maandag, 20 november 2017 08:24

Angeli 2e op de Ronde venen Marathon

Geschreven door

Nog ééntje dan…..

Na goed getraind de Zeeuwse Kustmarathon te lopen, heb ik de duurloop een beetje onderhouden. Zodat ik er dit jaar , nog ééntje zou kunnen lopen.

Na wat zoeken kwam ik “De ronde venen Marathon” tegen. Deze werd voor de eerste keer gelopen. Met 300 marathonlopers en 150 duo’s die met 1 fietsen en 1 lopen

De 42 km deden.

Het weer was niet echt super, stevige noord westen wind, buien, en slechts 8 gr. Ik dacht dan ook, waar ga ik toch weer aan beginnen, pfff.

Maar op naar Abcoude, van daaruit werden er 8 dorpjes aangedaan. Het eerste stuk meteen tegenwind, die flink hard werd toen er buien vielen, (wel hele mooie regenbogen).

Vanaf het begin alleen gelopen, dus niemand waar je lekker achter kunt gaan lopen.

De eerste 5km gingen niet zo lekker, maar toen ik warm gedraaid was kon ik een mooi tempo houden. We liepen over een oude treinrails, zonder rails, maar met heel veel putten met water en bagger. Daarna een stuk langs een meanderende rivier. Daar zag ik al een tijdje een andere dame (lees prooi) lopen. Erop en erover….

Daarna door een zompig weiland, wat veel energie kost. Dan bij de boer over het erf, lekker door de koeiendrek !!

Bij 30km kregen we eindelijk meewind, dat was wel nodig want het beste was er al wel een beetje af.

Van 34 naar 38km door een natuur gebied, wat door de vele regen 1 grote blubberzooi was geworden. Tot aan de enkels in de drab. Ook nog wat bruggetjes, spekglad door die bagger.

Mijn voeten waren onder het vriespunt beland. Toen een fikse bui, zodat ik ongeveer helemaal heel koud was. Nog 4km, pfff, tenen schieten telkens in de kramp, dan links dan rechts, blijven lopen, blijven lopen….daar is de finish…Yes,  2e dame, in 3.26 uur.

Eerst snel douchen, gratis bakje snert, en op naar de prijsuitreiking. ’n Handje en een zoentje van Matthijs de Ligt, een enorme beker en een mooie bos bloemen !!

IMG 20171119 153934

 

En zoek je nog een leuke marathon ?  ‘De ronde venen” is zeker een aanrader !!

Groet Angeli

Gelezen: 733 keer Laatst aangepast op zondag, 24 december 2017 09:41

Volgende trainingen

Bestuur 14 maart: trainingen zijn de komende tijd afgelast.


Bekijk het schema