zaterdag, 04 november 2017 14:02

Regen en PR's in Etten-Leur

Geschreven door

Halve marathon Etten-Leur leverde twee PR’s op

Afgelopen zondag vetrokken we met 3 Thoffers (Mark, Theo en ikzelf) vanuit Maasland om de halve marathon van Etten-Leur te lopen. Ook Martin en Gerben waren naar Etten-Leur afgereisd.

Wij drieën waren vooraf al ingeschreven, dus ons startnummer hadden wij thuisgestuurd gekregen. Een half uur speling was dus meer dan voldoende. In de auto werden de intenties c.q. ambities besproken; ‘’gewoon lekker lopen, rustig aan doen, niet geblesseerd raken, genieten…’’ Kortom geen stoere uitspraken.

Wel hadden Mark en ik ons laten inschrijven voor het voorste startvak (< 1.40 uur), dat zou een hoop oponthoud van langzame groepjes businesslopers moeten schelen tijdens de eerste kilometers.

Zoals gezegd, we hadden een half uur speling en zagen vanuit de Nieuwe Nobelaer dat het ging stortregenen! Gecombineerd met de harde wind, niet echt prettig. Nog maar een paar minuten extra binnen blijven dan… desnoods vanuit de hal gelijk naar het startvak rennen en door…

Maar gelukkig, 8 minuten voor tijd werd het dan toch droog. Nog even een paar rondjes buiten opwarmen en vervolgens het startvak in.

Om 14.00 viel het startschot en gaan! Inderdaad was het heerlijk om geen langzame lopers voor je te hebben, de eerste kilometer in 4.44. Toen moest ik Mark laten gaan, ‘’had hij dan stiekem toch PR aspiraties’’? Na kilometer 2 en 3 nog steeds rond de 4.50, ‘’gaat best lekker dacht ik’’. Toen kwam Theo voorbij, “succes!”, “ja thanks jij ook’’, antwoorde ik. Maar aangezien het best lekker ging dacht ik, ‘’laat ik eens kijken hoe lang ik dit tempo kan volhouden’’ en daarmee bleef ik Theo volgen op zo’n 300 meter afstand. Immers mijn PR dateerde uit 2013 (ook Etten-Leur) en stond op 1.46.23, misschien kon ik hem vandaag eindelijk eens verbeteren.

De kilometers verstreken, af en toe een waterpost en op 15 kilometer zat ik nog steeds ruim onder de 5 min / km. Theo was ook nog steeds in het vizier, kortom het ging lekker. De laatste kilometers liep ik ook heel vlak tot de draai over het viaduct. Theo schrok zich rot dat ik nog in de buurt liep, reactie; hij ging nog even versnellen. Vervolgens kwam het parcours weer uit in het centrum van Etten-Leur voor de laatste 3 km. De bovenbenen waren nu wel behoorlijk volgelopen, ‘’maar ach nog twee kilometer en dan zit het erop’’. De laatste kilometer kwam opeens Martin mij nog voorbij stuiven, ik nog een tandje harder, maar hij liep toch verder van mij weg.

Uiteindelijk kwamen wij drieën binnen de minuut over de finish. Voor mij een dikke pr met 1.41.34!

En Mark waar was die nou gebleven? We liepen samen terug naar de Nieuwe Nobelaer waar Mark al ontspannen op een stoel zat. En Mark? “Ja shit mijn horloge gaf 1.35.05 aan, net niet onder de 1.35”, antwoorde hij. “Maar dat is toch sowieso een PR voor jou?”, “ja dat wel’’. “Gefeliciteerd, top gedaan”! Terug in de auto werd Mark verrast door z’n vrouw die de officiële uitslag doorappte: ‘’1.34.59”. En een dikke PR én onder de 1.35! Iedereen had weer genoten van het mooie rondje in Etten-Leur en de score was 2 nieuwe PR’s. Kortom een geslaagde editie!

Jacco vd Hoeven

 

Uitslagen

Mark de Kok 1.34.59

Theo van Vliet 1.40.51

Martin vd Akker 1.41.14

Jacco vd Hoeven 1.41.34

Gerben Splinter 1.53.00

Gelezen: 735 keer Laatst aangepast op dinsdag, 21 november 2017 13:17

Volgende trainingen

Bestuur 14 maart: trainingen zijn de komende tijd afgelast.


Bekijk het schema