zondag, 06 november 2016 19:54

Cross AVW

Geschreven door

Waar een avondje wijntje drinken in Café de Waker niet goed voor kan zijn….

Al kletsend onder het genot van ons drankje kwam de vraag van Helma: “Wie gaat er morgen mee Cross run bij AVW doen?” Waarom ook niet, iedereen zei ja. Voor mij was het de eerste keer en je moet alles een keer geprobeerd hebben. Gauw aan het water en de thee en niet te laat naar bed. Zondagochtend regende het enorm, de twijfel sloeg toe. Maar beloofd is beloofd. Met een auto vol vertrokken we naar AVW.

Daar aangekomen bleek het niet druk, niet zo gek met alle die donkere luchten. De kantine kleurde al snel 'Thof rood'. Frans Louter en Philip van Dongen kwamen ook mee lopen.

De mannen schreven zich in voor 9 km en de dames voor 6 km. Op gemakje liepen we richting de start. Even opwarmen en gaan. Het was tijdens het lopen droog en zelfs de zon kwam tevoorschijn. De eerste ronde was even wennen en er rustig inkomen. Ik ben en blijf een dieseltje. De condities waren prima, leuk parcours om te lopen. Dijkje op en dijkje af, keurig de bordjes volgen, af en toe glibberen en glijden. Ronde 2 volgde als snel. En met ongeveer 45 min zat mijn eerste Cross erop.

Erg leuk om te doen en te ervaren. Dit ga ik vaker doen. Ook de andere nieuwelingen op dit onderdeel waren enthousiast. Nog snel de Thof mannen aanmoedigen bij de finish en op naar het clubhuis van AVW.

Op de weg terug werden we getrakteerd op een prachtige regenboog en een enorme plensbui, maar het laatste mocht de pret niet drukken. Gauw douchen en nog met elkaar een warm drankje doen in het clubhuis.

Groeten, Edwien

Gelezen: 739 keer Laatst aangepast op woensdag, 07 december 2016 10:29

Volgende trainingen

Bestuur 14 maart: trainingen zijn de komende tijd afgelast.


Bekijk het schema