dinsdag, 08 maart 2011 18:01

5 maart: de halve marathon van Middendelfland

Geschreven door Burt Aurik
Om kwart voor één kom ik de parkeerplaats in Schipluiden oprijden. Drie kwartier voor de start kom ik daar al een aantal Thoffers tegen die op weg zijn om een startnummer te halen in de kantine. Er is weinig .....

wind en de temperatuur is ideaal voor een mooi loopmiddagje. In de kleedkamer komen steeds meer Thoffers binnen en is er weer veel grootspraak, maar staan sommige gezichten toch ook een beetje gespannen. Wat gaat het worden vanmiddag?

Zelf probeer ik 2 minuten sneller te gaan dan bij de halve van Maassluis, dus dat betekent 1.35 uur. Wout heeft dezelfde plannen en we besluiten samen te lopen. Na de start gaat het meteen hard, eigenlijk te hard, maar Wout ziet Carola voor zich lopen en hij laat haar natuurlijk niet zomaar weglopen. Ik ga ook maar mee en na een aantal kilometers lopen Mari, Carola, Wout en ik in een straf tempo naar de doorkomst op de 5 en 10 km.

Vlak voor de 10 km besluit ik mijn eigen tempo te gaan lopen. In Maassluis was de koek na 13 km op en dat wil ik niet nog een keer ervaren. Frans dartelt me soepel voorbij en verdwijnt langzaam in de verte. Ik probeer de afstand met Wout en Carola niet te groot te laten worden en merk dat ik het tempo goed kan vasthouden.

Het is lekker om zo’n thuiswedstrijd te lopen. Overal staan bekende Maaslanders je aan te moedigen en het verkeer te regelen. De organisatie heeft prima werk geleverd en na de drankpost en de disco aan het eind van de Duifpolder begin ik aan het laatste blok van 5 km. Sal is inmiddels bijgehaald door Wout en Carola. Van een afstand zie ik Wout makkelijk lopen en het is duidelijk dat hij Carola naar een derde plek bij de dames aan het hazen is.

Net na de brug in Schipluiden heb ik bijna mijn Thofmaatjes van de eerste 10 km weer ingehaald. Wout weet dat de missie voor Carola gaat slagen en geeft zelf nog even gas om 1.34 te halen. Ik doe nog een poging hem bij te halen, maar zie deze snelle oude diesel weer bij me weglopen. Op de streep blijkt dat ik precies op mijn 1.35 ben aangekomen en ik ben natuurlijk dik tevreden. Ik word opgewacht door Paul, Frans, Siem en Wout.

Bij de finish groeit de Thofgroep snel. Veel tevreden gezichten, veel goede tijden en een enkele PR.

Deze halve marathon op voor ons o zo bekend terrein is absoluut een aanrader. Hoe dan ook, volgend jaar weer! 

Gelezen: 574 keer Laatst aangepast op vrijdag, 27 januari 2012 13:54

Komende trainingen

Op het programma staat:


Bekijk het schema