zondag, 02 juni 2013 17:31

Thoffers op safari

Geschreven door Helma

Zaterdag 1 juni was het dan eindelijk zover. Om 15.00 verzamelen om met 10 Thof vrouwen te gaan safari-joggen in de bossen bij Arnhem. Aangekomen in Oosterbeek eerst nog even een pannenkoek eten, want er moest wel 12 km gelopen worden over onverhard pad. De spanning liep op, daar er nog een verhaal, over het achterna zitten door wilde zwijnen, over de tafel ging. Ook twijfels over wat er aan moest. Best frisse wind, en door de bossen, met allemaal kleine beestjes.


We reden vanaf de carpool in Arnhem achter Gert-Jan (onze gids) aan naar het gehucht Groenendaal. Daar werden we losgelaten. Binnen een kilometer spotte we al damherten, of waren het reeën. Niet veel later nog meer. Edelherten, Schotse Hooglanders en inderdaad ook wilde zwijnen. Was echt super. Moesten natuurlijk niet te veel herrie maken, en dat valt met 10 vrouwen niet echt mee natuurlijk, maar volgens Gert-Jan hebben ons keurig gedragen en echt heel veel wild gezien. Op een gegeven moment liepen we naar rechts te kijken, i.v.m. herten en zwijnen, terwijl er links van ons 1 moeder zwijn met 3 jongen te zien was, echt schattig, maar moeilijk te fotograferen. Verderop liep nog een heel roedel (was het toch) zwijnen en herten, we mochten er naar toe lopen, uiteindelijk liepen ze weg, maar toen we omdraaide om terug te gaan naar de bosrand hadden we zicht op 3 angsthazen, dat was zeker ook een mooie ervaring om dat in beeld te krijgen.

Na ruim 12 km kwamen we weer aan bij de auto, en hadden we een super avond gehad. Zeker een aanrader voor iedere hardloper. Petra, Liset, Lyset, Sandra Linda, Miranda, Trudi, Ineke en Heleen, ik vond het een geweldige ervaring met jullie. Op naar de volgde hardloop clinic.

safarijoggen

Gelezen: 697 keer Laatst aangepast op dinsdag, 11 juni 2013 06:20

Komende trainingen

Op het programma staat:


Bekijk het schema