maandag, 16 juli 2007 00:00

Thof Triathlon / RBR en BBQ 2007

Geschreven door Freek Wierda

freek.jpgZaterdag 14 juli was weer de jaarlijkse Thof triathlon. Dit jaar was er zelfs een speciale commissie voor in het leven geroepen en dat was te zien ook. Wat een organisatie!!! Aan alles was gedacht, van een trap en tapijt bij het uit het water komen, rekken om je fiets in te hangen,

sponsortassen bij de inschrijving tot gesponsord fruit bij de finish.

Je kon wel zien dat hier mensen aan het werk geweest zijn die het klappen van de zweep kennen. In één woord SUPER!!!!.

Om half drie verzamelen, waar je vorig jaar nog wel eens een fiets met een kinderzitje zag, waren er nu alleen maar snelle fietsen en outfits te zien, de één nog fraaier dan de ander.

Om drie uur nog een korte uitleg over het parcours van Burt, daarna met z'n allen naar de kwakelweg, waar we onze fietsen in speciaal daarvoor neergezette rekken kwijt konden.

 

De start van het zwemmen/lopen was 500 meter terug, dus gezellig met z'n allen in zwem outfit naar de start gewandeld. Het weer was goed, niet te koud en niet te warm, wel veel wind.

De organisatie had zelfs gezorgd voor een begeleidende boot, waar ook de fotograaf op plaats nam.

Half vier precies, de start, werd wel tijd ook, het water begon toch wel een beetje zwart te worden als je daar met z'n allen in staat te trappelen.

Wind en golfslag mee richting het bruggetje van de kwakelweg, er moeten een paar leden schubben en kieuwen hebben want die waren zo snel uit het zicht verdwenen.

De kwakel in en dan nog ongeveer 100 meter zwemmen, ik bleef nog steken op een titanic die daar waarschijnlijk al jaren op de bodem ligt. Snel het water uit, fietsspullen aan en weg wezen. De eerste deelnemers aan de RBR waren inmiddels ook al aan het fietsonderdeel begonnen.

 

Fietsen richting Schipluiden, lekker met de wind mee, heerlijk is dat als je met zo'n fiets de 40km/h kan halen. Op de terugweg was dat een stuk moeilijker, omdat we nadat we gekeerd waren net over de trambrug, de wind behoorlijk tegen hadden. Ik had toch veel moeite om boven de 30km/h te blijven. Deze ronde werd twee keer afgelegd.

Na de laatste ronde richting ODO, waar je de fiets weer kwijt kon in zo'n hekwerk, loopschoenen aan, even langs de koek en zopie tent (fruit en water) en op weg voor de afsluitende 5km lopen.

Valt toch wel tegen die eerste paar meters lopen, ik had zo her en der toch wel wat kramp verschijnselen. Twee rondjes door het Maaslandse bos, waarna je de laatste meters door speaker Roel, de muziek van Tuur en het toegestroomde publiek over de finish werd geholpen.

Aansluitend de prijsuitreiking, de prijzen waren gesponsord door een voor ons allen bekende winnaar. Michel en Frans-Peter hadden een mooie strijd gehad en werden afgetekend nummer 1 en 2 op afstand gevolgd door nummer 3 onze voorzitter.

Turbo Jacqueline had ruim zes minuten voorsprong op Marieke en Trudy.

 

Bij de RBR eindigde good old Siem op de eerste plaats. Wat kan die man hard fietsen zeg. De nummers 2 en 3, Salvatore en Matti moeten misschien volgende keer maar een sparta met meenemen om nog enigszins in de buurt te komen. Linda Landsbergen mocht hier de prijs voor snelste dame op halen.

 

Dinie, Jeanet en Wout deden het met z'n drieën, dat deden ze zo goed dat ze daar nog een prijs voor kregen ook. Marian Bruins en Co Nell verdienden nog een prijs, de één omdat ze bijna vanaf de trambrug met een lekke band terug heeft moeten lopen. De andere omdat het toch wel een hoop respect verdient zoals die op haar racefiets nog langs de gaag sjeest.

 

Ik denk dat iedereen die deelgenomen heeft zich na afloop toch wel een beetje winnaar voelt. De strijd tegen de elementen, tegen een ander maar vooral ook tegen jezelf geven toch wel een enorm voldaan gevoel.

 

Vanaf 18.00uur barste de BBQ los, ook dit was weer erg goed verzorgt, niets kwam ons te kort. Het weer bleef tot laat op de avond lekker. De muziek ging gedurende de avond vorderde steeds beter klinken.....

Om 20.30uur precies knalde de oude bekende Thof site er uit en kwam de nieuwe site met knallende kurken van de champagne flessen in de lucht. Leo, Matti en Ron hebben een knap staaltje werk geleverd, een mooi platform voor de toekomst.

 

En het bleef nog lang gezellig ........

 

Nogmaals commissie en alle vrijwilligers bedankt en volgend jaar zeker weer.

Gelezen: 674 keer Laatst aangepast op vrijdag, 20 november 2009 22:06

Komende trainingen

Op het programma staat:


Bekijk het schema