zaterdag, 31 maart 2012 06:13

Marató Barcelona

Geschreven door Paula en Ronald

Paula en Ronald laten voetsporen achter op de Ramblas in Barcelona

Op 25 maart jl. hebben wij, Ronald en Paula, de marathon van Barcelona, de traditionele afstand van 42.195 km, met succes volbracht.

Dat zoiets niet vanzelf gaat kan elke marathonloper je vertellen, dus een goede voorbereiding is noodzakelijk. Voor de voorbereiding kozen wij onze eigen C-groep op de dinsdag- en donderdagavond onder leiding van Adri en Frans. Daarnaast werd besloten om een derde keer te gaan lopen en wel op de zondagochtend bij onze vrienden van lekkergelopen.nl in Delfgauw. Deze hardloopgroep onder leiding van Aad van Oosten heeft precies dezelfde uitstraling als bij Thof. Gezellig, aardig en sociaal, met andere woorden ze kunnen zich zo aansluiten bij onze club. Extra troef voor de marathonloper bij hen is de verzorging om de 5 kilometer.

De voorbereidingstijd vanaf december was 14 weken voordat de marathon zou starten. Wij hadden in de weken daarvoor doorgetraind na de halve marathon van Etten- Leur en van Delft (Droomtijdloop). Dit deed Toos, de zus van Paula, ook zodat in december de echte voorbereiding met de bekende schema's kon beginnen.

De trainingen werden met plezier gevolgd, een enkele dag natuurlijk met wat minder plezier, want vooral Ronald moest alles nog leren. Het zou immers zijn eerste marathon worden. Vooral de kreet op zondag: "Ja, ..dat we gaan" zullen wij niet snel vergeten. Dit is bij lekkergelopen.nl het sein om precies om 09.00 uur te beginnen en daar werd geen seconde van afgeweken.

De weersomstandigheden in deze winter waren ons goed gezind en ook al viel er wel eens een bui, dan nog was dat geen probleem. Even wat anders aandoen na afloop van de training en hup naar onze gezellige stamcafé "Café du Midi" bij Uylenberg te Delfgauw (lekker ongedwongen met die knusse huiskamersfeer) vlakbij het Delftse Hout.

In januari raakte Ronald echter geblesseerd aan zijn kuit en leek er een donkere wolk voor deze marathon te verschijnen. Dit betekende wel dat Paula en Toos even van Ronald op de zondag verlost waren en konden zij even met elkaar lopen en kletsen.

Het was fysiotherapeute Petra Eigenraam die Ronald binnen een korte periode van 3 weken weer aan het trainen kreeg (inmiddels 4 kilo zwaarder en een expert op chips gebied, alle smaken werden getest). De 30 kilometer trainingen waren toen al door de anderen gelopen. Dat deze nodig zijn weet elke marathonloper en daar kwam Ronald wel achter in Barcelona!

Zo kroop de datum van 25 maart dichterbij toen op het laatst het noodlot bij Toos toesloeg. Een ongelukje op de zaak met een gladde vloer had een ongelukkige valpartij tot gevolg met als eindresultaat: "Dag marathon". Een domper als je, zuiver en alleen, kijkt als marathonloper.

Het houdt wel in dat we in 2013 terug moeten naar Barcelona. Dit is echt geen straf Thoffer, dat kan je van ons aannemen (heerlijke Tapas op de Ramblas, bezoek aan de Sagrada Familia, Nou Camp met ene Messi.....ik stop maar met opsommen).

Vrijdag 23 maart vertrokken we in de middag naar Barcelona om alvast een beetje te acclimatiseren zoals dat heet. Gewoon een dag extra in Barcelona, lekker toch?

Op zaterdag 24 maart de startbewijzen gehaald en een gezellige bustour gemaakt. Voor de kenners onder jullie, de citytour, van 4 uur (Dit kan natuurlijk ook korter, maar we stapten her en der uit en we wilden de blauwe ideale marathonlijn in ons geheugen printen.)

De marathon op zondag begon om 08.30 uur voor een ieder die niet had vergeten om de klok een uur vooruit te zetten. Ideale omstandigheden tot een uur of elf, daarna liep de temperatuur op tot zo'n 21 graden en daarin zaten de kilometers na de 30, puf..). De organisatie was daarop goed voorbereid zoals alles in Spanje uitstekend geregeld was.

De hele groep liep prima en menig PR werd gelopen op het glooiende parcours. De eindtijden van Paula 4 uur 47 en van Ronald 4 uur 37. Paula vond onderweg nog even de tijd om met een orkestje te spelen. Helaas ontstond er trommelschade. Maar was dit nu aan het gehoor of de trommel zelf?

Maar serieus nu, wij hebben ondertussen diep respect gekregen voor alle marathonlopers die deze prestatie, de marathon, verrichten (ook het thuisfront is daar zeer belangrijk bij).

Koude rillingen krijgen we nu weer bij het schrijven van dit stukje. Wat was het mooi...

Dank aan alle Thoffers voor het meeleven en aan lekkergelopen.nl

Paula en Ronald

P.S. - Adri: we hebben je tandenborstel gevonden in Barcelona.

- Barcelona 2013...Be There!

Gelezen: 791 keer Laatst aangepast op dinsdag, 10 april 2012 13:41

Komende trainingen

Op het programma staat:


Bekijk het schema