dinsdag, 13 december 2011 15:54

Gynaecoloog Jaap en consorten bedwingen de bruggen van Rotterdam

Geschreven door Patricia

Afgelopen zondag 11 december werd, na voorgaande 2 jaar afgelast te zijn door winterse omstandigheden, de Bruggenloop in Rotterdam weer georganiseerd. Een aantal Thof-leden had zich al keurig op tijd ingeschreven om aan deze loop over 15 km mee te doen. De rest van Thof was afhankelijk van afhakende dokters, chirurgen, verpleegsters en gynaecologen van het Erasmus MC. Na de oproep van A3 om haar missende collega’s te vervangen, stonden zondag uiteindelijk 11 Thoffers te popelen om mee te doen.

Na aankomst op de parkeerplaats van het Maasgebouw, waar Sasja nog bijna Paul (alias Cindy) uitschakelde, konden we ons voorbereiden met een heerlijke bak koffie en ons verkleden in onze bedrijfsoutfit. Sandor vond het Erasmus MC shirt toch wat te klein en wist nog een Witteveen&Bos shirt te regelen. Zo kwam het dat een bonte verzameling Thoffers op de foto werd gezet.

De zenuwachtige speaker maande ons tot haast, zodat we ruim van tevoren al in het startvak stonden en gezamenlijk met de kerstman en in groene truien gehulde figuren een warming up op muziek konden doen. De temperatuur was prima en zo tussen de mensenmenigte leek zelfs de wind wat te zijn gaan liggen.

Nadat de organisatie de wildplassers weer binnen de hekken had, onder toeziend oog van burgemeester Aboutaleb, mochten we vertrekken voor onze 15 km. Het eerste ‘hoogtepunt’ was de Erasmusbrug. Daarna ging het langs de Nieuwe Maas in de richting van de Van Brienenoordbrug. Na bijna 8 km had ik zelf een dipje; na drie keer en 10 km lopen, leek die 15 km toch opeens wel erg ver. Nou ja, een slok ijskoud water dan maar en op naar de Van Brienenoordbrug! Daar kreeg ik weer hernieuwde energie en liep van rug naar rug om de wind een beetje te ontwijken. Het begon inmiddels te schemeren en de lampjes die we bij de start hadden gekregen konden aan en vormden een mooi verlicht lint vanaf de brug. Naar beneden ging het daarna alsmaar sneller. Gezellig dat je onderweg ook allemaal bekenden tegenkomt, van een oud-studiegenoot tot m’n overbuurman, die me op de één of andere manier ook nog herkenden toen ze me inhaalden (dat zij mij inhaalden was dan weer net jammer). Bij de laatste drankpost zorgde muziek met een flinke beat nog voor wat adrenaline en daarna was de finish binnen handbereik.

Na de finish snel weer het Maasgebouw in om niet teveel af te koelen, om in de rij te staan voor je tas. Zelf helpen om je tas terug te vinden bleek effectiever. Het mocht de pret niet drukken: de bitterballen en biertjes smaakten heerlijk. De prijsuitreiking voor de bedrijfsteams vond uiteindelijk niet plaats vanwege een fout in het tijdregistratiesysteem?! We hopen niet dat ze nog steeds naar Cindy aan het zoeken zijn….

De tijden van de Thoffers:

Paul 0: 58:41

Jaap 1:09:..

Sandor: 1:12:21

Patricia: 1:15:09

Adri: 1:21:39

Petra: 1:24:..

Ellen: 1:23:57

Stella: 1:23:57

Ron: 1:29:20

Sasja: 1:45:13

Silvia: 1:45:13

Gelezen: 725 keer Laatst aangepast op donderdag, 22 december 2011 21:31

Komende trainingen

Op het programma staat:


Bekijk het schema