maandag, 08 september 2014 17:48

Een warme halve marathon in Oostland.

Geschreven door Helma

In voorbereidingen op diverse marathon's, of gewoon voor de leut, gingen we(Philip, Nancy, Jacco, Rene, Edwin en Helma) zondag morgen op pad naar Pijnacker. Even kijken bij start en finisch kwamen we Ronald en Michelle (beide 10km)tegen. Ook Wilma (10km)en Fred waren er. Ook Michel had zich in het thof shirt gehezen. Dus dat waren 11 thoffers.

Start van de 10km was om 12.45. Daar even de mede Thoffers uitgezwaaid. Nog even eten en drinken en op naar het startvak. De mannen waren al voorin. Nancy en ik in de achterhoede. Was al aardig warm in dat vak, maar na Leiden viel het reuze mee. Warming up op gezellige muziek, en daar gingen we. Nancy was al gauw niet meer in zicht. Leuk parcours door de straten van Pijnacker, Berkel en Rodenrijs naar Bergschenhoek en weer terug. Veel tunnels en bruggen waren ook een uitdaging. Liep lekker op tempo. Waterposten om de 5 km kwamen goed van pas. En doordat je gewoon door de woonwijken liep, was er veel publiek, met de nodige gezellige muziek. 2 meiden, waarvan er een kadeloopshirt aan had, hadden een begeleider op de fiets bij zich. Had thuis winegums willen kopen, maar was het vergeten, dus die begeleider maar even gevraagd. Zo dat werkte toch wel (misschien tussen de oren hoor). Bij de laatste water/sportdrankpost toch maar even gelopen. Laatste stuk door de polder en door de laatste tunnels en over de laatste brug Pijnacker weer in. En dan die laatste kilometer. Dat is toch altijd de ergste, zeker omdat de 100 meters aangegeven zijn. Vreselijk. Maar gelukkig stonden daar Lyzette en Sandra, om mijn over de streep te trekken met toch nog een klein sprintje om de man voor me in te halen. Was erg blij met tijd op horloge 2.13.45.

Een beetje bijgekomen, de EHBO om me heen, stond er een man met een microfoon voor mijn neus. Een interview voor rtv Lansingerland. Wat de reden is dat je een halve loopt? Of ik een doel heb? Of het verstandig is om bij een vereniging te lopen? Of ik een vereniging kon aanbevelen? (tuurlijk). Toch wel grappig. Toen op naar de sinaasappel en water en de rest van de groep, die al een poosje stonden te wachten. En met een emmertje snoeptomaatjes gingen we met een tevreden gevoel(de meeste) richting Maasland. Was een leuke dag.


Fred 1.22.49, Michel 1.27.37, Edwin 1.37.51, Philip 1.46.33, Jacco 1.53.53, Nancy 2.02.53.
Ronald 43.02, Michelle 51.49 en Wilma 56.47

Gelezen: 745 keer Laatst aangepast op maandag, 22 september 2014 21:05

Komende trainingen

Op het programma staat:


Bekijk het schema