zondag, 31 augustus 2014 20:16

Hardlopen op de Veluwe.

Geschreven door René

Vorige week was Amy mij te vlug af met een stukje schrijven. Geen probleem, schrijven we nu een stukje.

Vorige maand langs de IJssel gelopen, de 2 veren loop. Dit wass een loop van 21 km. Vanuit Zwolle het pontje naar Hattum. Vervolgens langs de IJssel naar Zalk en daar weer het pontje en zo terug. Bij het 2e pontje hadden we een kleine pauze, er was genoeg fruit en water. Het pontje was te klein dus de ene helft moest wachten. 3 lopers trokken de stoute schoenen uit en gingen de IJssel zwemmend over, wat een stroming zeg, ze moesten echt hard zwemmen. Ondanks de verschillende pauzes en het overvaren waren we met 2 uur en 5 minuten weer terug, dacht dat het een rustig trainingsloopje was maar het tempo lag toch behoorlijk hoog en zodoende een pittige loop.

 

 

De laatste zondag van augustus stond een loop over de Veluwe op het programma.

Veluwe marathon 31 augustus 2014

De etappes die je liep waren steeds 5km lang. Hier mocht je maximaal 30 minuten over doen, waarna er een herstart volgde voor het gehele deelnemersveld. Dus in totaal 8 x 5km + 2.195meter= 42.195 meter. Je kon kiezen of je dit alleen lopen, of met een maatje of team, als je niet hoefde te lopen dan moest je fietsen. We waren totaal met zijn vijftigen. Ik had gekozen voor 20km te lopen. Een handje vol had gekozen de afstand alleen te lopen.   

renee2

 Zondagmorgen half 8 aanwezig bij de schaapskooi in Heerde, dit was het verzamelpunt en hier zouden we s'middags ook weer lopend terug keren. De start was bij de uitkijktoren op het Kootwijkerzand, dat was nog een stukje rijden. En een regen dat we hadden onderweg, als dat nog maar goed komt dacht ik nog. Het maatje waarbij ik ingedeeld was heette toevallig ook Rene, hij had zijn fiets meegenomen. We hadden afgesproken dat ik de eerste run van 5km zou doen. 9.20 klonk het startschot, wij weg en een lekker stukje lopen door het losse zand en dan weer een verhard paadje of onder de takken door. Er lagen plassen genoeg, binnen de kortste keren waren mijn schoenen en sokken nat. De fietsers hadden het ook zwaar. Het eerste wisselpunt, mijn maatje kwam aanlopen? Ketting gebroken en ligt ergens in de bagger zij hij. Gelukkig konden we hem nog vinden, was er een fietsenmaker en het nodige gereedschap mee. Mijn maatje was inmiddels gaan lopen en wij aan de arbeid om te voorkomen dat we een marathon zouden moeten lopen met een fiets in de hand. Het lukte om de ketting te maken en gingen snel achter de rest aan. Een hoop herrie en voor de 2e keer brak de ketting. Uiteindelijk lukte het weer om hem te maken. Het 10km punt waren we inmiddels voorbij, ik had eigenlijk al moeten lopen. Bij het 15km wisselpunt, na 5 extra km voor mijn maatje hebben we gewisseld en gewoon weer verder. Ik mocht weer lopen en zag dat de zomer had goed zijn best had gedaan, de heide en het gras waren zo hoog dat je alleen nog maar een streep van het pad zag, maar niet wist waar je op/in zou landen. De eerste 10km ipv 5km en een zware zaterdagavond zij mijn maatje, loop jij de laatste 2.195meter maar. Helaas brak de ketting weer maar was het nu niet meer zo ver. Bij de schaapskooi was de finish, en het was gelukkig droog gebleven. De lunch stond daar klaar, pannenkoeken, fruit, broodjes, drinken, aan alles was gedacht. Een startnummer hadden we niet gekregen, maar bij de finish kregen we een heus certificaat "echte Veluwe runner". Het was een geweldige omgeving en een mooi parkoers, wie weet volgende maand "de renderklippen" loop, ook op de Veluwe.

Gelezen: 696 keer Laatst aangepast op donderdag, 11 september 2014 06:20

Komende trainingen

Op het programma staat:


Bekijk het schema