maandag, 10 oktober 2011 16:26

Haasje repje in Hellevoetsluis

Geschreven door Fred Louter

Fred Louter en Angeli de Koning namen zondag deel aan een wedstrijd over 10 kilometer in Hellevoetsluis. Fred zou die middag als haas fungeren voor Marieke Bourquin (voorheen Boekesteijn) van AVW, Angeli zou ‘gewoon lekker gaan lopen’. Bij de inschrijving bleek dat ook Jan-Henk de Vast deel zou nemen, en dat bracht het aantal Thoffers dus op drie. Het behoeft amper toelichting dat het weer iets anders was dan vorige week. Liepen we vorige week in Breda nog in de zon en bij een temperatuur van 25 graden, nu bleef het kwik steken op slechts 13 graden, met daarbij ook nog eens een hoop regen en wind. Maar daar merk je als je eenmaal bezig bent, natuurlijk ook weer niet zo heel erg veel van. Fred zou Marieke hazen naar een nieuw parcoursrecord van 38.38, wat een premie van 100 euro op zou leveren. Dat betekende weg op een tempo van zo’n 3.50-3.55 per kilometer. Maar waarschijnlijk vertoonde het horloge van Marieke enkele gebreken, want vanaf de start ging Marieke er als een haas vandoor en koos ze meteen het hazenpad. Na slechts 50 meter was de Maassluise al uit het zicht van Fred verdwenen, om haar in het restant van de wedstrijd nooit meer terug te zien. Fred was dus al snel het haasje. De gok van Marieke pakte goed uit, want ze finishte in een tijd van 38.03 als tweede bij de vrouwen senioren. Fred passeerde de eindstreep een halve minuut later (38.35), exact dus de tijd die bij de start was gepland. Angeli kwam na ruim 43 minuten over de eindstreep en legde beslag op de tweede plaats in de categorie Vrouwen 45+. Van Jan-Henk hebben we geen uitslag binnengekregen, maar ook die zal ongetwijfeld zijn gefinisht. Al met al was deze loop, die werd georganiseerd door AV Pallas, een leuke wedstrijd met een zeer gemêleerd deelnemersveld. De loop maakte overigens onderdeel uit van het Van Buuren Runcircuit. De volgende loop (15 km) uit dit circuit is op zondag 13 november bij Spark in Spijkenisse. 

Fred Louter en Angeli de Koning namen zondag deel aan een wedstrijd over 10 kilometer in Hellevoetsluis. Fred zou die middag als haas fungeren voor Marieke Bourquin (voorheen Boekesteijn) van AVW, Angeli zou ‘gewoon lekker gaan lopen’.

Bij de inschrijving bleek dat ook Jan-Henk de Vast deel zou nemen, en dat bracht het aantal Thoffers dus op drie. Het behoeft amper toelichting dat het weer iets anders was dan vorige week. Liepen we vorige week in Breda nog in de zon en bij een temperatuur van 25 graden, nu bleef het kwik steken op slechts 13 graden, met daarbij ook nog eens een hoop regen en wind. Maar daar merk je als je eenmaal bezig bent, natuurlijk ook weer niet zo heel erg veel van.

Fred zou Marieke hazen naar een nieuw parcoursrecord van 38.38, wat een premie van 100 euro op zou leveren. Dat betekende weg op een tempo van zo’n 3.50-3.55 per kilometer. Maar waarschijnlijk vertoonde het horloge van Marieke enkele gebreken, want vanaf de start ging Marieke er als een haas vandoor en koos ze meteen het hazenpad. Na slechts 50 meter was de Maassluise al uit het zicht van Fred verdwenen, om haar in het restant van de wedstrijd nooit meer terug te zien. Fred was dus al snel het haasje. De gok van Marieke pakte goed uit, want ze finishte in een tijd van 38.03 als tweede bij de vrouwen senioren. Fred passeerde de eindstreep een halve minuut later (38.35), exact dus de tijd die bij de start was gepland. Angeli kwam na ruim 43 minuten over de eindstreep en legde beslag op de tweede plaats in de categorie Vrouwen 45+. Van Jan-Henk hebben we geen uitslag binnengekregen, maar ook die zal ongetwijfeld zijn gefinisht.

 Al met al was deze loop, die werd georganiseerd door AV Pallas, een leuke wedstrijd met een zeer gemêleerd deelnemersveld. De loop maakte overigens onderdeel uit van het Van Buuren Runcircuit.

De volgende loop (15 km) uit dit circuit is op zondag 13 november bij Spark in Spijkenisse. 

Gelezen: 844 keer Laatst aangepast op dinsdag, 01 november 2011 11:30

Komende trainingen

Op het programma staat:


Bekijk het schema