zondag, 07 januari 2024 16:32

Nieuwjaar en afscheid speech Gerben Splinter

Geschreven door Gerben Splinter

Thof Maasland, 5 januari 2024

Goede avond Thoffers,

Wat fijn om jullie hier allemaal te zien vanavond. Als bestuur gaat onze dank uit naar Jaap, Henry, Hans en Marco die deze nieuwjaarsreceptie mogelijk hebben gemaakt. Heel fijn dat vanuit leden dit zo wordt opgepakt!

Als voorzitter heb ik de afgelopen jaren steeds ingefluisterd gekregen dat ik speeches kort moest houden. Onze leden willen immers snel gaan lopen of aan de borrel. Nou, pak er maar even een drankje bij want deze speech gaat wat langer duren! Het is namelijk niet alleen mijn nieuwjaarspeech, maar ook mijn afscheid speech als voorzitter.

In maart ben ik precies 4 jaar actief in deze rol en vanaf de start heb ik altijd zelf gedacht: ‘Ik doe deze klus voor maximaal 4 jaar’. Ik heb het met veel plezier gedaan. Ook al waren er de nodige ‘ups en downs’. Na 1 week voorzitterschap kon ik al direct aan de slag met Corona protocollen. Niet iets wat je bij aanvang bedenkt. Als bestuur hebben we in deze lastige periode met diverse acties getracht de club levend te houden en dat is volgens mij goed gelukt.

Vandaag staan we hier in de wetenschap dat we ook een mooie groep van Powerwalkers bij elkaar hebben en bovendien sinds gisteren een startersgroep van hardlopers met 19 geïnteresseerden welke op 24 maart gaan voor een 5 km run tijdens de Westlandse Halve in Naaldwijk. Een speciaal welkom vanavond voor de nieuwe gezichten onder ons. Leuk dat jullie er zijn en hou vol!

In 2023 is er veel gebeurt waar ik toch even bij wil stilstaan. Allereerst waren er tijdens de ALV de zorgen over de toekomstige financiële situatie van Thof. Als bestuur zijn we hiermee aan de slag gegaan. Met name de handreiking vanuit de trainers om een stapje terug te doen met betrekking tot hun vergoeding moet hier worden benoemd en wordt zeer op prijs gesteld.

Er zijn echter ook trainers gestopt. De inzet van Hans Vermeer en Rob van Noord is iets om even bij stil te staan. Fantastisch werk hebben zij jarenlang geleverd. Marian heeft tijdelijk haar inzet als trainer en rol in de evenementencommissie gestaakt. Ook bedankt voor jouw inzet. Dat betekent echter wel dat we op dit moment best krap in onze trainers zitten. Vandaar ook de oproep welke Paul op onze website heeft gedaan om je te melden als je trainer ambities hebt. We zullen dus in dit eerste kwartaal soms wat aangepast moeten trainen. Heb begrip daarvoor a.u.b.

Gelukkig melden zich op andere posities nog steeds vrijwilligers. Zo gaat mijn dank uit naar Conny die in de evenementen commissie zitting heeft genomen. Eerder dit jaar meldde Britt zich al om samen met Sanne onze Social media op te pakken. De leuke reacties op ons startersproject op Instagram laten het nut hiervan zien. Zaak om hier blijvend aandacht aan te besteden. Dat doen we als bestuur ook door ons te laten voeden door het jongerenklankbord. Iris, Max en Britt zullen gevraagd en ongevraagd ons van feedback voorzien. Dat is nodig om met de juiste dingen bezig te zijn.

Dat zal niet eenvoudig zijn naar mijn persoonlijke mening. We blijven een hardloopvereniging - en geen atletiekvereniging - met dus weinig aanwas vanuit jongeren welke kunnen doorstromen. Veel mensen kiezen er voor om hun sportbehoefte per dag en week op flexibele tijden te plannen. Als Thof vissen we in een relatief kleine vijver van geïnteresseerden uit Maasland en nabije omgeving. Zichtbaarheid en aantrekkelijkheid blijft van groot belang! Ik ben daarom erg blij dat dit is gelukt met ons nieuwe starterstraject en laten we dit dan ook naar buiten toe blijven uitdragen.

Dat doen we onder andere tijdens onze eigen Ruitenburg Midden Delfland op zondag 11 februari. Elk jaar nemen hier lopers aan deel, maar we moeten ook niet al die vrijwilligers vergeten welke dit jaarlijkse loopfeestje mogelijk maken onder de bezielende leiding van Ad, Hans en Ronald. Als je niet als vrijwilliger actief bent dan roep ik je op om dit jaar ook te gaan lopen. Maar vooral ook te blijven hangen voor een gezellige nazit welke we nog verder in de stijgers aan het zetten zijn. Waarschijnlijk in de kantine bij MVV. Meer daarover later.

Wat we wel al zeker weten is dat onze starters op 24 maart gaan vlammen tijdens de 5 km in Naaldwijk. De komende weken gaan ze hard aan de slag volgens het schema dat Theo voor ze heeft gemaakt onder de bezielende leiding van trainers Helma en Yvonne. Dank daarvoor! Maar we sturen hen hier natuurlijk niet alleen naar toe. Het is al weer veel te lang geleden dat we met een grotere groep leden actief zijn geweest tijdens een evenement elders. Daarom het verzoek om je vanavond nog in te schrijven als geïnteresseerde voor deelname aan een wandeling (dus ook voor Powerwalkers!), 5 of 10 km of een Halve Marathon. Laat je gegevens vanavond nog achter op het papier dat op de bar ligt! Er is al een eigen locatie geregeld op loopafstand van start / finish voor omkleden en napraat na afloop. Thof kan een collectieve inschrijving regelen, dus je wordt helemaal ontzorgt. Definitieve inschrijving regelen wij dan voor je vanaf 1 februari.

Rest mij jullie nog te bedanken voor de fijne periode waarin ik jullie voorzitter heb mogen zijn. Deze mooie vereniging verdient uiteraard een goede, nieuwe voorzitter. Mocht je dit wat vinden.. meld je dan bij mijn twee medebestuursleden Helma en Cora. Hen wil ik sowieso bedanken voor het samen optrekken. Besturen doe je samen en ik wens mijn opvolger dan ook veel plezier en succes. Ik blijf nog aan tot de Algemene Ledenvergadering in maart en zal daarna definitief de hamer overdragen.

Rest mij nu om het glas met jullie te heffen op 2024. Maak er een mooi en sportief jaar van en geniet van deze avond!

Gerben Splinter

Gelezen: 301 keer Laatst aangepast op zondag, 07 januari 2024 16:33

Komende trainingen

Op het programma staat:


Bekijk het schema