zondag, 03 april 2011 20:11

Dwars door Dordt: da's andere koek!

Geschreven door Frans Louter
Terwijl een groot gedeelte van Thof zich op zondagochtend tegoed deed aan de appeltaart (met slagroom?), was er ook een minimale Thof-afvaardiging die een bezoek bracht aan ......

......Dordrecht.

In die schitterende stad stond die dag namelijk de prachtige Dwars door Dordt op het programma. Dwars door Dordt is een wedstrijdloop over 5 of 10 kilometer, die georganiseerd wordt door Hercules en Parthenon.

Het parcours loopt, de naam zegt het al, dwars door Dordrecht. Grachtjes, havens, nauwe steegjes, scherpe bochten, kinderkoppies, je komt het allemaal tegen in Dordt. De finish in het atletiekstadion van Hercules is ook indrukwekkend.

Aan de start regionale toppers als Ron van den Berg, Patrick Kwist, Fouad Fertoute, maar natuurlijk ook de onvermijdelijke Carla Ophorst, die nog maar eens een podiumplekje aan haar toch al imposante palmares toevoegde.

Thof had de subtop op pad gestuurd, maar dat maakte het niet minder gezellig. Fred Louter, Frans Louter en Wilma Buitelaar kozen voor de 10 kilometer en liepen alle drie een prima race. Fred deed 'rustig aan' in verband met de marathon van volgende week. Hij kwam uit op (wel een nieuw pr) 37.31, Frans liep ook weer ijzersterk met een tijd van 41.37, terwijl ook Wilma een pr liep. Zij finishte na 56 minuten en 57 seconden.

Al met al is Dwars door Dordt een prima aanrader om een keer aan deel te nemen. 

Gelezen: 561 keer Laatst aangepast op vrijdag, 27 januari 2012 13:39

Komende trainingen

Op het programma staat:


Bekijk het schema