maandag, 11 april 2011 19:37

Thof Runners zien af in Rotterdam Marathon

Geschreven door Fred (pr.) Louter
Thof Runners zien af in Rotterdam Marathon Carry Wilmink

Het zal weinig mensen zijn ontgaan: zondag 10 april vond weer de marathon van Rotterdam plaats. Aan de 31e editie nam een recordaantal van maar liefst 23.000 mensen deel. Zoals elk jaar was ook Thof Running weer goed vertegenwoordigd tijdens het grootste eendaagse sportevenement van Nederland.

Vijftien Thof-atleten hadden zich de afgelopen maanden intensief voorbereid op de Rotterdam Marathon en allemaal stonden ze ook daadwerkelijk aan de start op de Coolsingel. Daar werden ze om exact 11.00 uur door burgemeester Aboutaleb weggeschoten op de muzikale klanken van Lee Towers en zijn onvermijdelijke maar wel heerlijk sentimentele You’ll never walk alone.

Door de prima weersomstandigheden (of was het toch iets te warm?) waren de verwachtingen van veel Thoffers hooggespannen. Het zou die dag wel eens pr’s kunnen gaan regenen, zo was de verwachting, die nog eens extra gevoed werd door de vooraf door de deelnemers geschatte eindtijden. Maar uiteindelijk viel het allemaal klaarblijkelijk toch nogal tegen. Veel Thoffers hebben zondag enorm afgezien en kwamen niet aan de tijd die hen voor ogen stond. Zo hoopte Fred Louter stiekem rond de 3.00 uur te kunnen eindigen. Tot 33 zag het daar nog naar uit ook, maar in de laatste acht kilometer was het helemaal op voor Louter. Fred zag zijn kilometertijden in de eindfase snel oplopen en kwam uiteindelijk uit op 3.12, toch nog een verbetering van zijn pr met veertien minuten (3.26, Berlijn, 2010).

Wout Verkade ging ook weg met een pr in het achterhoofd. Daartoe was een tijd benodigd van 3.18, maar Verkade kwam samen met haas Paul de Koning niet verder dan een toch nog bevredigende 3.29. Voor Theo van Vliet werd de marathon een martelgang. Van Vliet leek in supervorm en een tijd onder de 3.30 was zijn doel. Helaas was het bij 30 voorbij voor Theo, die uiteindelijk finishte in 3.41. Routinier Rob van Noordt kende door een blessure een moeizame voorbereiding, die werd gevolgd door een al even moeizame marathon. Dacht Rob net onder de 3.25te kunnen duiken, niets was minder waar. De klok stopte voor hem pas bij 3.36.

Het gaf aan dat er veel werd geleden in Rotterdam, waar het rond de klok van tweeén inmiddels 20 graden of meer was geworden. De overige Thoffers hadden hun ambities over het algemeen wel goed ingeschat. Zo liep Tamara Kleijwegt vier minuten sneller dan ze vooraf had genoteerd (3.58) en was debutant Henk Kroes maar liefst zeven minuten eerder binnen dan hij vooraf had ingeschat. Dat Henk de marathon uitliep mocht sowieso een klein wonder heten, want de bloemist had door blessures amper goed kunnen trainen. Tot slot was er ook het debuut van Marco Tuitel. Marco kwam na 4 uur en 3 minuten uitgepierd over de finish, zo toonden de beelden op TV Rijnmond.

De conclusie: alle Thof-atleten liepen de Rotterdam Marathon hoe dan ook uit en dat is natuurlijk een prachtig eindresultaat. Dat was mede te danken aan de enorme support van alle Thof-toeschouwers, die langs het parcours hun helden aanmoedigden om toch vooral een beetje vaart te maken. Dank daarvoor allemaal. Een felicitatie gaat er ook uit naar Petra Sluijter en Adrie Kalkman, die 400 kilometer zuidelijker de marathon van Parijs tot een goede einde brachten.

Nog eenmaal alle Thof-eindtijden in Rotterdam op een rij: Fred Louter 3.12, Paul de Koning 3.29, Wout Verkade 3.29, Rob van Noordt 3.36, Theo van Vliet 3.41, Salvatore Dessi 3.43, Hans Vermeer 3.49, Arthur Davidse 3.54, Tamara Kleijwegt 3.54, Marco Tuitel 4.03, Jaap van der Akker 4.05, Leo Fransen 4.06, Henk Kroes 4.43, Jan Vermeer 4.44, Ad van Marrewijk 4.44 

Gelezen: 649 keer Laatst aangepast op vrijdag, 27 januari 2012 13:40

Komende trainingen

Op het programma staat:


Bekijk het schema