maandag, 03 januari 2022 09:17

31 Westlandse records geboekt in coronajaar 2021

Geschreven door WOS nieuws

In het coronajaar 2021 zijn 31 Westlandse records gevestigd, geëvenaard of scherper gesteld.

Dat blijkt uit statistieken van de website Westlandse Records. Het gaat om 25 atletiekrecords en zes schaatsrecords, gevestigd door inwoners van de streek 'het Westland'. Vorig jaar, toen er door corona amper wedstrijden waren, ging het om tien records, in een 'normaal jaar' zijn het er gemiddeld veertig.

Jolanda Ammerlaan uit Maasland kreeg tijdens één wedstrijd zeven records op haar naam. Tijdens de Marathon van Rotterdam liep zij naar de snelste Westlandse tijden op de 10, 15 en 20 kilometer, alsmede op de halve marathon, de 25 en 30 kilometer en tot slot de hele marathon. Dat deed zij overigens in de leeftijdscategorie 65-plus.

Andere atleten die meerdere Westlandse records braken, waren Arthur van Dijk, Johan Stolze, Ruben Rolvink en Eva Tetteroo.

Bij het schaatsen waren Jutta Leerdam en Armand Broos succesvol. Leerdam brak haar oude records op de 500 en 1.500 meter. Broos verbeterde het acht jaar oude Westlandse record van Jesper van Veen liefst vier keer.

Alle records zijn terug te lezen op de website Westlandse-records.nl.

Zie ook: https://wos.nl/nieuws/artikel/31-westlandse-records-geboekt-in-coronajaar-2021

Gelezen: 79 keer Laatst aangepast op maandag, 03 januari 2022 09:20

We mogen weer

Het bestuur heeft besloten de trainingen met ingang van dinsdag 18 januari weer te starten, nu de versoepelingen dit weer toelaten.


Bekijk het schema