woensdag, 19 augustus 2015 07:08

Mijn eerste hardloopwedstrijd

Geschreven door PR

Al diverse malen had ik geprobeerd om mezelf om te toveren tot hardloper via een mp3-programma. En elke keer zonder resultaat. Na een aantal weken haakte ik weer af. Na wat “gegoogle” kwam ik erachter dat er in april een beginnerscursus bij Thof zou beginnen.

Dus inschrijven en gaan. Erg spannend, gelukkig voelde ik me direct welkom. De trainers zijn geweldig en letten op mijn houding, pushen me over mijn grens en weten precies het juiste te zeggen om me gemotiveerd te houden. Daarnaast zijn alle verschillende deelnemers enorm gezellig en in voor een praatje, waardoor ik uitkijk naar de volgende training.Als einde van de cursus zouden we kunnen deelnemen aan een hardloopwedstrijd van 5 km: de VTM-loop in de Maasdijk. Daar zat ik dan om 11 uur ‘s morgens klaar in mijn outfit…..storm…regen….wind…. en wedstrijd afgelast. Balen. Wat doe je dan? Juist, “googlen”.En wat vond ik: 15 augustus de Bradelierloop.

Afgelopen zaterdag was het zover. Mijn hardloopmaatje Marloes van der Stok ging ook mee en we hadden haar zus Veerle die ons zou begeleiden… (ik kwam erachter dat daar de term “hazen“ voor gebruikt wordt… weer wat geleerd).Na een korte fietstocht kwamen we aan bij de inschrijving. We kregen een starnummer en een SAW-chip en na het bijbehorende beginnersgeklungel zowel de chip als het nummer bevestigd aan schoen en shirt. So far so good. En het was alweer tijd om richting de start te gaan.Onderweg wat warming-up oefeningen en natuurlijk wat selfies.En ineens sta je daar…. Tussen de honderden hardlopers…. Behoorlijk spannend, ik begon me best zenuwachtig te voelen. Wat als ik iemand voor zijn voeten loop, wat als ik val, wat als ik het niet red.Oké, relax, adem in en uit en geniet vooral.

PANG! Ja hoor, daar gaan we, mee met de gehele meute. Langs de kant allemaal mensen die ons succes wensen en aanmoedigen, na 10 meter al kippenvel! Relax, adem in en uit en denk aan je houding! Van alle kanten worden we voorbij gesprint en Veerle stelt ons gerust. ‘Meiden, rustig aan en gewoon je eigen tempo aanhouden’. Precies, het doel is om vooral te genieten en niet teveel na te denken. Veerle let op de tijd en ons tempo en Marloes en ik volgen. En voor we het weten is daar de 1e km al en we lopen 6 minuten per kilometer. Ook wel ‘6 vlak’ genoemd.Veerle vraagt ons regelmatig of we ons goed voelen en zegt dat we goed gaan. Ik kijk om me heen en geniet van alles: de muziek op verschillende plekken, de mensen die klappen en aanmoedigen, de drinkposten, de andere hardlopers, de fotografen en de sponsjes! En ineens is daar het bord met de 4km. Veerle gaf aan dat we nu best wat grotere passen konden gaan nemen en een beetje aanzetten. Ehm, nou gaan jullie maar. Ik kan niet meer en houd dit tempo wel aan. Beetje bij beetje liepen ze een tiental meter voor me en ik dacht: ‘shit…. Ik moet ze niet kwijtraken en verder afzwakken’. Dus toch maar aanzetten. Op dit moment begon de strijd. Ik wilde gaan wandelen, maar ik wist dat de finish eraan kwam. Kom op kom op doorgaan. Pfff waar ben ik, pffff waar loop ik? Er staan steeds meer mensen langs kant, hoever zou het nog zijn? Bocht om en daar zie ik ineens een wit bord: 5km links / 10 km rechts. Ik ga links lopen en zie daarvoor Veerle en Marloes weer dichterbij komen en ineens zie ik Finish staan…. Is het echt? Is het daar al? Ja! Sprinten!Alles eruit gooien wat er nog in zit.

Compleet gebroken, maar gehaald en ineens voel ik iemand me omhelzen! Mijn Lieve peettante Ria Verboon uit Schipluiden. Met bloemen en geweldige woorden wordt ik gefeliciteerd. En daar komen Veerle en Marloes met drinken en een stuk fruit. Ik ben helemaal beduusd van alles, maar yeah, het is ons gelukt! En in een mooie tijd! Tijdens de training had ik de 5 km in 36:04 gelopen en aangezien ik vooral voor de ervaring ging, had ik me niet erg op de tijd gericht. Ons haasje had het wel gedaan en dus gefinisht in een tijd van 30:09! Super trots! Wat een geweldige ervaring. Op naar de volgende run en op naar de 10 km! Een erg positief doel, maar ik weet zeker dat het gaat lukken met de Thoftrainingen!

Iedereen bij de Bradelierloop heel erg bedankt; de organisatie was top!

Thof, en dan met name de beginnerstrainers Ron en Jan Henk, bedankt voor de trainingen. Ik ben gemotiveerd om te blijven rennen bij Thof! Marloes en Veerle bedankt voor de gezelligheid en steun onderweg en Veerle als ‘haas’. Mijn Lieve Tante Ria voor de verassing en steun dat je er was.

Alle aanmoedigingen langs de kant… kippenvel. Helaas waren er geen medailles, maar dankzij alle foto’s heb ik toch een aandenken.

Op naar de dinsdag training…..

Chantal de Kiewit

                       

Gelezen: 859 keer Laatst aangepast op donderdag, 27 augustus 2015 08:06

Komende trainingen

Op het programma staat:


Bekijk het schema