zondag, 05 oktober 2008 20:31

Thof Running gaat wel ver?..

Geschreven door Carola Nell

img_0269.jpgOver 3 weken staan we aan de start van de marathon van Istanbul, dus wordt het de hoogste tijd om te kijken of die duurlopen zijn vruchten hebben afgeworpen.

Afgelopen vrijdag was het in Duitsland dag van de éénwording. De Duitse dochteronderneming van Rijk Zwaan viert dit met een “Familien-marathon”. Familien-marathon houdt in: diverse afstanden (10 km, een halve marathon, een hele marathon en een 30 km) die op verschillende manieren kan worden afgelegd (hardlopen, wandelen, inline skaten of nordic walken……).

Rijk Zwaan is gevestigd in Welver….. en dat is best wel ver…. Met Matti, Jan-Willem, Marlo en ondergetekende vluchtten donderdagavond uit het regenachtige Maasland. Via hele donkere en smalle polderweggetjes zijn we bij het gasthuis van Rijk Zwaan aangekomen.

 Dat we het zonder Tomtom gevonden hadden, was eigenlijk een wonder, want Jan-Willem is ’s nachts stekeblind, Marlo had de hele rit een mond vol drop en Matti liet Koen Wauters veel te hard door de speakers brullen, waardoor hij de routebeschrijving niet kon verstaan. In het gasthuis had collega Dennis uit Nesselande al de bedden opgemaakt en het bier koud gezet. Dennis loopt volgend jaar de Rotterdam marathon en is vast met zijn voorbereiding begonnen.

Om 11.15u werden we met nog 15 medelopers weggeschoten en Marlo zat meteen in de kopgroep. Ik liep met Dennis en we werden begeleid door onze Duitse collega der Peter! Matti volgde ons op de voet en Jan-Willem wilde vooral van de Duitse Landschaft genieten! Het was een prachtig rondje door de heuvels en het weer was, met een zon en wat frisse wind, ideaal.

 Bij de drankposten was het lastig kiezen wat te nemen, Spa blauw, Spa rood, Cola, Sinas, etc. Helaas hadden ze al snel de spa blauw weggelaten, waardoor de gelletjes met spa rood weggespoeld moest worden. Was niet zo’n succes….

 Marlo was al snel uit het zicht en heeft zich de laatste km’s nog flink uit de naad moeten lopen om de derde positie te bemachtigen. Matti heeft heel solide gelopen en heeft bij de drankposten een hoop vrienden gemaakt! Hij heeft gemiddeld 5 minuten per drankpost stilgestaan en een praatje gemaakt….. Jan-Willem heeft goede gesprekken met een Duitser gevoerd en na 20 km auf wiedersehen gezegd…. Later kreeg hij zelfs gezelschap van een hijgend hert! Dennis en ik hebben gezellig gekeuveld, maar Dennis kreeg het op een gegeven moment wel schwer…..

Het laatste stuk heb ik met iemand anders gelopen, die zo hard liep dat we de laatste pijl gemist hebben. Bij 29,5 km hebben we nog een lus van 3 km gemaakt…., maar dat mocht de pret niet drukken. Voor iedereen was de test geslaagd en laat Istanbul maar komen. Dennis weet dat hij nog wat moet trainen voor Rotterdam, maar hij heeft de tijd….!! Het was genieten in Welver en volgend jaar gaan we weer, alhoewel het is wel ver…..

 Carola

img_0264.jpgimg_0276.jpgimg_0269.jpgimg_0277.jpgimg_0297.jpgimg_0281.jpgimg_0300.jpgimg_0306.jpgimg_0307.jpg

Foto's:Dennis Brouwer

(Rijkzwaan en loopgroep Nesselande)

Gelezen: 810 keer Laatst aangepast op vrijdag, 27 januari 2012 13:54

Komende trainingen

Op het programma staat:


Bekijk het schema