donderdag, 29 maart 2012 16:25

Lenteloop in Rhoon

Geschreven door Bart

Lenteloop in Rhoon.

Het Team Albrandswaard organiseert zondag 25 maart de lenteloop. Een loop over 5 en 10 km, die dit jaar voor het eerst georganiseerd wordt, maar vast en zeker een vervolg zal krijgen. De opbrengst van de loop is voor de Maaslandloop, dus reden genoeg om met de organisatie van de Maaslandloop daar naar toe te gaan. Alleen Irma meldde zich af, de rest : Petra, Freek, Ineke en Bart, gaan in gezelschap van supporter Peter voor de 5 km wedstrijd.

Zondagmorgen om 10 uur verzamelen we bij de Hofstede, de loop begint om 12 uur, dus ruim de tijd om met de fiets naar Rhoon te reizen. Bij de sporthal verzamelt ook team Slipstream voor hun zondagse training. Na kort overleg wordt besloten dat de Slipstream dames hun ronde via Rhoon fietsen en zodoende kunnen we samen rijden.

Het is mooi weer, licht bewolkt, maar wel koud! De temperatuur van 5 graden zorgt voor koude handen en voeten op de fiets. Na de Beneluxtunnel komt de zon erdoor om de rest van de dag niet meer te verdwijnen. Bij de sporthal in Rhoon worden we hartelijk ontvangen door de mensen van team Albrandswaard, we nemen afscheid van team Slipstream, die daarvandaan verder gaan met hun fietsronde.

In de sporthal is het een drukte van belang, bij de inschrijving horen we dat er de organisatie hoopt uit te komen met het aantal startnummers. Freek en ik gaan naar de kleedkamer, waar we bijgepraat worden over de tijden die men onlangs gelopen had, zo hoorden we in enkele ogenblikken over een 9.35 tijd voor 3 km en een ontevreden loper over zijn 1:17 op de halve. Daar konden wij niet zoveel aan toevoegen. Dus in eerbiedige stilte ons fietssetje verruild voor ons loopsetje. Over lang of kort, of korte of lange mouwen hoeven we het ook niet te hebben, het is inmiddels warm zat, alles kort dus.

De start wordt verricht door de burgemeester, die ons met een pistool wegschiet. De loop gaat over mooie paden en dijkjes, zoals er ook in de Maaslandloop een heleboel zitten. We hebben afgesproken om samen te lopen met Maaslandloop shirts aan uit alle vorige edities. Petra liep met het shirt van 2009, Freek en ik met 2010 en Ineke met het shirt van 2011. Zo met zijn vieren bij elkaar hebben we veel bekijks. In het begin worden we nog af en toe ingehaald, maar hoe verder in de race, hoe meer mensen we weer terugpakken. 5:30 blijkt toch voor een hoop mensen geen tempo wat ze 5 kilometer volhouden. Rond de 4 kilometer komen we de voorste loper van de 10 km tegen, die al een kilometer in de tweede ronde zit, onze kleedkamergenoot met de 9.35 op de 3 km. Het was dus echt goed gezelschap daar.

Bij de finish staat Peter om ons binnen te halen, 27:34 staat er op de klok als we daar voorbij gaan. We kunnen kiezen uit verschillende sportdranken om onze dorst te lessen. Weer heel goed geregeld! In de sporthal verzilveren we onze consumptiebon en stoppen de bidon die we als aandenken krijgen in onze tas. Petra heeft in de tombola met haar startnummer nog een prijs gewonnen, ook die gaat mee terug naar Maasland. Heerlijk loopje, goed georganiseerd, alleen is de vraag wat er van het startgeld (3 euro bij voor inschrijving en 5 euro ter plekke) voor het goede doel overschiet. Er was een chip voor tijdregistratie , een aandenken voor elke deelnemer, heel veel bekers, vergunning voor het wapen van de burgemeester, sportdrank, consumptiebon en een tombola. Hopelijk waren daar sponsors voor, want volgens ons kost dat alles meer dan het inschrijfgeld.

Na het lopen ging de fietskleding weer aan en na een rondje van 68 km zijn we weer in ons dorp. Heerlijk dagje sporten, volgend jaar weer!!

Bart Makkinga

Gelezen: 652 keer Laatst aangepast op donderdag, 29 maart 2012 16:27

Komende trainingen

Op het programma staat:


Bekijk het schema