zondag, 26 augustus 2007 18:02

ZWETEN VOOR JE BIER IN DE LIER

Geschreven door Nico Haring
bradelier.jpg"Je mot ze wél eerst ff verdienuh" zegt een stem in mijn hoofd met een Westlands accent van heb ik jou daar. Al vanaf n kilometer of twee begon die tegen me te praten.
Ik probeer nog heel even terug te denken aan hoe dat frisse windje aan voelde toen we een uurtje eerder met z'n zevenen op de fiets zaten hier naar toe maar de brandende zon wint het. Ook de gedachte aan het ontspannen sfeertje vóór de start, waar uiteindelijk toch zo'n 15 Thoffers elkaar hadden gevonden en nog vrolijk de nodige vakantie perikelen uit stonden te wisselen, stroomde als het ware met het zweet van mijn hoofd af. Dan maar zwoegen......Gelukkig was ik niet de enige, als ik zo eens om me heen keek had menig atleet en recreant  het zwaar te verduren in het zonovergoten Lierse landschap. "Je mot ze weeeel eerst ff verdienuh" klinkt het weer. Het is waar gebeurd hoor mensen, legendarishe uitspraak van een ex Thoflid. Ik zie hem nóg zitten; onderuit gezakt op n terrasstoel, beentjes over elkaar, zonnebrilletje op en een glas koud bier omhoog gestoken. Hoewel TIËSTO toch behóórlijk zijn best doet op mijn MP3 speler komt die indringende, jaloersmakende, als een melodie klinkende stem er toch nog regelmatig bovenuit. Hela, ho!  Nico! even opletten nu, want daar staan Leo en kees met de ‘Thofcamera' en voor je het weet sta je op internet dus denk er aan, éven het snot uit je ogen vegen, tong van je knieën afhalen, glimlach forceren en een onspannen loopje na doen... jjjjja, ‘gekiekt'.... ga maar weer dood.

"je mot ze weeel eerst ff verdienuh"....hou je mond man! Nee, niet jij TIËSTO, die kerel in de strandstoelhouding met dat bier omhoog. Pffffff nog twee kilometer, kan ik nog ergens een lusje pikken van een paar meter? Nee helaas. Het parcours is ‘waterdicht' en exact  10 kilometer lang.

Ik kom over de streep, en neem direct een duik in de Extran kraam. Eerst is het nog even wazig maar dan kan ik vanaf die plek prachtig zien hoe de een na de ander verrast door de plotselinge hoge temperatuur de Bradelierloop 2007 op zijn of haar naam zet. Goed georganiseerd maar met name de gezellige sfeer en het stralende zonnetje zorgden voor een perfecte afsluiting van 10 kilometer zweten. Eenmaal op adem en gedouched liggend in het koele gras met een heerlijk koud biertje kon je zomaar zien dat iedereen ze ‘eeech wel' verdiend had vandaag!   

 

bradelier.jpg 

Gelezen: 609 keer Laatst aangepast op woensdag, 28 november 2007 21:23

Komende trainingen

Op het programma staat:


Bekijk het schema