zaterdag, 12 april 2014 14:18

Primeur voor Ameland

Geschreven door Irene

Fred en ik zijn een weekendje op Ameland geweest, gewoon lekker uitwaaien, beetje fietsen, lekker luieren..... Totdat we in een winkeltje wat kochten en de nieuwsgierige dame achter de kassa vroeg wat wij op Ameland kwamen doen, soms voor de run? Mijn oren waren direct gespitst. En toevallig stond de organisator van deze run ook in de winkel. Het was geen gewoon hardloopwedstrijdje maar een zogenaamde trailrun, alles onverhard behalve een stukje van de start en het laatste stukje naar de finish. We konden kiezen tussen 10, 17 en 35 km. Ik dacht nog, we zijn vast de enige, Ameland heeft maar 3500 inwoners, en het werd daar voor het eerst georganiseerd. Toevallig hadden we ook wat hardloopspulletjes bij ons want ik moest sowieso weer wat kilometers maken in de voorbereiding naar de Maaslandloop.

ameland1

De volgende dag moesten we 10 km verderop zijn voor de start. Lekker warmgefietst dus een warming up was niet meer nodig. Tot onze verbazing deden er ruim 300 mensen mee en de grootste groep deed de 35 km! Mannen en vrouwen met rugzakjes met water, uitgedost met lange kousen, Salomonschoenen en allerhande sportshirtjes.

De kleinste groep, een stuk of 60 denk ik deed de 10 km. Veelal onervaren trailrunners, zoals wij, alleen bekend met lopen op de weg. En het was me daar leuk! Na ongeveer 800 meter het bos in, heuvel op en af, rondje om de vuurtoeren en dan de duinen in, mul zand, leuke paadjes, een holle weg zo naar het strand. Daar langs de duinen, dus door het zachte zand, naar een steile duinoploop 2 km verderop , weer richting bos. Uit het bos weer 800 meter naar de finish waar een grote fles lekker bier op ons stond te wachten. Onderweg nog ingehaald door 2 Westlanders met Haze en nog wat op hun shirt.
Fred deed er 1.12 over en ik 1.17. Dik tevreden, dit was de ultieme test voor het scheurtje in mijn hamstring en alles ging goed. Dit was de 1e keer dat dit op Ameland werd georganiseerd en dit smaakt naar meer. Wie weet gaan we volgend jaar weer. Misschien ook een idee voor andere Thoffers? Kijk maar eens op de sfeerfoto's van www.vuurtorentrail.nl.


Groet Irene de Bloois

Gelezen: 836 keer Laatst aangepast op donderdag, 17 april 2014 08:14

Komende trainingen

Op het programma staat:


Bekijk het schema