maandag, 27 augustus 2012 06:32

Thof laat ze weer lopen

Geschreven door trainers startersproject

Iets nieuws is altijd spannend! Of het nu een nieuw project, een nieuwe baan of een nieuwe woning is. En zo is het ook met een sport als hardlopen. Daarom investeert Thof ook dit jaar weer in lopers die een loop in het diepe willen
wagen, je hoeft het niet alleen te doen. Vanaf dinsdag 4 september staan dinsdag en donderdag om 19.30 uur weer trainers klaar om startende hardlopers te begeleiden.

Je hoeft geen intensieve sporter te zijn, het tempo ligt laag en wordt door de trainers afgestemd op de deelnemers. Zo  ook kan het overigens gebeuren dat de trainer je verzoekt om al eens aan te sluiten bij de D-groep met een langzame duurloop, omdat je gemakkelijk loopt en al over een prima conditie beschikt. Op deze manier kan de trainer 'absolute beginners' alle benodigde aandacht geven om een goede start te maken met hardlopen. Want wat is er lekkerder dan  met plezier en blessurevrij te kunnen lopen, om vervolgens nadat het startersproject is afgerond aan te sluiten bij Thof Running.

Het startersproject duurt acht weken en daarna kun je tot 1 januari 2013 kosteloos mee blijven trainen, onder de voorwaarde dat je als lid hebt aangemeld vanaf 1 januari 2013. Dit hebben overigens heel veel starters voor jullie gedaan. Vanuit de startersgroep 2010 en 2011 resp. meer dan 8 en 14 deelnemers. De reden is dat gezelligheid voorop staat, niets moet en je kan trainen zoals je zelf wilt. Bovendien krijg je aanwijzingen van de trainers hoe je het beste van de trainingen kan profiteren.
Nieuwsgierig? Bekijk het trainingsschema maar eens (in bijlage onder dit artiekel), het valt best mee zul je zien. En als je twijfels hebt, vraag het ook eens aan buurman of buurvrouw, vriend of vriendin in Maasland of Maassluis. Grote kans dat zij Thof kennen, goede ervaringen hebben opgedaan of zelfs lid van de vereniging zijn. Want Thof telt op dit moment meer dan 200 leden die in verschillende groepen trainen, afhankelijk van (lichamelijke) mogelijkheden en ambitie.
Niettemin willen wij er op wijzen dat de sociale ambitie misschien wel de meest belangrijke is. Plezier staat voorop, je  krijgt een geweldig groot (fysiek) sociaal netwerk en prestaties volgen dan vanzelf. Of niet, want het is niet noodzakelijk  en niet goed bovendien om voortdurend alles uit de kast te halen.

De kosten voor deelname aan het project bedragen 15 euro voor starters, contant te voldoen bij de eerste training op dinsdag 4 september, of daarna wanneer je niet al op dinsdag 4 september kan beginnen. Leden van Thof die na een blessure weer instappen kunnen kosteloos meetrainen.

Het geniet overigens wel de voorkeur om direct op 4 september te starten. Zo ook het tweemaal per week trainen op dinsdag en donderdag. Mocht je een keer verhinderd zijn, dan moet je een keer alleen trainen, want niets is vervelender dan achterop te raken, omdat je de opbouw mist maar wel mee zou kunnen komen.

Nu kunnen wij ons voorstellen dat je vragen hebt, en vooral dat je niet weet 'waar je staat' ten opzichte van de andere lopers. Hier hoef je beslist geen zorg over te hebben. Kom gewoon naar de eerste training op 4 september en je zult ervaren dat de trainer met iedereen rekening houdt.

Kom gezellig meetrainen, de trainers hebben er zin in.

Gelezen: 567 keer Laatst aangepast op zondag, 09 september 2012 18:23

We mogen weer!

We hopen jullie weer te verwelkomen op de trainingen. Uiteraard met inachtneming van de geldende Corona-regels.


Bekijk het schema