dinsdag, 12 juni 2012 18:58

Thof valt in de prijzen met de Prestatieloop

Geschreven door Linda Lansbergen
Thof valt in de prijzen met de Prestatieloop De 3 winnaars van de 6 kilometer

De Prestatieloop is al jarenlang een sportieve traditie van Thof Running op de donderdagavond van Sport en Spel. Het lijkt ook traditie te zijn geworden dat de weergoden ons op deze avond niet altijd goed gezind zijn. Vaak valt er een pittige bui tijdens deze loop, zo ook afgelopen donderdag 7 juni. Gelukkig was dat voor velen geen reden om thuis te blijven en waren er weer veel lopers en toeschouwers op het evenement afgekomen.

De lopers van 10 t/m 14 jaar beten de spits af. Daarna volgde de jeugd tot 9 jaar. Met rode hoofden kwamen zij na 2 kilometer over de finish om vervolgens beloond te worden met een leuk aandenken. Om 19:30 uur gingen de deelnemers van de 6 en 10  kilometer van start. De route van de 6 kilometer loopt over het Doelpad, waar de regen voor een behoorlijk zompig parcours had gezorgd. Maar de bui dreef over en de temperatuur was goed. Prima mstandigheden voor een lekker loopje door de Maaslandse polders! Na een klein half uurtje kwam Therese Vreugdenhil als eerste dame binnen van de 6 kilometer en Nico Haring als eerste heer. Aangemoedigd door het enthousiaste publiek passeerden ook de andere atleten moe maar voldaan de finishlijn. De 10 kilometer werd zelfs door iedereen binnen het uur gelopen! Michelle Bol, zomergast van Thof, finishte als eerste dame op deze afstand. Paul de Koning liep het feestterrein op als eerste heer. Opvallend was het grote aantal Thof-leden dat in de prijzen was gevallen.

Volgend jaar hopen we weer op een grote opkomst. Deze loop is leuk voor iedereen, van startende- tot ervaren loper. Trek je stoute (hardloop)schoenen aan en doe mee!

Gelezen: 638 keer Laatst aangepast op vrijdag, 15 juni 2012 08:32

Komende trainingen

Op het programma staat:


Bekijk het schema