woensdag, 13 februari 2008 11:13

De groeten uit.......

Geschreven door Rob van Noordt

schoorl_i.jpgSchoorl !!!!!

Omdat Marathon lopend Thof plannen had om in Schoorl een 30 km. wedstrijd te gaan lopen. Kwam Matti op het geweldige idee om hier een weekendje van te maken. Zo bedacht zo gedaan, dus een hotelletje in Bergen geboekt en na wat beraad met het thuisfront gingen de volgende mensen mee:

Matti, Ronald, Marlo, Carola, Jaqueline, Leon, Arthur, Wout, Dennis, Frans, Martin, Jan-Willem, Dinie, Salvatore, Angeli en Ferry. Oh ja, en Rob(ikzelf).

Marlo, Carola, Ronald en ik vertrokken Zaterdagmorgen, voor sommige zaterdagnacht, om 8.00 uur met een aantal mountainbikes in en op de auto richting Bergen om daar wat te gaan fietsen, ten minste dat was de bedoeling. Na aankomst in Bergen even de kamersleutels van het Hotel ophalen, daarna moest Ronald nog een fiets huren, Bij het monteren van het voorwiel van Carola d'r fiets kwam er wel erg veel olie uit de hydraulische voorrem, dus even naar een fietsenmaker, deze had eigenlijk geen tijd voor dit soort klusjes, maar door het strakke lichaam en het goede merk fiets van Carola werd er een uitzondering gemaakt, de reparatie lukte niet helemaal, dus moest ze de fiets inruilen of voor een dag één huren.

Na een heel aantrekkelijk aanbod werd nog bijna voor de eerste optie gekozen, maar uiteindelijk toch maar een ATB gehuurd. Dit moest weer aan de andere kant van Bergen gebeuren. Dus eerst maar koffie, met appeltaart. Nadat we dan eindelijk de fiets hadden gehuurd stapten we om half 12 op de fiets. We werden door de kenners, naar zeggen, naar het mooiste mountainbike parcours van Nederland gestuurd en dat bleek niet gelogen.

We zouden het fietsen lekker rustig aandoen met het oog op de 30 km. van zondag, na twee heuveltjes was Marlo, die het tempo aangaf, dit allang weer vergeten. Dus hebben we dit 15 km. lange, loodzware, parcours even in een half uurtje afgeragt. 12.00 uur Lunch!!!!

Carola wist dat Jacqueline en Leon omstreeks deze tijd ook in Bergen zouden aankomen, dus even telefonisch contact gemaakt, en afgesproken om met z'n zessen te gaan lunchen.

Ook Leon en Jacq hadden de fietsen meegenomen, op aanraden van ons kon je op deze fietsen makkelijk met ons mee, nog een keer dat mountainbike parcours doen, echter de spaken van Jacqueline d'r fiets dachten hier heel anders over. Want na een paar buckle-pistes naar beneden gefietst te hebben gaven ze de pijp aan Maarten. Dag mooiste mountainbike parcours van Nederland. Gelukkig stond carola haar fiets tijdelijk aan Jacqueline af, zodat zij toch dit mooie rondje kon volbrengen. Met een lichtelijk schraal achterwerk en pijn in de polsen van alle bulten keerden we terug naar Bergen, waar inmiddels de rest van het gezelschap ook gearriveerd was. Dankzij het heerlijke zonnetje en later een staalkacheltje hadden we een aangenaam plekje bemachtigd op het terras van ons hotel.

Op aanraden van onze ober, verkozen we Gerardus, een heerlijke tripel uit één of ander klooster, tot onze beste vriend. Bij de eerste proosten we op mijn nieuwe baan, de tweede omdat Dinie oma word, toen omdat Jacqueline stopt met de boekhouding van Thof, daarna natuurlijk op het aantreden van Ronald, toen op de nieuwe bus van Wout, daarna op het perfect geregelde all inclusive verblijf in dit hotel door Matti, toen op de nieuwe fiets van Carola geloof ik en voordat we het wisten was het 19.00 uur en moesten we naar de Pizzeria.

Daar zagen ze waarschijnlijk dat we sportmensen waren, want we kregen er bijna niets te drinken. Na het eten van veel pasta's gingen we terug naar het hotel om er nog ééntje te nemen.

De volgende morgen was Gerardus niet bepaald meer de vriend die hij de avond tevoren was.

Tijdens het heerlijke ontbijt zochten we snel uit wat de koolhydraadvooraad het meest deed stijgen en wat een beetje makkelijk weg te krijgen was. Tussen al het lekkere brood stond een mandje Ontbijtkoek, stond, want algauw had iedereen er een stuk of drie in z'n zak gestoken.

We hadden een wat moeilijke start, Wout en Thuur hadden er helemaal een hard hoofd in, zij hadden bijna geen oog dicht gedaan. Ik zelf had ook wat dakschade, maar dacht dat dat misschien te wijten was aan de fietshelm die gisteren wat strak zat! Ahum..

De tijden werden wat bijgesteld en toen ook Sal, Angeli en Ferry gearriveerd waren, vertrokken we naar Schoorl. Daar aangekomen bleek het vinden van een goedkope parkeerplek niet mee te vallen. Pas nadat Thuur er met zijn grote auto een paar bomen had uitgereden hadden we drie mooie plekjes gevonden.

Het was nog even haasten naar de start, maar toen uiteindelijk het verlossende schot viel, konden we dan allemaal aan onze dertig kilometer beginnen. Voor het penningmeesterskoppel, Jacqueline en Ronald, bleek 30 km. teveel, ze hadden beide last van steekpenningen in de knie. Toch volbrachten zij net als Martin de halve marathon.

Even was er verwarring bij de finish toen zowel Ronald als Jacqueline, wel heel snel de eindstreep hadden gehaald met een 30-km.nummer op hun borst, beide waren bijna in aanmerking gekomen voor een top drie notering. Echter kwam men er snel achter dat het om een vergissing ging.

Zo werden er tijdens het lopen nog meer koppels gevormd, zo liep Wout met Thuur, Sal liep met Angeli, Ferry bleef bij Carola en Dennis en Jan-Willem bleef toch maar bij Dinie. Zelf koos ik ervoor om met Marlo te gaan lopen. Dat was maar goed ook, zo'n politieagent in de buurt, want toen ik tijdens het lopen een grapje maakte tegen een deelnemer van de halve marathon, dat hij een eindje geleden af had moeten slaan, was hij niet bepaald gediend van deze demotiverende praatjes en wilde mij zelfs voor mijn bek slaan.

Alles is verder goed gegaan en iedereen heeft hem uitgelopen. Hier volgen nog even de tijden:

Op de 30 Kilometer:

Rob: 2.12.12, Marlo: 2.13.11, Frans: 2.22.41, Ferry: 2.24.24, Carola: 2.24.32, Dennis: 2.27.29, Wout: 2.29.17, Arthur: 2.29.18, Sal: 2.29.51, Angeli: 2.29.51, Matti: 2.29.52, Jan-Willem: 2.47.06, Dinie: 2.48.07.

Op de halve marathon:

Martin: ????, Ronald, ????? en Jacqueline:????

Op de terug weg zijn we nog even langs ons hotel gereden om te douchen en wat te eten.

Daarna reden allemaal weer terug naar huis met een mooie handdoek in onze tas, met als opdruk, "Groet uit Schoorl" Ook kregen we het net verschenen boek van Lornah Kiplagat mee als geschenk en daar ga ik nu zelf even in lezen............

schoorl_i.jpgRob van Noordt

Gelezen: 739 keer Laatst aangepast op vrijdag, 27 januari 2012 13:46

Komende trainingen

Op het programma staat:


Bekijk het schema