zondag, 12 juli 2009 22:09

De triathlon van Theo van Vliet

Geschreven door Theo van Vliet

thofrunningtriathlon2009191-vi1.jpegTheo van Vliet (jawel de broer van Hendrik-Jan) heeft zich heeel best vermaakt afgelopen zaterdag:

 

Aan de start met 15 teams en 33 solo deelnemers en veel toeschouwers werd het dit jaar ook weer een waar sportief spektakelstuk.

500 meter ZWEMMEN

Na de uitleg bij MVV 27 op de fiets richting de Kwakelweg voor de start voor het onderdeel 500 meter zwemmen. Het favoriete onderdeel van Wout. Na allemaal in het water te zijn gesprongen en gewatertrappeld te hebben klonk eindelijk het startschot. De favorieten ( met speciale zwemkleding ( met drijvend vermogen) schoten vooruit door het water. Ik wilde er achteraan met mijn schoolslag maar moest al snel te strijd van de achtervolging staken. Het mooiste van dit onderdeel zijn de aanmoedigingen van de toeschouwers aan de kant. Met een voldaan gevoel aan de Kwakelweg met behulp van de vrijwilligers uit het water geklommen. Op naar het volgende onderdeel fietsen.

20 KM FIETSEN.

Zwembroek uit, Fietsbroek aan, Shirt aan, Schoenen aan, Helm en Bril op, spring ik op mijn snelle fiets met dikke banden. Niemand meer te bekennen, alleen wist ik Wout zit nog achter mij. Blik op oneindig en fietsen maar richting Schipluiden, dat er groepjes door de fietsers werden gevormd werd mij al snel duidelijk gezien ik ze tegenkwam. Wout haalde mij in op zijn race fiets, was totaal ontketend en was ook niet bij te houden door mij. Hoe langer het duurde hoe beter het fietsen ging door het Midden Delfland Gebied. Op het laatste stuk langs de Trekvliet richting het wisselpunt haalde ik zelfs nog Fred in. Op naar het wisselpunt bij MVV 27. Ik had wel zin in het laatste onderdeel lopen dat mij het meeste ligt van de drie. Kijken of ik nog iets van mijn achterstand kan inhalen t.o.v. de andere sportieve deelnemers.

5 KM ( hard) lopen

Bij het verwisselen van schoeisel ging het mis, de kramp schoot in mijn rechter kuitbeen, (familieprobleem) stom geweest, te weinig gedronken tijdens het fietsen). Na rekken en masseren gestart aan de 5 km lopen. Van mijn plan om nog iets van mijn achterstand goed te maken kwam niets meer, uitlopen was het enige wat nog telde voor mij en zorgen dat ik geen blessure op liep. De eindstreep bereikt met een gevoel van, gaaf te hebben meegedaan aan deze THOF Triathlon, zeker voor herhaling vatbaar. TIPS Na de prijsuitreiking werden door mede THOFleden gelijk tips gedaan, volgend jaar ook zwemkleding aan met drijvend vermogen, misschien ook wel iets voor Wout. Huur of leen een racefiets, scheelt echt minuten in tijd. Dan besef je pas hoe deze THOF Triathlon leeft onder de leden. Maar voor een ieder geldt, presteer op je eigen niveau en heb er veel plezier in.

Organisatie

Organisatie, vrijwilligers, EHBO, MVV 27 Bedankt voor jullie inzet en medewerking. Tot volgende jaar.thofrunningtriathlon2009191-vi1.jpeg

Gelezen: 538 keer Laatst aangepast op maandag, 13 september 2010 11:39

Komende trainingen

Op het programma staat:


Bekijk het schema