dinsdag, 29 mei 2012 08:56

Op een mooie pinksterdag...

Geschreven door Rob van Noordt

Op een mooie pinksterdag.........

Ik geloof een liedje van Wim Sonneveld, maar hoe de rest van het liedje ging weet ik niet meer.

Ja wat kan je allemaal doen op een mooie pinksterdag, zo''n eerste pinksterdag kom je meestal wel door, maar die tweede. Meubelboulevard.....is niet echt mijn hobby. Plantjes kopen op een of andere bouwmarkt is ook niet nodig als je zwager in het perkgoed zit.
Dan blijft er nog maar één ding over en dat is hardlopen. Ik had nog een volle doos squeeze's in de kast staan, dus ging ik kijken of er nog ergens een marathon te lopen viel.
En ja hoor, in Klazinaveen, wel wat ver weg maar ja.... Even naar het weerbericht gekeken, het zou gaan afkoelen. Dus niets lag me nog in de weg.

Familie mee in de auto, mijn schoonmoeder is in Drenthe geboren en wilde wel bij haar zus op de koffie gaan. Beetje omrijden maar goed.., uiteindelijk nog net op tijd in Klazinaveen. 11.25 uur parkeerde ik de auto en om 11.30 uur sloot de inschrijving. Maar daar doen ze niet zo moeilijk, zeker niet als je pas 80 inschrijvers hebt.

Snel omkleden en om 12.00uur stond ik aan de start, het kwik was inmiddels gestegen naar een behaaglijke 27 graden. Maar het zou gaan afkoelen!!
Het waren 4 ronden van ruim 10 kilometer, de eerste ronde bleef de temperatuur maar stijgen en een heerlijk zonnetje brandde op mijn thofpet. Als dit zo blijft, dacht ik, stop ik lekker na de volgende ronde. Dan maar een halve marathon! Maar in die tweede ronde kwam gelukkig het eerste
wolkje tevoorschijn. En daarna kwamen er steeds meer, dit liep een stuk aangenamer.
Toch maar een derde ronde, toen de zon wat langer weg bleef durfde ik ook weer iets te gaan versnellen. Maar dit moest ik de vierde en laatste ronde weer bekopen.

Uiteindelijk finishte ik uitgewoond en trots in een tijd van 3.35 uur. 61 andere idioten deden mij dit na deze dag.
Met een lekker gevoel ging ik weer terug naar Monster, waar het heerlijk 20 graden was geweest.

Rob van Noordt

Gelezen: 815 keer Laatst aangepast op dinsdag, 12 juni 2012 19:31

Komende trainingen

Op het programma staat:


Bekijk het schema