeft gelopen.

Samen met een groepje thof lopers nemen we eten, drinken en die medaille in ontvangst. Wat een zware mooie plak.

Hierna naar het hotel waar donuts, koffie, een massage, bier, en een douche op ons wachten. Iedereen heeft het gehaald. Wat een TOPPRESTATIE van al deze mensen.

Edwin V Kersbergen: 3.28 PR erg blij. Nu spierpijn, een week bijkomen.
Henry V Willigen: 3.33 PR, Hoogtepunt Philip zijn nagellak, Helma met haar filmpje, dieptepunt: kramp
Angeli de Koning: 3.24 snelste thoffer
Paul de Koning: 3.32 13e marathon Kramp na 6km maar heeft toch erg genoten
Ellen Veldhoen: 4.00 PR  Girl power
Marja Heijdra: 4.28 eerste marathon binnen haar streeftijd
Jan Vermeer: 4.45 erg genoten
Hans van Veen: 3.39 PR, heerlijk gelopen, lekker weer
Nansy de Kok: 4.53 pr in langlopen, maximaal genoten, 1 groot feest
Jolanda Ammerlaan: 3.49
Philip van Dongen: 3.47 was een topdag!
Hans Vermeer: 3.32 PR smile smile
Marco Tuitel: 4.02 lekker gelopen en veel thoffers langs de kant
Burt Aurik: 3.45 
Helma Vermeer: PR 5.13 heel de weg genoten, geen enkel saai stuk
Theo van Vliet: 3.37 Vlak gelopen 2x1:48:40
Barry vd Post: 3:57 PR ongetraind, dit doe ik nooit meer!
Rob V Noordt als haas van Ton: 4.14 4xkramp onderweg, een mooie ervaring om in een Thofshirt te lopen

Ik hoop dat ik niemand vergeten ben.

Bedankt Organisatie. Bedankt Richard Valk voor de massages. Bedankt dames van de 10km voor de Donuts. Bedankt supporters zonder jullie was een heel stuk minder leuk. Ik hoop dat ik er volgend jaar weer bij kan zijn samen met weer zo'n leuke groep.

Kusjes
Bram Heijdra

 

BramRott

Gelezen: 546 keer Laatst aangepast op dinsdag, 14 april 2015 07:37

Volgende trainingen


Bekijk het schema