dinsdag, 12 april 2011 14:50

Hit the wall. We did it!

Geschreven door Julie, Ellen, Frans & Ron
Vrijdag 8 april vertrokken wij naar Ierland. Na een nacht bij St. George en een full Irish breakfast gingen we op weg naar Galway.

Bij aankomst haalden we ons startnummer en begonnen de loopkriebels echt te komen.

Die middag zijn we het "echte" Ierland gaan ontdekken door de kustroute van Galway naar Clifden te rijden. Onderweg zagen we indrukwekkende landschappen, stenen muurtjes en woolies( Ierse schapen). Het links rijden ging Ron en Frans al goed af.

‘s Avonds heerlijk gestapeld in een Italiaans restaurant Bella Roma.

De volgende ochtend vroeg op want de bus naar de start wacht niet. Om kwart over acht zwaaiden Ellen en Julie hun mannen uit die op weg gingen naar hun start plaats voor de connemarathon. De start was indrukwekkend: 10 dixi's, 1 bord en 1 mat. Om half 11 ging de racetoeter en weg waren ze. Ze hebben nog nooit zo vooraan gestaan bij een start, en wel naast de enige deelnemende keniaan! 

connemarathon-02.jpgOndertussen waren de meiden ook in een bus gestapt op weg naar hun startpunt van de halve marathon. Dat was gelegen aan een prachtig meer en best gezellig druk. Om 12 uur starten zij onderbegeleiding van Ierse muziek.

Bij zowel de hele als de halve konden wij allen onze tanden zetten in de vele klimmetjes die de route rijk was, er was geen stukje vlak!

Gelukkig was het weer precies goed, niet te warm, bewolkt, een miezertje, beetje zon, wel altijd wind.

connemarathon-03.jpgHet landschap was adembenemend, ongerept, melancholisch, meren en schapen hoog tegen de heuvels. Ellen zag na 20 min in de verte Jacq in haar zeer herkenbare rode Thof shirt lopen. Na een stukje gezellig met Jacq, Simone en Dinie opgelopen te zijn liep ze door, het ging super. Ondertussen waren Frans en Ron druk bezig aan hun marathon km, waarbij Frans na 1.45 en Ron na 2 uur het startpunt van de halve marathon passeerden. 6 Mile na het halve marathon startpunt zag Frans in de verte een rood Thof shirt. Hé, daar gaat mijn meisje met mijn gelletje. Na samen een stukje opgelopen te hebben gingen ze beiden weer in eigen tempo verder.

connemarathon_hoogte_kaartje.jpg

Ongeveer 3 mile voor de finish komt in de connemarathon The Wall! Een killing klim! Lang en steil omhoog. What goes up must come down. Maar met verzuurde bovenbenen gaat ook de afdaling niet van zelf.

Het leuke van deze marathon is doordat ultra lopers voor de hele, de hele voor de halve starten, de binnenkomst van iedereen dicht bij elkaar ligt.

Voor Julie die als langste training een 12 km(onderbegeleiding van Ron als trainer) heeft gelopen in de D groep, is deze halve een geweldige prestatie. En met Frans achter de microfoon in de commentaarbox, vloog ook Ron onder luid applaus over de streep.

connemarathon-05.jpg
connemarathon-04.jpg

Al met al een onvergetelijke ervaring, en Yes we hit the wall.

connemarathon-06.jpg

Hele marathon:       Halve Marathon:

Frans 3.48               Ellen 2.01

Ron   4.58               Julie  2.35

Gelezen: 737 keer Laatst aangepast op maandag, 16 mei 2011 19:15

Komende trainingen

Op het programma staat:


Bekijk het schema