vrijdag, 10 februari 2023 11:02

Even voorstellen: Anja van der Ende

Geschreven door Anja van der Ende

In de serie nieuwe leden voorstellen, is het nu de beurt aan de teruggekeerde Anja van der Ende. Anja heeft zich aangesloten bij onze PowerWalkers na een eerdere carriere als hardloper. Een oude bekende uit Maasland dus! We zijn druk bezig alle nieuwe leden aan het woord te krijgen, maar nu eerst zes vragen aan Anja:

 

31890645 587191991657411 7138952402979258368 nWanneer ben je bij Thof gestart?
In 1995 (?) zijn Michel de Maat en Ruud Muhren, als beheerders van de Hofstede gestart met een lopers project.

Je begon ooit met (hard)lopen en kwam onlangs bij Thof terecht, wat zat er eigenlijk tussenin?
Terug van weg geweest! Ik ben in 1989 begonnen met hardlopen bij AV Waterweg in Maassluis. Na een hele gezellige tijd heb ik in 1995 toch de overstap gemaakt naar Thof. Het lopen bij Thof was praktisch beter te combineren met een gezin met jonge kinderen. In 2008 kreeg ik te maken met hardnekkige blessures, waardoor ik mijn hardloopdoelen steeds moest bijstellen.

Na een tweede operatie had ik geen andere keuze dan te stoppen met hardlopen in 2014. Ik heb het hardlopen erg gemist, maar ik kijk tegelijkertijd terug met een positief gevoel: wat een gezelligheid tijdens en na de trainingen, naast de loopjes in de regio sportieve grenzen verleggen en meegedaan aan mooie uitdagingen zoals de Veluweloop, de Roparun en de Maaslandloop. Wat hebben we gelachen met elkaar en mooie herinneringen gemaakt!
Vervolgens ben ik vaker op de racefiets gestapt en later meer gaan wandelen. Nu ik met pensioen ben, heb ik hier ook meer tijd voor. Op advies van Paula van der Vaart ben ik in september een avond meegegaan met powerwalken. Met het gevolg dat ik mij weer heb aangemeld als lid van Thof. Ik hoop nog vele avonden met een gezellige groep op stap te gaan.

Wanneer, hoevaak en waar gaan we je zien?
Indien mogelijk elke dinsdagavond

Wat is je eventuele (volgende) doel binnen Thof?
Voorlopig gewoon wekelijks genieten van bewegen in de buitenlucht en de doelen komen dan wel vanzelf.

Waar loop je verder (in het dagelijkse leven) nog meer hard voor?
Ik fiets graag. In Maasland zijn er verschillende groepen die leuke ritjes maken. Al jaren fiets ik met Team Slipstream, een damesploeg die naast de wekelijkse trainingsritjes ook elk jaar aan een paar gezamenlijke fietstochten meedoet. Ook hier is naast de sportieve uitdaging, gezelligheid zeker zo belangrijk.

Daarnaast probeer ik 2 keer per week naar de sportschool te gaan en ben ik in de gelegenheid om met regelmaat lekker te gaan wandelen. Met een aantal (oud) Thoffers ga ik in oktober de vierdaagse in Marbella lopen. Hoe leuk!
Ik word ook heel gelukkig van de tijd die ik met mijn (klein)kinderen doorbreng. En na ruim 40 jaar in het onderwijs te hebben gewerkt, is er nu tijd voor andere dingen: uitstapjes met Arie, meer tijd om met vriendinnen af te spreken, het volgen van creatieve workshops en ik ben van plan om op korte termijn Spaans te gaan leren.

Wat wil je nog kwijt?
Ik vind het al een heel verhaal....

 

Dankjewel Anja! Mooi om te lezen dat je je plezier bij Thof met het Powerwalken weer helemaal hebt teruggevonden!

De trainers 

Gelezen: 309 keer Laatst aangepast op vrijdag, 10 februari 2023 12:04

Komende trainingen

Op het programma staat:


Bekijk het schema