vrijdag, 04 september 2020 18:03

Verslag strandtraining

Geschreven door Hans van Veen

Veel Thoffers kijken ieder jaar uit naar de strandtraining maar ook veel Thoflopers slaan deze liever een keer over….

Afgelopen donderdag kwam er een select gezelschap (11 Thoffers inclusief een aantal enthousiaste trainers) naar de winderige en natte parkeerplaats in Hoek van Holland. De stemming zat er gelijk goed in, want we konden meteen met de wind mee over het strand in een strakke 5.15 vlak naar Vluchtenburg lopen.

Na deze korte opwarmloop begon de echte training van de avond, waarbij de trainers vooral op zoek waren naar de niet verharde paden, oftewel de ruiterpaden en mountainbike routes.

Nu 2 km ploegen door het zand snap je waarom deze training niet altijd zo druk bezocht wordt. Toch is de voldoening groot als je na een paar kilometer zwoegen weer (voor heel even) vaste grond onder je voeten voelt. Ook bleef de groep bij elkaar en werd op iedereen netjes gewacht.

Met als toegift nog een herhaling van een toch wel zware ronde, kwamen we na een uur lopen weer aan de parkeerplaats waar het inmiddels al begon te schemeren. Als je bezig bent met de strandtraining denk je met weemoed aan de Duifpolder, maar eenmaal in de auto terug voel je dat het ook wel eens goed is om een keer wat meer ‘ in het rood’  te lopen.

Mocht je getwijfeld hebben gisteren om mee te gaan, probeer het volg jaar gewoon eens!

Trainers, bedankt voor de fijne training, volgend jaar ben ik er zeker weer bij,

Hans

Gelezen: 132 keer

Volgende trainingen

De komende periode trainen we met groepen van max 15 lopers (inclusief trainer).


Bekijk het schema