donderdag, 14 januari 2016 19:58

Leuker kunnen ze het niet maken, wel makkelijker!

Geschreven door PR

Deze slogan komt je vast bekend voor, maar heeft in dit geval niets met de Belastingdienst te maken. Het gaat hier namelijk over de ‘ instructie verkeersregelaars’ van de gemeente Midden-Delfland.

 

Hoewel wij als hardloper liever de schoenen aanbinden om zelf mee te lopen in wedstrijden en evenementen kunnen deze alleen doorgaan bij de bereidheid van ‘anderen’ om zich op te werpen als vrijwilliger. Een van deze vrijwilligerstaken is de functie van verkeersregelaar (onder meer bij de M-D Halve Marathon en de Groene Oaseloop). Om als verkeersregelaar op te treden in de gemeente Midden-Delfland moet je echter wel de ‘ instructie verkeersregelaars’ gevolgd hebben. Er zijn leukere bezigheden te bedenken, maar voor de doorgang van de wedstrijden en evenementen is het wel noodzakelijk voldoende verkeersregelaars te hebben. Daarnaast is het goed om een grote ‘vijver’ van verkeersregelaars te hebben om uit te vissen, zodat niet automatisch dezelfde Thoffers hun eigen deelname opgeven ten faveure van die van jou. Per slot van rekening zijn we een vereniging en doen we het dus samen!

 

Wat is er dan ‘makkelijker’ aan?

Voorheen de instructieavonden (georganiseerd door de gemeente en gegeven door de politie) op locatie. Hierbij was je dus afhankelijk van tijd, datum en locatie.

Je aanwezigheid was hierbij voldoende, zodat deze instructies niet veel om het lijf hadden. Tegenwoordig kun je de instructie door middel van E-learning volgen vanuit de luie stoel (of op je werk, bij je schoonmoeder…overal waar je een internetverbinding hebt).

 

Instructie verkeersregelaars

Het volgen van de instructie is geheel vrijblijvend: behalve wat tijd kost het je niks en je verbindt je nergens aan. Het grote voordeel is dat je wel als verkeersregelaar op mág en kán treden als de situatie zich voordoet.

In bijgevoegde brief vindt je de instructies om de E-learning te volgen. Dus pak een kop koffie of thee, ga rustig zitten en volg de E-learning, zodat ook jij je steentje kan bijdragen als dat nodig is!

Heb je vragen over het ‘ambt’ van verkeersregelaar of over de E-learning? Schiet ons even aan of mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 

Gelezen: 697 keer Laatst aangepast op donderdag, 14 januari 2016 20:39

Komende trainingen

Op het programma staat:


Bekijk het schema