dinsdag, 24 oktober 2017 20:00

Yvonne Bek

Wanneer ben je lid geworden bij Thof?
Ik ben in april 2014 bij de starters begonnen.

Waarom ben je trainer geworden?
Omdat er een tekort aan trainers dreigde, was er in het voorjaar van 2019 een oproep om nieuwe trainers. Sanne en Helma hadden zich al aangemeld. Voor mijn "hardloopcarrière" heb ik 35 jaar gehandbald en daar ook altijd trainingen verzorgd, alleen voor kinderen. Dat heb ik altijd heel leuk gevonden en dus dacht ik "misschien is het ook wel iets voor mij". Hoe meer mensen zich aanmelden, hoe minder vaak je aan de beurt bent. Maar eerst heb ik aan Hans gevraagd of het iets voor mij zou kunnen zijn, omdat ik zelf het idee had dat ik misschien te weinig loopervaring zou hebben. Dat bleek niet zo te zijn en zodoende heb ik me aangemeld. Inmiddels verzorg ik al een paar maanden met heel veel plezier trainingen.

Wat is er leuk aan trainen bij Thof?
Ik vind vooral de ongedwongen sfeer erg leuk. Kom je lopen voor de gezelligheid, dan kan dat. Kom je lopen om beter/sneller te worden, dan is daar ook ruimte voor. Niets moet, alles kan.

Op welke groep ben jij meestal actief als trainer?
Ik ben begonnen met de D-groep, maar tegenwoordig doe ik ook regelmatig de C-groep. Aanvankelijk vond ik dat best spannend, omdat de C-groep ook de groep is waarin ik zelf loop. Om te zeggen wat je "ploeggenoten" moeten gaan doen, vond ik best moeilijk. Zoals eigenlijk alle begin moeilijk is.

Hoe bereid jij je voor op een training?
Ik kijk welke groep ik heb en welke training er op het programma staat. Dan duik ik vaak even op afstandmeten.nl voor een rondje met ongeveer de juiste afstand voor de desbetreffende groep. Ik probeer er op te letten windtechnisch goed te lopen, want ik heb zelf een hekel aan tegenwind. Verder loop ik het liefst niet door de stad, maar in de wintermaanden als het donker is, is het soms beter in verband met licht. Ook loop ik het liefst een parcours dat past bij de soort training, zodat iedereen de ruimte heeft zijn ding te doen.

Wat kunnen lopers van jou verwachten als trainer?
Ik houd me aan de trainingschema's, maar probeer er ook voor iedereen genoeg uitdaging in te stoppen. Misschien als ik straks wat meer ervaring heb, ga ik er ook eigen ideeën instoppen, maar voorlopig nog niet. Verder vind ik het wel heel fijn als iedereen met een tevreden gevoel naar huis gaat.

Is er nog iets wat je wilt zeggen?
Ik ben begonnen met hardlopen omdat ik altijd de ambitie heb gehad ooit eens een marathon te lopen. Zelf kon ik alleen helemaal niet lopen, na een minuut ging ik al op mijn horloge kijken hoe lang ik nog moest. Mijn dochter zei toen "waarom ga je niet bij een clubje, dan hoef je het niet alleen te doen." Dat advies wil ik iedereen eigenlijk wel geven; ga lekker lopen met elkaar. En of je nu traint voor je gezondheid, voor een wedstrijd van 5 of 10 km of een hele marathon, of gewoon omdat je hardlopen leuk vindt, trainen met elkaar bij Thof is gewoon heel erg leuk!!Gelezen: 294 keer Laatst aangepast op donderdag, 21 mei 2020 07:33

Volgende trainingen

De komende periode trainen we met groepen van max 15 lopers (inclusief trainer).


Bekijk het schema