donderdag, 12 februari 2009 14:37

Schoorl 2009

Geschreven door Wout Verkade

schoorl_2009.jpgVandaag in de Schakel(zal toch wel?) en natuurlijk ook op de Thofrunningsite !

Met de voorjaarsmarathons in het vizier van Rotterdam en Parijs stond bij de Thofrunners de ``Groet uit Schoorl run`` op zondag 8 februari op het programma hetzij de halve marathon of de dertig kilometer.

 

 

Met zeventien deelnemers waarvan mountainbikers Simone Noordzij en Burt Aurik tevens fotograaf vertrokken we zaterdag vanuit Maasland naar Bergen waar Matti Paping wederom het hotel 1900 had gereserveerd, een heel leuk hotel waar we gastvrij werden onthaald. s`middags werd er door een groepje met de mountainbike door de duinen gecrost waar de andere op het buitenterras in het zonnetje het nodige vocht nuttigde

In de avond gevolgd met een pastamaaltijd voor de broodnodige koolhydraten

 Zondag deze keer op tijd vertrokken vanuit Bergen naar schoorl i.v.m. de enorme drukte waar om elf uur het startschot werd gelost, konden we op weg in een heerlijk zonnetje met een temperatuur van zo`n vijf graden.

In de afgelopen tweeëndertig jaar heeft de Groet Uit Schoorl Run een heroïsche reputatie opgebouwd. De vaak winterse omstandigheden bepalen doorgaans het karakter van het evenement. Sneeuw, ijs, regen en storm staan bij velen in het geheugen gegrift. Soms echter was het weer mild en bijna lenteachtig. Dit boeiend aspect van de Groet Uit Schoorl Run zorgt ervoor dat vele duizenden lopers elkaar elk jaar weer terugzien.

Het succes van de Groet Uit Schoorl Run is voor een groot deel te danken aan een unieke afwisseling in het parcours. Een parcours waarin de natuur van enerzijds het schitterende polderlandschap met de pittoreske oude dorpskernen als Groet-Bregtdorp en Catrijp op de voorgrond en anderzijds het schitterende bos en duingebied van Staatsbosbeheer een grote rol speelt.

 De eerste editie van de Marathon Schoorl was in 1977. De organisatie bestond toen uit personen van de toenmalige voetbalvereniging Schoorl. Het lopen werd populair in Nederland en de organisatie trachtte toen der tijd extra financiële middelen te verkrijgen voor hun voetbalvereniging. In deze tijd had de Marathon Schoorl het predikaat "zwaarste marathon in de wereld", het parcours ging dwars door de bos en duinpaden waarbij het mulle zand niet werd ontzien. Na al die jaren is het evenement uitgegroeid tot een nationaal topevenement met een internationaal karakter. Het was weer super.

 Na een heerlijke douche (behalve van Hendrik) in ons hotel en een hapje en drankje konden we weer met een tevreden gevoel huiswaarts.

Zie voor overige www.thofrunning.nl

Uitslagen 30 km: Nico Haring 2:14, Rob van Noordt 2:20:30, Dennis Noordzij 2:21:05, Salvatore Dessi 2:24:40, Angeli de Koning 2:24:40, Jacqueline Nell 2:25:47, Matti Paping 2:31:45, Wout Verkade 2:31:55, Martin Haring 2:37:51, Hendrik van Vliet 2:41:59 Ineke Halve 3:00:29. Uitslagen halve marathon: Carola Nell 81:47:44, Jan Willem Doelman 1:47:44, Marlo Moedig 1:34:38 en Petra Sluiter 2:11:03 schoorl_2009.jpg

Gelezen: 632 keer Laatst aangepast op maandag, 13 september 2010 11:14

Komende trainingen

Op het programma staat:


Bekijk het schema