dinsdag, 16 april 2013 12:02

ROTTURDAM MARATHON, ECH WEL!!

Geschreven door Tamara Kleijwegt

Als heel Nederland zeurt om de lente is het natuurlijk heerlijk als deze ook komt, maar niet op de dag van de marathon alsjeblieft !! Zondag 14 april 2013 gaat officieel de geschiedenis boeken in als de eerste warme dag in 2013 waar het kwik boven de 20 graden kwam. Voor de Thoffe marathonlopers gaat zondag 14 april 2013 de boeken in als een zeer warme, gezellige en geslaagde marathon editie in Rotterdam.

Op vrijdagavond voorafgaande was er een etentje georganiseerd bij Paul voor de marathonlopers, een Italiaans pasta buffet. Daarnaast was er voor iedereen een marathon vraag te beantwoorden. Wat is toch de tactiek van Paul de Koning, waarom gaat René Verkade een marathon lopen en wie wil Theo van Vliet achter zich houden. Allemaal prangende vragen die aanbod kwamen. Ook de film ‘de Marathon’ kon niet ontbreken. Tenslotte mochten de verwachte eindtijden op de rode muur geschilderd worden, naast de Erasmusbrug. Iedereen een beetje aan de voorzichtige kant… zoals een echte hardloper betaamt.

Zondag waren de marathonlopers om 9:00 uur welkom in het Atlanta hotel. Ondanks de warme weersvoorspellingen worden toch de alom bekende dillema’s besproken. Onzinnige dillema’s vaak maar het is ook weer zo wat om te zeggen dat het gewoon “zenuwen” zijn. Over de korte broek was iedereen het eens. Maar over een singletje of T-shirt waren de meningen verdeeld. Met Burt heb ik afgesproken een singletje aan te trekken. Ik kon hem de schuld geven en hij mij als het een verkeerde keus was. Met een kopje koffie en uitzicht op de Coolsingel konden we ons klaar maken voor de marathon. De zenuwen stijgen; in een uur tijd ben ik wel vijf keer naar de WC geweest. Wij (een groep mannen en ik) werden uitgezwaaid door de 10 kilometer-lopers allemaal dames en een heer. Op naar de Coolsingel, kom maar op met die marathon!

Ik stond met Hans Vermeer, Rene Verkade, Henry van Willigen en mijn loopmaatje Jaap van de Akker in startvak E. We zagen good old Lee Towers omhoog getakeld worden en het ritueel kon beginnen. You never walk alone. Ondanks dat je weet wat er gaat komen, maakt het altijd indruk. Een moment sta ik er bij stil wat ik er voor getraind heb, hoe ik er naar toe heb geleefd en dat ik hoop dat ik het er deze dag uit gaat komen en dat ik de finish ga halen.

Na het startschot konden wij al na drie minuten over de start streep. De Kenianen laten we lopen maar dat was ingecalculeerd, die zien we wel weer terug op de Westblaak met dit verschil dat zij er dan bijna zijn en wij nog een rondje Kralingen gaan doen maar ach.. Het is begonnen! Ik vond het geweldig om na de Coolsingel de Erasmus brug op te lopen. Voor je zie je een massa mensen de brug op lopen, heel veel toeschouwers en als je om hoog kijkt zie die mooie zwanenhals. Vlak bij de Kuip stonden Wout en Arthur.

Om de 5 kilometer was er een drankpost. Omdat het warm was, had ik toch besloten een belt met flesjes siroop en water mee te nemen. Ik heb tussen de drankposten extra gedronken. Bij 10, 15 en bij de halve marathon een gelletje genomen. Een gelletje moet bij mij altijd een goed plekje vinden in mijn maag. Als een oud opaatje een paar boertjes laten en na een kilometer loop ik weer lekker.

Voor ik het weet hebben we Zuid gehad en begin ik aan de tweede helft van de marathon. Het lukt moeilijk om echt bij elkaar te blijven lopen. In de buurt van mij lopen Johan Verzijden, Rene Verkade, Hans Vermeer en Jaap. Bij een sanitaire stop zijn we Jaap kwijt geraakt. Helaas blijkt later dat Jaap bij 27 kilometer is uitgestapt. De conditie was goed, maar de lies wilde niet. Heel jammer.
Ook René kreeg last van zijn knie. Hij heeft zijn snelheid aangepast en heeft uiteindelijk de finish gehaald.  

Rond het 30 kilometer punt is er een warm ontvangst door vele Thoffe supporters. Op de 30 km kijk je er naar uit en bij de 40 kilometer heb je het keihard nodig! Dank voor jullie komst! Bij de 30 kilometer is Dinie ingestapt en heeft het rondje Kralingen met mij meegelopen. Dien bedankt! Na de 35 kilometer heb ik geen Thoffers meer gezien. Dan is het ieder voor zich, of je het wilt of niet. Dan begint de marathon echt zwaar te worden. Ik kreeg ook last van de warmte. Geen idee meer wat voor tempo ik loop. Het maakt mij op dat moment ook helemaal niks meer uit. Het is overleven. Ik kwam er achter dat de Mariniersweg gewoon vals plat omhoog is, of lijkt het nou maar zo. Raar toch dat je hallucineert dat Rotterdam opeens een soort berglandschap is geworden. Waar blijft de Coolsingel nou toch, denk ik bij mezelf. Doorlopen, verstand op nul en hij komt vanzelf.

Het is geweldig om op de Coolsingel te lopen en te beseffen dat je het echt gaat halen. Een brok weg slikken en ervan genieten. Een handkus naar mijn grootste fan en met de handen de lucht in finishen. Yes, I did it! In een tijd van 3:54.

Na de finish krijg ik een medaille om en een roos. In het finishvak kom ik Henry en Frans tegen. Even later volgen Johan, Arne en Hans. Gezamenlijk lopen we terug naar het hotel. Moe maar voldaan.

In het hotel worden we verwelkomt door Paul, Burt, Theo en Jaap en wachten we op de rest van de lopers. Vanuit de hotelkamer zien we Jan Vermeer en Ron Veldhoen op de Coolsingel lopen. Als iedereen binnen is, wordt de champagne ontkurkt! We vieren dat iedereen gezond en wel weer terug op de kamer is !

Terug in Maasland wordt er patat gegeten en een enkel biertje gedronken met de lopers en familie. Een top dag met prima resultaten van de Thoffers. De “road to Rotterdam” en de marathon zelf waren prachtig.

Tamara Kleijwegt

Uitslagen marathon
Tamara Kleijwegt 3:54:42, Paul de Koning 3:23:16, Ron Veldhoen 4:47:17, Jan Vermeer 4:35:52, Theo van Vliet 3:42:24, Henry van Willigen 3:44:39, Hans Vermeer 3:55:53, Frans Plieger 3:49:53, Hans van Veen 3:55:30, René Verkade 4:34:36, Johan Verzijden 3:56:16, Arne v Aalst 4:01:00, Burt Aurik 3:41:42

Uitslagen 10 km
Stella Dekker 55:00, Sandy van der Burgh 55:01, Marja Heijdra 56:30, Sanne Verkade 1:01:19, Ellen Veldhoen 53:44, Carline Verkade 56:08, Margreet Wiltenburg 1:03:23, Gonnie de Raadt 1:00:28, Joyce Leijendekkers 1:01:34, Tineke den Oudsten 53:44, Therese Vreugdenhil 53:52, Janneke van Leeuwen 1:02:21, Ron van leeuwen 1:04:38, Janine van Dijk 53:30, Gerda Schilder 53:32, Anneleen Goedendorp 52.55

Oeps...
Foutje gezien of ontbreekt er een uitslag? Dit kun je melden bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Gelezen: 742 keer Laatst aangepast op woensdag, 24 april 2013 11:58

Komende trainingen

Op het programma staat:


Bekijk het schema