woensdag, 23 januari 2008 14:45

Biesheuvelloop bekeken door de ogen van Marlo Moedig

Geschreven door Marlo Moedig
biesheuvelloop_maassluis_20-01-08_9151.jpg

De wekker gaat en ik word wakker met de gedachte, misschien heeft Piet Paulusma de weerkaart ondersteboven gehouden en is het vandaag windstil.  Maar wat schetst mijn verbazing........................

................... de voorspelde windkracht 5 is daadwerkelijk aanwezig. Nou dan neem ik maar een witte boterham met jam extra want het zal niet vanzelf gaan vandaag. Nadat ik mezelf genoeg heb gemotiveerd, wacht de volgende missie en dat is Carola overhalen. Want laat het nou net zijn dat we de dag voor de wedstrijd een nieuwjaarsreceptie hebben gehad bij de overburen. Dit gezellige samenzijn duurde tot 02:00uur en het dienblad met allerlei likeurtjes waar ze bij Gall&Gall jaloers op zijn was ook nagenoeg leeg...dussss.  Maar na een heerlijk ontbijtje en een motivatie praatje waar Casper vd Burgh (sportpsycholoog) jaloers op zal zijn, besluit ze toch om mee te doen.

 

Om 12:00 uur arriveren we bij de sporthal en is het al aardig druk. Achterin staan alle andere thoffers zich al gereed te maken voor de barre tocht van vandaag. Hier en daar hoor ik al allerlei excuses waarom het vandaag niet gaat lukken, ik kon er zo snel geen bedenken. Tijdens de nieuwjaarsreceptie hoorde ik dat Michel de Maat zou gaan hazen voor 1.30u, dat leek mij een mooi streven en ik besloot om mij daarbij aan te sluiten.

 

Om 12:50 uur, laat ik maar alvast naar het startvak gaan en die witte haas opzoeken zodat ik hem niet uit het oog kan verliezen. In het startvak zie ik twee lopers van AVW met een geel hesje en daar staat 1.30.00 op, laat ik daar maar bij gaan staan, want Michel zie ik nergens. Zoals elke wedstrijd is de start altijd even rommelig, je moet in je ritme komen en kijken of je in een goed groepje kan komen. Zoals ik van plan was duik ik direct achter de hazen van AVW, lekker hoor, hoef ik niet op het tempo te letten maar alleen maar te volgen. De eerste 6 km gingen lekker en had ik weinig last van de wind. Maar toen gebeurde het, daar was de wind. Ik probeerde achter iemand te duiken die groter was dan ik en dan lekker uit de wind te lopen. Het bleek dat het met mijn postuur vrij moeilijk te realiseren is. Het was belangrijk om niet de aansluiting te missen, want als je er af lag werd het moeilijk om weer terug te komen. Gelukkig kon ik in het midden van het groepje blijven lopen. Aan het einde van het eerste stuk wind tegen kon ik weer een beetje herstellen en de schade bekijken.

Vanaf de start begonnen we met ongeveer 40 man die voor 1.30.00 gingen, nu waren er nog een kleine 20 over, tja de boom blijft schudden.

 

Toen we richting het Staalduinsebos liepen met de wind in de rug, dacht ik er even over na om er vandoor te gaan en kijken of ik mijn pr wat kon aanscherpen. Een vriendelijke AVW`er adviseerde mij om nog gewoon effe lekker in de groep te blijven zitten, want er zou tussen 13 en 15 km nog een flink stuk wind tegen komen. En gehoorzaam als ik ben, volgde ik netjes zijn advies op en bleef gewoon in de groep. Vanuit het Staalduinsebos liepen we een paar km de Maasdijk op en daarna draaide we inderdaad weer vol tegen de wind in, Goeie gozer die AVW`er. We hadden de wind tegen tot het keerpunt en was het weer tijd om te inventariseren, de groep was weer geslonken, maar mijn maatjes Ronald van Mil en Ferry Blonk zaten nog netjes in de 1.30.00 club. Opeens zie ik mijn grote vriend van AVW er vandoor gaan en besluit ik maar met hem mee te gaan. Tijdens mijn demarrage hoor ik dat we 30 seconden onder het schema lopen. Dat is mooi dacht ik, als ik nu nog even iets harder ga loop ik vandaag onder de 1.29.00. het blijkt dat tegen de wind in lopen toch meer kracht van me heeft gevraagd dan dat ik had gehoopt, want ik kan maar heeeeeel langzaam weglopen van de groep. Na 5 min keek ik even achter om en zag dat ik een gaatje had van ongeveer 200 meter, dat moet genoeg zijn om onder de 1.29.00 te komen. In de laatste km haal ik Burt in, ik dacht nog, nou die heeft flink door gelopen en zeg tegen hem dat als hij door loopt hij nog onder de 1.30.00 kan komen. Maar Burt reageert niet en blijft rustig door dribbelen. Zo, daar is de laatste bocht, nog even sprinten met iemand van AVW.....( en winnen ). 

 

Heheh deze race zit er ook weer op en wat doe je meestal als je over de finish komt als fanatieke wedstrijd loper???? Inderdaad je stopwatch stil zetten want daar heb je het allemaal voor gedaan, toch? (en die mooie rugzak dan). Helemaal vergeten het juiste knopje in te drukken, dan maar gokken. Ik dacht zelf 1.27 hoog maar het bleek 1.29.04 te zijn hmmm, ga dat maar eens uitleggen aan iedereen tegen wie je hebt gezegd dat je 1.27 hoog hebt gelopen. Tijdens het wachten op mijn meissie zie ik de ene Thoffer na de andere binnenkomen. Carola was heel blij dat ze toch heeft meegedaan en finisht in 1.32.10. Toen ik het inmiddels koud had gekregen en twee soepjes en een flesje water ophad (geintje), kwam mijn grote vriend Thuur binnen en hij doet een perfecte imitatie van wout na, hangend in de hekken. Al met al was het weer een geslaagde dag met voor sommigen een zeer verrassende uitslag.

 

Marlo.

 

 

Gelezen: 739 keer Laatst aangepast op vrijdag, 27 januari 2012 13:46

Komende trainingen

Op het programma staat:


Bekijk het schema