maandag, 10 mei 2010 14:51

Mont Venthof training in Limburg

Geschreven door Bart

montventhof_2.jpgZaterdagmorgen vroeg om 7 uur in de morgen zijn een man of twintig van de Mont Venthof-gangers aangevuld met een enkele introducé naar Zuid Limburg afgereisd.

 

 

 

 

De afgelopen weken zijn er heel wat trainingskilometers in de buurt van Maasland gemaakt, maar vandaag zouden de klimcapaciteiten van alle deelnemers op de proef gesteld gaan worden. Tijdens de koffie met vlaai bij camping Rozenhof in Epen bleek dat er door een flink aantal deelnemers best met spanning naar deze dag toe geleefd was. Menigeen had een onrustige nachtrust achter de rug door het vooruitzicht de hellingen van het Limburgse land te moeten gaan overwinnen. Hier moest blijken hoe een ieder er voor staat met zijn of haar voorbereiding voor de ultieme uitdaging van het pinksterweekend: De Mont Ventoux!

Door het koude weer was het lastig een kleding keuze te maken, de temperatuur was rond de 8 graden, maar gelukkig was het wel droog. Edward sprak de groep fietsers nog even toe, voordat er daadwerkelijk op de fiets gestapt werd. Hij vertelde hoe de route in elkaar zat en gaf nog een flink aantal tips over het klimmen en dalen met betrekking tot de krachtverdeling en vooral de veiligheid. Het gezelschap en ook de fietsen was zeer gemêleerd. Sommige berijders waren bijna profs, Harm bijvoorbeeld.... Ron (vd Berg) ik snap dat je hem niet kent, na een dag fietsen heb ik alleen zijn achterkant gezien, en dan ook nog heel erg in de verte. Verder waren veel fietsers in de groep hardlopers, die incidenteel fietsen of zelfs speciaal voor de Mont Venthof de fiets uit het stof gehaald hadden. De fietsen varieerden ook nogal, van pre historisch tot ultra modern, hele dunne tot hele dikke banden, met als gevolg dat het tempo van de groep flink uit elkaar lag.

Na de derde beklimming werd de groep opgesplitst in een snelle en een iets minder snelle groep. Peter liet zich gelden als leider van de snelle groep en Edward nam de andere groep onder zijn hoede. Doordat Peter de Limburgse heuvels goed kent, was het mogelijk hier en daar een extra klimmetje aan de route toe te voegen. Bij de lunch in Mechelen kwam de groep weer bij elkaar. Heerlijke pannenkoeken werden daar genuttigd en ook zeer vermeldenswaardig: de zon kwam door.

Na de lunch was de temperatuur veel hoger en veel kleding was overbodig geworden. Halverwege het middagprogramma kwamen we langs de camping waar de auto stond, daar kon de korte hoze aangedaan worden, en troffen de twee groepen elkaar weer. Vanaf de camping was de route nagenoeg hetzelfde als in het begin van de ochtend. Leuk om te zien (en te voelen) wat het verschil was in beleving op deze inmiddels bekende hellingen.

Terug op de camping was het heerlijk zitten op het terras in het zonnetje, met een welverdiende versnapering. Lekker douchen en een goede maaltijd tot besluit. Freek die de volgende dag jarig was had het zo naar zijn zin met ons, dat hij de rekening voor zijn rekening nam, nadat hij ook al de lunch betaald had. Freek bedankt en gefeliciteerd namens de hele groep!

Een enkeling zal nog wat aan het materiaal moeten doen voor we naar Frankrijk afreizen, maar aan de benen en de voorbereiding zal het niet liggen! Mont Venthof commissie, Edward en Peter: heel erg bedankt voor deze dag. Als dit een indruk is van hoe het pinksterweekend georganiseerd is, kan het echt niet misgaan daar. Mont Ventoux bereid je voor, wij komen er aan!!!!!

montventhof_1.jpg
montventhof_2.jpg
 
Gelezen: 546 keer Laatst aangepast op maandag, 13 september 2010 12:24

Komende trainingen

Op het programma staat:


Bekijk het schema