zondag, 18 mei 2014 20:06

Leiden halve marathon op 18 mei.

Geschreven door Helma

Het begon met de zaterdagmiddagtraining voor de Maaslandloop. Aan het eind evt. de halve marathon in het Westland. Dat zou hem voor mij niet worden, maar die trainingen konden geen kwaad. Liep allemaal lekker, ene week beter dan andere.

Hoorde dat Petra Sluijter hele in Leiden zou doen samen met Ad van Marrewijk. Dacht dan ga ik de halve daar lopen. Via Forum kreeg ik Nancy mee, en van de week zei mijn zwager Jan ook ja.

Zondagmorgen op tijd weg. Waren erg op tijd, maar bij het bagage depot al erg warm, Nens had het nog koud. Kwartier voor tijd zochten we de steeg op met de tijden welke we wilden lopen. Nens en Jan gingen voor de 1.55 ik dacht 2.15 Maar daar stond niemand. Dan maar vak eerder 2 uur. Ik zag Nens nog bij de wc's Jan niet meer.

Start om half 11. 8 minuten later ging ik over de streep. Door slecht gps, werkte hardloop app. niet goed. Dus zou heel langzaam lopen. Ik liep wel lekker. Eerste sponspost op 4 km was erg welkom. Daarna supporters ook erg fijn. De volgende kilometers deed de app. het weer, en bleek dat ik best snel liep. 10 km net niet binnen het uur. Het werd nog warmer in de polder, geen wind en geen bomen. Ik bleef toch wel lekker lopen en onderweg weer supporters en bewoners met water en sproeiers.

Bij de 17.5 km kwam de eerste marathonloper langs vliegen. Hard hoor. Enige waar ik aan dacht was, recht op en blijven lopen. Nog maar een paar kilometer te gaan. En dan nog maar 500 meter, die is dan ook nog lang hoor. Aan het eind medeorganisatoren van de Westland marathon aan de kant. Eindelijk gefinisht op 2.14.12.

Super blij. Hoop dat het volgende week niet zo warm is voor de lopers dan. Suc6 allemaal.
Nancy had 2.03.12 en Jan 2.06.


Ook de marathonlopers hebben het volbracht. Petje af 4.51.50.

Gelezen: 667 keer Laatst aangepast op zondag, 25 mei 2014 19:54

Komende trainingen

Op het programma staat:


Bekijk het schema